378 poze   3118 vizite
Albume
10 Grătar11 Dulcețuri gemuri jeleuri1Torturi   Cheeskeake cu Limette   Tort albastru   Tort cu afine și căpșuni   Tort cu budinca de mere   Tort cu cremă de brânză și piersici   Tort cu mandarine   Tort cu mere nemtesc   Tort cu piersici   Tort cu piersici și mascarpone   Tort de ciocolata   Tort diplomat   Tort Pfirsich-Marakuja   Tort pt sirenele mării   Tort roz   Tort Stea   Torturi de la Iuliana   Torturi idei2 Prajituri   Apfelkuchen mit Streußeln   Apfeltiramisu in Glas   Ciocolată și cireșe în pahar   Găluște cu prune   Prăjitura cu mascarpone și afine   Prăjitură cu mere la tavă   Prăjitură cu rabarbură   Zwetschgenwaehe pt Diana3 Muffins   Cu afine   Cu afine și natron   Cu Strugurei   Cupcakes Căciulițe pt Moș Crăciun   Cupcakes cu afine   Cupcakes Sirena mării   Simpli4 Ciorbe   Ciorba de perișoare   Ciorbă de pui a la grec   Ciorbă Lukscos   Supă cremă de dovlecel   Supă cremă de sparanghel   Supă Dal -India   Supă Gulaș unguresc5 Mancare   Cannelloni cu sos de Bolognese   Cartofi la cuptor   Ciuperci umplute   Gulaș de mistreț   Piept de pui cu curry   Piept de pui pe pat de legume   Salată de macaroane   Somon la cuptor   Spaghete bologneze   Sparanghel în foi de plăcintă   Vinete la cuptor6 Biscuiti7 Party food   Melcișori   Pătrățele cu lachs somon   Trandafiri cu mere8 Salate   Salată de bulgur   Salată Hawaiană9 Siropuri   Sirop de soc      SocataX Aranjare platouri

membru din 13 mai 2017

Tort cu mere nemtesc

Pt 12 bucăți
Timp preparare: 45 min
Timp coacere :45 min
-750 gr mere
-2 linguri suc de lămâie
-50 gr stafide
-1 lingură rom (sau esență cu apă)
-125 gr unt moale
-100 gr zahăr
-1 plic vanilie
-sare cât iei cu 2 degete
-2 ouă
-175 gr făina
-2 lingurițe praf de copt
-20 gr fulgi de migdale
-1 lingură gem de caise (sau altul galben)
-1 lingurița zahăr praf
Mod de preparare:
Pe o formă rotundă (26 cm) se pune hârtie de copt. Merele se curăță de coajă, se scoate miezul, se înjumătățesc și se feliază ,dar nu chiar de tot. ( vezi poza1)se stropesc cu sucul de lămâie.
Stafidele se înmoaie în rom.
Se încălzește cuptorul la 175*C.
Frecăm spumă untul, zahărul, vanilia și sarea.Adăugăm ouăle pe rând, după fiecare ou amestecăm bine. Amestecăm făina și praful de copt și le adăugăm in aluat.
Punem aluatul in formă și întindem bine, apoi punem merele ( vezi poza 2) stafidele și migdalele(poza.3).
Se coace 45 de minute la mijlocul cuptorului.
Gemul se încălzește și se amestecă.
Se pune peste prăjitură direct după ce o scoatem din cuptor.
Lăsam să se răcească și punem zahăr pudră.
TIP
Eu am făcut-o în tava de la cuptor și am folosit toate Ingredientele in porție dublă!
Poftă bună!
Se scoate mijlocul-poza1
Se scoate mijlocul-poza1
Poza.1
Poza.1
Poza.2
Poza.2
Poza.3
Poza.3

Comentarii album • 9
gabigligor 4 octombrie 2018  
Ce bine arata ! Musai trebuie incercat :)
Raportează
yasmin24 5 octombrie 2018  
Aștept să-mi scri dacă ți-a plăcut ;)
Raportează
Rodi72 3 octombrie 2018  
Si reteta?
Raportează
yasmin24 4 octombrie 2018  
Am pus rețeta :)
Raportează
Rodi72 4 octombrie 2018  
Multumesc mult.
Raportează
yasmin24 4 octombrie 2018  
Cu drag!
Raportează
sylvia 30 decembrie 2017  
Asta nu este cam uscat ?
Raportează
yasmin24 4 octombrie 2018  
În sfârșit am reușit să pun rețeta!
Raportează
yasmin24 30 decembrie 2017  
Nu :) de la mere se insiropează :)
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.