31 poze   10890 vizite

Helmizol A10 100 ml - 15 lei

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
HELMIZOL A10
COMPOZIŢIE
100 ml suspensie conţin:
Albendazol…………………………...…......…...…. 10 g.
Excipienţi:
Acid benzoic............................................................. 0,8 g.
Dioxid de siliciu coloidal, Xantan gum, Sorbitol, Acid benzoic, Polisorbat 80, Apă distilată.

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Albendazolul este antihelmintic cu spectru larg din grupa benzimidazolice, activ faţă de nematode gastrointestinale şi pulmonare (forme adulte, larve, ouă), trematode adulte şi cestode. Albendazolul produce moartea paraziţilor prin blocarea sistemelor enzimatice implicate în captarea glucozei. Administrat pe cale orală se absoarbe rapid şi difuzează în toate organele şi ţesuturile. Se elimină predominant prin urină.

SPECII ŢINTĂ
Bovine.

INDICAŢII
HELMIZOL A 10 - este recomandat pentru tratamentul următoarelor endoparazitoze la bovine, ovine si caprine produse de :
- Nematode gastrointestinale: Haemonchus spp., Ostertagia spp., Trichostrongylus spp.,Bunostomum spp, Cooperia spp., Nematodirus spp., Oesophagostomum spp., Toxocara spp.;
- Nematode pulmonare: Dictyocaulus spp.
- Cestode: Moniezia spp;
- Trematode adulte: Fasciola spp, Dicrocoelium spp., Paramphistomum spp.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Se administrează per os, utilizând dispozitivele uzuale, dozele recomandate fiind următoarele (1 ml suspensie corespunde la 100 mg albendazol):

Bovine:
Se administrează 7,5 ml produs / 100 kg greutate corporală, corespunzător la 7,5 mg albendazol/ kg greutate corporală. Pentru tratamentul formelor mature de trematode cât şi a formelor larvare de Ostertagia spp., doza se măreşte la 10 ml produs /100 kg greutate corporală, adică 10 mg albendazol / kg greutate corporală. Repetarea tratamentului se stabileşte de medicul veterinar în funcţie de ciclul biologic al paraziţilor. Nu este necesară o dietă specială înainte sau după tratament.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se utilizează în prima lună de gestaţie. Poate fi utilizat în perioada de lactaţie. Toxicitatea acestui produs este redusă, fiind tolerate doze de 5 ori mai mari decât dozele terapeutice uzuale. Rareori în cazul supradozării pot sa apară stări depresive şi anorexie.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne şi organe: 10 zile.
Lapte: 72 ore.

CONDIŢII DE PĂSTRARE
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumină directă. A se feri de îngheţ.
Helmizol A10 15 lei
Helmizol A10 15 lei

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.