31 poze   10882 vizite

Diazinol 100 ml - 35 lei

Specii tinta: cabaline, bovine, ovine si caprine, suine;

Concentrat emulsionabil pentru bovine, ovine, caprine şi suine.

Compozitie:
100 ml concentrat emulsionabil conţin:

Diazinol….................................................................. 60 g

Excipienţi (dodecil benzensulfonat de calciu, polietilenglicol 400, xilen).

Actiune:
Substanţa activă, diazinolul, este un insecticid, compus organofosforic de sinteză, ce acţionează prin contact şi ingestie asupra paraziţiilor externi prin blocarea acetilcolinesterazei. Diazinolul se leagă stabil de enzimă producând blocarea ireversibilă a acesteia iar mediatorul chimic acetilcolina rămânând nehidrolizată se acumulează şi produce paralizia sistemului neuromuscular al parazitului.
Datorită solubilităţii sale, diazinolul se absoarbe bine prin piele şi se metabolizează rapid eliminăndu-se preponderent prin urină. Cea mai mare parte din substanţa mamă se regăseşte în grăsime şi în muşchi şi ca reziduu minoritar în rinichi şi ficat.
ANTIDOT: ATROPINA sau TOXOGONINA, administrate sub supraveghere medicală.

Indicatii:
Produsul DIAZINOL – concentrat emulsionabil antiparazitar de uz extern, se recomandă pentru controlul şi tratamentul scabiei (sarcoptică, psoroptică, chorioptică, demodecică) şi a ectoparazitismului produs de căpuşe, păduchi, purici şi alte insecte la bovine, ovine, caprine şi suine.

Mod de folosire:
Produsul se administrează numai extern, sub formă de tratamente locale, pulverizări sau îmbăieri. Durata şi frecvenţa aplicării tratamentului depind de natura parazitului, condiţiile climatice şi gradul de infestare.
Tratamentul antiparazitar se repetă la un interval de 10 - 14 zile în funcţie de specia parazitului şi gradul de infestare. Soluţiile se prepară şi se utilizează în aceeaşi zi.

Bovine:
Pulverizare: 20 ml DIAZINOL /20 litri apă, diluţie 1:1000, (600 ppm s.a.).
Stropirea animalului se face pe toate părţile corpului.
Tratamente locale: 5 ml DIAZINOL /1 litru apă, diluţie 1:200, (3000 ppm s.a.).

Ovine - caprine:
Îmbăiere: soluţia iniţială de umplere a bazinului – 420 ml DIAZINOL în 1000 litri apă, diluţie 1:2400 (250 ppm s.a.).
Reumplerea (completarea) băii - 250 ml DIAZINOL în 200 litri apă, diluţie 1:800 (750 ppm s.a.).
Tratament local: 5 ml DIAZINOL / 1 litri apă, diluţie 1:200 (3000 ppm s.a.).
Pulverizare: 20 ml DIAZINOL / 20 litri apă, diluţie 1:1000 (600 ppm s.a.).
Pentru îmbăiere este necesar ca înălţimea soluţiei în baie să fie de 70 cm pentru miei şi tineret şi 100 cm pentru oile adulte. Este esenţial să se menţină concentraţia băii prin reumplere atunci când volumul scade cu 10%.
Animalele trebuie să fie complet scufundate în baie cel puţin o dată.

Suine:
Pulverizare contra scabiei: 10 ml DIAZINOL /24 litri apă, diluţie 1:2400 (250 ppm s.a.).

Contraindicatii si precautii:
Nu se efectuează tratament cu DIAZINOL la păsări şi pisici. Animalele nu se tratează cu DIAZINOL pe vreme umedă sau foarte caldă. Nu se aplică tratamentul cu DIAZINOL la tineretul bovin sub 6 săptămâni şi la purceii sugari. Nu se îmbăiază oile în primele 14 zile după tundere, animalele debile şi gestante, însetate sau cu plăgi provocate de tuns şi nevindecate. Soluţia de îmbăiere se utilizează doar în ziua preparării după care se goleşte baia şi se spală bine. Nu se vor adăuga la soluţia de îmbăiere, sulfat de cupru sau alţi agenţi de umectare.
Timp de asteptare
Carne şi organe: bovine, ovine, caprine, suine – 14 zile;
Lapte: bovine, ovine, caprine – 3 zile.
Diazinol 100 ml 35 lei
Diazinol 100 ml 35 lei

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.