31 poze   10850 vizite

CTP 12 100ml - 80 lei

COMPOZIŢIE
1 ml soluţie injectabilă conţine:
Cloramfenicol................................................200 mg
Tilozină tartrat................................................ 55 mg
Prednisolon..................................................... 5 mg
Vitamina B12.................................................0,1 mg
Excipienţi: 2-pirolidonă, alcool benzilic, alcool etilic, apă pentru preparate injectabile.

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
C.T.P. 12 reprezintă o combinaţie medicamentoasă specială sinergică, care asigură un spectru larg de acţiune asupra germenilor Gram - pozitivi şi Gram negativi (Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Erysipelothrix spp., Nocardia, Clostridium spp., Corinebacterium, Pseudomonas, Pasteurella, Shigella, Chlamydia, Campylobacter spp.), Leptospire, Mycoplasma şi Rickettsia. Asocierea unui bacteriostatic (cloramfenicol) cu un bactericid (tilozina) conferă produsului o eficienţă ridicată. Prezenţa prednisolonului în formulă, pe lângă valenţa antiinflamatoare, asigură şi o toleranţă locală corespunzătoare.

SPECII ŢINTĂ
Câini şi pisici.

INDICAŢII
C.T.P. 12 este indicat la câini şi pisici în tratamentul infecţiilor locale şi sistemice provocate de germeni sensibili la cloramfenicol şi tilozină:
- infecţii ale aparatului digestiv (enterite, peritonite etc.), ale aparatului respirator (pneumonii, bronhopneumonii, pleurezii), ale aparatului genito-urinar (metrite, nefrite, cistite)
- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi
- septicemii, meningite
- infecţii bacteriene secundare infecţiilor virale
- infecţii bacteriene rezistente la alte antibiotice

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Produsul se administrează intramuscular profund: 0,1 ml/kg greutate corporală/zi (0,5 - 1 ml /10 kg greutate corporală / zi). În situaţii deosebite, la indicaţia medicului veterinar, se poate administra şi la interval de 12 ore. Durata tratamentului este de 3-5 zile.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se administrează la animalele cu hipersensibilitate la cloramfenicol şi tilozină. Nu se administrează în cazurile de insuficienţă hepatică sau renală gravă, la nou născuţi în primele zile de viaţă sau la femele în ultima parte a gestaţiei. Nu se asociază cu antibiotice cu toxicitate mare, sulfamide, antidiabetice şi anticoagulante. C.T.P. 12 trebuie administrat cu prudenţă tineretului speciilor ţintă, precum şi femelelor în perioada de gestaţie. Tratamentul cu C.T.P. 12 trebuie să se bazeze pe cunoaşterea identităţii şi sensibilităţii agenţilor patogeni. Nu se administrează C.T.P. 12 cu alte soluţii injectabile pentru a evita precipitarea.
Produsul este bine tolerat în dozele recomandate. Rar pot apare reacţii cutanate la locul de inoculare care se remit în scurt timp. Produsul nu se administrează în ultima parte a gestaţiei. Deoarece cloramfenicolul a fost depistat în probele de lapte în proporţie de 50% faţă de concentraţia serică, produsul trebuie administrat cu prudenţă în perioada de lactaţie.
Următoarele substanţe pot interacţiona cu produsul: Glicozidele digitalis, eritromicina, fenobarbital, pentobarbital, primidone, cloramfenicolul. A nu se administra simultan cu: fenitoin, primidone, fenobarbital, pentobarbital şi ciclofosfamide, peniciline, cefalosporine, lincomicină, glicozide digitalis.
Pisicile sunt mai sensibile decât câinii în cazul supradozării datorită faptului că la pisici timpul de înjumătăţire al cloramfenicolului este mai mare. Efectele în urma supradozării pot fi: lipsa apetitului, stări de vomă, diaree.

TIMP DE AŞTEPTARE
Nu este cazul.

CONDIŢII DE PĂSTRARE
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C. A se proteja de lumină.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane a 100 ml soluţie.Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.