999 poze   52272 vizite

Produse secundare

Chifle chinezesti: Reteta originala este aici: www.youtube.com/watch?v=6TDmo6ipoO0
Folosesc o reteta de adaptata: 4 linguri tarate grau, 2 linguri faina, 1 varf lingurita bicarbonat (pentru afanare), un strop ulei, 1 lingura otet+ 3 linguri apa. Nu framant aluatul pt. ca adaug otet.

In prima zi am inglobat maiaua in aluatul de chifle, renuntand la bicarbonat, otet si apa din reteta de mai sus. Am adaugat si 1/2 lingurita de zahar peste maia, dar nu a avut vreun efect.
In ziua a doua, voi incerca aluatul doar cu faina, fara tarate, poate chiflele vor iesi pufoase si fara bicarbonat..
ziua 5, cultura 5 29.11.21 (17:00); Aluat: 167g apa, 250g faina, 20g tarate
ziua 5, cultura 5 29.11.21 (17:00)
29.11.21 (19:00); Adaug 200g maia si incep impachetarea din 1/2 in 1/2 ora, timp de 2 ore.
29.11.21 (19:00)
29.11.21  (20.30); 2g sare
29.11.21 (20.30)
29.11.21 (23:00); Isi mareste volumul.
29.11.21 (23:00)
29.11.21; Peste noapte a stat la frigider in forma pentru copt.
29.11.21
30.11.21; Coacere: 20- 25 minute cu capac (sau abur) si alte 20- 25 de minute fara capac.
30.11.21
ziua 6, cultura 5 30.11.21 (16.00); Aluat: 167g apa, 210g faina.
ziua 6, cultura 5 30.11.21 (16.00)
30.11.21 (17:00); Adaug 124g maia si sare.
30.11.21 (17:00)
30.11.21  (19.00); Impachetare din 1/2 in 1/2 ora, timp de 2 ore.
30.11.21 (19.00)
30.11.21 (22:00); Creste.
30.11.21 (22:00)
30.11.21; Peste noapte la frigider in forma pentru copt.
30.11.21
01.12.21; Aspect gumat (prea multa umezeala)
01.12.21

Comentarii album • 2
AndreeaC 30 noiembrie 2021  
Sa le savurati cu placere, parca simt mirosul de proaspat copt...
Raportează
APlant 30 noiembrie 2021  
Multumesc frumos.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.