999 poze   50738 vizite

1 Suckers si forma

Noiembrie 2018: www.sunphoto.ro/APlant/1_Suckers_si_forma/111551230
Am tot intalnit afirmatia: "lastarii violetelor se scot, se indeparteaza, dar nu am dat atentie.
De ceva timp, am remarcat la plantele mele un aspect de planta "bolnava", dupa ce toata perioada de primavara- vara nu au inflorit. Zilele trecute, am observat la una dintre ele (apoi am constatat ca toate au aceeasi problema) foarte multi lastari porniti de la baza (suckers). Deci, plantele mele "se sufocau" din cauza puzderiei de lastari. Am ales sa-i scot pe toti si sa formez coroana (rozeta). Dupa 3 saptamani au inceput sa apara radacinile (pare mult mai avantajoasa inmultirea prin pui si nu imi amintesc sa le fi udat cu hormoni de inradacinare)

Septembrie 2019: www.sunphoto.ro/APlant/1_Suckers_si_forma/112649101
In context, am citit un articol despre agrotehnica, autor Tatiana Shevchenko, care m-a surprins prin simplitate. Un fragment cu o traducere aproximativa:
"... și cel mai important - plantează! Plantează mult! Nu puteți crește un copil dintr-o frunză? Plantează zece frunze, indiferent de soi, ia-le de la un vecin, din frunzele de aruncat și plantează-le. Frunze vechi, medii, apicale. Obțineți de la ele o mulțime de copii, evident inutili, aduceți-i la vârsta de adult. Nu reușiți - plantați următoarele, ținând cont de experiența acumulată. Pentru că îi vei anima, vei da nume afectuoase, vorbești cu ei și „iubești”, nu vor crește mai bine sau mai sănătoși. Doar să stai lângă pervazl și să radiați iubirea nu este suficient. Este necesar să practicați plantarea, udarea, replantarea".
aspect bolnav
aspect bolnav
voi pastra cativa lastari pentru experimente ulterioare
voi pastra cativa lastari pentru experimente ulterioare
i-am pus la inradacinat
i-am pus la inradacinat
20.11.18; in 3 sapatamani apar radacinile
20.11.18
20.11.18; chiar si la planta mama
20.11.18
10.06.19; .... am uitat de acest experiment
10.06.19
02.09.19; Violetele au avut mai multe frunze decat flori.
02.09.19
02.09.19; Am intentionat sa rup doar frunzele.
02.09.19
02.09.19; Dar la final am curatat tot, chiar si radacinile.
02.09.19
02.09.19; Altele au fost preocupate sa creasca morcovi.
02.09.19
02.09.19; Nu prea am stiut ce sa fac cu bulbii sau morcovii, asa ca i-am retezat.
02.09.19
02.09.19; "Sa nu pui toate ouale intr-un singur cos!"
02.09.19

Comentarii album • 6
ellada 20 noiembrie 2018  
Eu nu am norocul ca violetele mele să facă suckers...mă chinui cu frunzele puse la înrădăcinat. E vreun secret? Trebuie tratate în vreun fel ca să facă puii ăștia?
Raportează
APlant 20 noiembrie 2018  
Nu stiu ce sa zic, ale mele-s cam toate din comert (sau pui de la altele din comert) si spre sfarsitul primaverii in loc sa infloreasca au inceput sa faca pui. Acum vad ca incep iar sa faca pui, dar fac f. multi si daca nu-i rup se sufoca intreaga planta. Au primit asta vara fertilizatori (NPK- deci nu ceva elaborat). Hormoni nu au primit deloc. Mi-ar fi f. greu sa cred ca hormonii cu care au fost crescute in laboratorul producatorului isi mai fac efectul dupa atata timp...iata o trasatura de urmarit la rasadul ce va iesi prin polenizare (nici nu stiu daca a reusit polenizarea si eu deja ma gandesc la plante :)
Nu stiu cum se comporta violetele de colectie. Pana la urma auxinele determina multiplicarea celulelor, deci daca le-ai uda cu hormon de inradacinare, chiar daca sunt plante adulte, oare nu cumva pornesc pui?
Raportează
ellada 20 noiembrie 2018  
Da, ne putem gândi și pune o sumedenie de întrebări...
Raportează
Fermagrama 20 noiembrie 2018  
Cand o sa ai o Violeta trailer sa nu înlături puiuții de internod . La ele se lasa minim trei centre de creștere . Daca nu face îl provoci , tai meristemul , îl pui la înrădăcinat si trailerul rămas v a da centre noi de creștere .
Raportează
APlant 20 noiembrie 2018  
Multumesc Geta, este bine de stiut. Am invatat f. multe despre aceasta planta cu violetele de la tine. Nu-s pretentioase deloc si raspund f. repede la schimbarea de conditii.
Raportează
eugenemeric 2 noiembrie 2018  
Buna decizie!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.