999 poze   51927 vizite

4 Tripsi

Am pregatit un set de violete pentru re-intinerire si le-am pus intr-un loc retras ca sa nu fiu tentata sa umblu la ele. Saptamana trecuta am observat niste pete ruginii pe cateva frunze, dar am gandit ca-i o reactie tardiva la spirtul folosit la igienizare. Spre weekend petele se inmultisera si am examinat una dintre ele, care avea frunzele nou crescute puternic afectate. Am rupt varfurile frunzulitelor ce se dezvoltau mai degraba intr-o gogoasa dar cu o lupa puternica, pe un peduncul, am observat un miriapod. Era atat de sprinten ca l-am pierdut pana sa ajustez focalizarea. In graba, am scos turba si am pus muschi, dupa ce am clatit baza violetei cu spirt.
Peste weekend am avut timp sa ma ocup pe indelete. M-am familiarizat cu tripsii dupa informatiile din acest document: biocontrol.ucr.edu/wft.html
Am avut noroc ca nu au fost gauri de aerisire in cutia pe post de minisera, ca sa infesteze si alte plante. Voi tine sub observatie plante puse pe turba in ultima perioada si, daca va fi nevoie, vor fi transplantate.
Scufundate in suc de aloe
Scufundate in suc de aloe
Din nou la uscat
Din nou la uscat
Pana la urma nu am mai folosit turba.
Pana la urma nu am mai folosit turba.
01.10.19; Pe o frunza plantata ieri (Diverse) in turba cu perlit, am remarcat o depunere alba, fosforescenta si apoi am vazut excrementele.
01.10.19
01.10.19; Oua proaspete depuse.
01.10.19
01.10.19; Nu am ars turba inainte de plantare.
01.10.19
01.10.19; Am curatat cu spirt diluat, am spalat bine cu apa si am pus pe muschi.
01.10.19
10.10.19; Am rupt din frunzele afectate, ca sa incurajez noua crestere.
10.10.19
19.10.19; Pete marite, unele hidratate altele ofilite.
19.10.19
19.10.19; Baie cu sapun pt eventualele oua de paraziti ramase. Cele ofilite erau innegrite la baza, la taietura radacinii si am curatat stratul negru. Am scos una putrezita.
19.10.19
30.10.19; A mai cedat una (avea mijlocul de crestere innegrit de data trecuta) si o alta da semne de putrezire (probabil mijlocul de crestere era afectat de data trecuta si nu am observat)
30.10.19
30.10.19; Par hidratate, nu au aparut pete noi si unele dau semne de crestere.
30.10.19

Comentarii album • 15
aliaamt 31 octombrie 2019  
Si ati scapat de tripsi?Multumesc.
Raportează
APlant 1 noiembrie 2019  
Nu stiu in acest moment. Avand in vedere ca incubatia dureaza cam 2 saptamani, dupa aceasta perioada ar putea apare efectele (daca butasii supravietuiesc). Faptul ca nu au aparut pete noi, ar putea insemna ca nu au mai fost oua distruse de detergent.
Raportează
AlbuCristina 1 octombrie 2019  
Buna seara!
Ce fel de suc de aloe folositi?
Raportează
APlant 2 octombrie 2019  
Buna dimineata!
Il prepar din frunze de aloe. Am vazut ca se gaseste si in farmacii, la fiole de 10ml.
Raportează
AlbuCristina 2 octombrie 2019  
Multumesc mult pentru tot!
Am gasit aici sfaturi utile!
Sa aveti o zi frumoasa!
Raportează
APlant 2 octombrie 2019  
Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti. Si pe mine m-au ajutat si ma ajuta alte persoane.
PS: daca luati din farmacii folositi o dilutie mai mare, deoarece doza fiolei este calculata pentru organismul uman :)
Raportează
AlbuCristina 2 octombrie 2019  
Sigur. Multumesc si sa fie de folos tuturor!
Raportează
DODII 1 octombrie 2019  
De unde ati luat mușchiul?
Raportează
APlant 1 octombrie 2019  
De la SecretGarden si Design-Floral.
Raportează
DODII 1 octombrie 2019  
Multumesc!
Raportează
APlant 1 octombrie 2019  
Cu placere, dar indiferent de unde-l cumparati, daca nu este pachetul original (compactat de producator) ar fi bine sa-l sterilizati inainte de folosire si sa va puneti manusi menajere la manipulare, ca sa nu va atace pielea.
Raportează
DODII 1 octombrie 2019  
Multumesc frumos!
Raportează
Fermagrama 23 septembrie 2019  
Ranile de pe frunze spun ca e atac de tripsi .Asa multi dăunători , de multe ori îți vine sa renunți la plante din cauza lor
Raportează
APlant 23 septembrie 2019  
Sper ca sucul de aloe sa preintampine eclozarea oualelor, sau sa sufoce larvele inainte de a incepe sa se hraneasca, important este sa nu fie afectat punctul de crestere. La inceputul verii ma batea gandul sa renunt la plante, dar apoi mi-am gasit o alta motivatie si mi-am zis ca nu are rost sa renunt din cauza unor paraziti. Ti-amintesti ce iti spuneam la un moment dat cu frunzele oparite din copaci si stolul de inaripate albe ce mi se asezase pe haine? :)
Raportează
Fermagrama 23 septembrie 2019  
Da Aurelia imi amintesc . Eu am renunțat la fucsia din cauza musculiței albe . Am lăsat doua sau trei in beci la iernare atât .
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.