Paine destramata cu branzeturi usturoi si verdeata
Ingrediente:
300 gr faina 650180 ml lapte cald30 gr unt gras (topit)5 gr drojdie uscata bio
Topping:
20 gr unt (topit si racit)40 gr gouda rasa10 gr parmezan rasun “catel” de usturoio lingura cu varf patrunjel tocat
Optional: ou pentru uns
Cum am procedat:
am inceput cu aluatul de “paine”, putin atipic intrucat contine si unt. Da’ buuuun tare! Asadar, punem faina in bolul mixerului planetar (puteti foarte bine sa faceti aluatul si fara mixer, folosind un bol si manutele din dotare), adaugam drojdia si amestecam. Invitam si laptele caldut iar la sfarsit, untul topit. Am amestecat pana cand aluatul a ramas agatat de carligul mixerului. Lasam aluatul la dospit si ne ocupam de “topping”intr-o craticioara am pus 20 gr unt. L-am incalzit putin pe flacara mica a aragazului, cat sa devina lichid. Am lasat untul la racorit, timp in care am razuit branzeturile. Ulterior, le-am adaugat peste unt. Am mai pus in amestec si niste usturoi razuit si niste patrunjel. Partea faina este ca puteti folosi branzeturile preferate, dar si alte condimente sau frunze aromatice. revin la aluatul care, a apucat sa dospeasca putin, in tot acest timp. Il intind cu un sucitor, intr-un patrat (cat de cat) si repartizez compozitia pe intreaga lui suprafata. Il impart in dreptunghiuri, cu latimea egala cu cea a tavii folosite, dupa care mai trec odata cu pintenul prin mijlocul lor. Suprapun cate doua mini dreptunghiuri, le pliez si le asez in tava de copt. Procedez la fel si cu restul “perechilor” de mini dreptunghiuri am lasat painica la dospit ~ 40’.dupa cele 40’, painica si-a marit considerabil volumulam uns-o cu putin ou batut si am invitat-o in cuptorul preincalzit la 180*/35 -40’, cu ventilatie.cred ca aveti idee despre mirosul emanat dupa coacere, nu-i asa? Acela de paine proaspat scoasa din cuptor, de branza si olecuta de usturoi
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.