Pentru cheesecake: - 2 pachete (220 de gr fiecare) crema de branza, fina - 2/3 cana de zahar granulat - Un varf de cutit de sare - 2 oua mari - 1/3 cana de smantana lichida - 1/3 cana de smantana grasa - 1 lingurita de vanilie Pentru prajitura: - 1 reteta de blat de prajitura de ciocolata (2 straturi de 20 de cm) facut de casa sau 2 mix-uri instant de prajitura. Pentru glazura: - 1 cana de unt nesarat, fin - ½ cana de sos de caramel (caramel de casa ori la borcan) - 4 cani de zahar pudra - 2 linguri de lapte Pentru ganaj: - 110 gr ciocolata neagra - 1/3 cana de smantana grasa - 2 linguri sos de caramel - Un varf de cutit de sare
Mod preparare Pasul 1
Pentru cheesecake: 1. Incalzeste cuptorul la 325 de grade F. Foloseste o tava de grill, mare cu pereti inalti si aseaz-o in cuptor pe randul de jos la incalzit. 2. Pregateste tava rotunda si infasoara fundul (pe dinafara) cu strat dublu de folie de aluminiu. Pulverizeaza spray pentru gatit si intinde pe fundul tavii (inauntru) hartie de copt. Intre timp, fierbe un ceainic de apa pentru a o folosi mai tarziu. 3. Bate crema de branza cu zaharul granulat timp de 2-3 minute pana este cremoasa. Adauga sarea, ouale, unul cate unul batand bine dupa fiecare. 4. Adauga peste smantana lichida, smantana grasa si vanilia. Toarna amestecul in tava rotunda cu margini de aprox 20 de cm gata pregatita. Pune tava cu amestecul in tava de grill incalzita, la mijlocul ei. Toarna incet apa fiarta in tava de grill pana cand apa depaseste cu 2-3 cm tava cu prajitura. 5. Coace cheesecake (prajitura cu branza) pentru 45 de minute. Opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul sa stea in cuptor pentru inca 30 de minute. Scoate din cuptor si lasa la racit complet. 6. Cand s-a racit, transfera blatul rotund in frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Eu l-am pus in congelator 2 ore. **Daca il foloseste in primele 24 de ore, poti sa il bagi la frigider. Pasul 2
Pentru blatul de prajitura: 1. Pregateste prajiturile (blaturile) de ciocolata urmand instructiunile de pe pachete pentru o tava rotunda cu inaltimea peretilor de aprox 20 de cm. Ori, cum am facut eu, pregateste 2 blaturi de ciocolata neagra facute in casa, dupa o reteta simpla. Pasul 3
Pentru glazura: 1. Bate untul intr-un bol mare pentru 2-3 minute, pana este pufos. Adauga sosul de caramel, zaharul pudra, laptele si sarea. 2. Bate pentru inca 4-5 minute pana cand este fin si cremos. Pasul 4
Pentru asamblare: 1. Pe un platou de prajitura, pune primul blat de ciocolata si peste un rand de cheesecake (amestecul din branza). Apoi, aseaza celalalt blat de ciocolata si peste intinde glazura de caramel, inclusive pe margini. 2. Baga la frigider pana prepari ganajul de ciocolata. Pasul 5
Pentru ganaj: 1. Intr-un bol termorezistent, combina ciocolata neagra cu smantana grasa. Baga la microunde 30 de secunde. Amesteca si mai baga la microunde inca 30 de secunde. Apoi, amesteca cateva secunde pana cand amestecul este fin. Lasa sa se raceasca putin. 2. Dupa ce s-a racit, intinde peste prajitura rece de la frigider. Imprastie in zig-zag ultimele 2 linguri de sos de caramel si presara putina sare. Baga la frigider pana la servire.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.