789 poze   1152 vizite
Albume
00 Cactusi si alte suculente   Lista Cactusi 2018-2   Lista suculente 2018-2Familia Aizoaceae   Genul Aloinopsis   Genul Cheiridopsis   Genul Conophytum   Genul Corpuscularia   Genul Delosperma   Genul Faucaria   Genul Fenestraria   Genul Frithia   Genul Gibbaeum   Genul Ihlenfeldtia   Genul Jacobsenia   Genul Lampranthus   Genul Lapidaria   Genul Lithops   Genul Mesembryanthemum   Genul Pleiospilos   Genul Rabiea   Genul Rhombophyllum   Genul Schwantesia   Genul Titanopsis   Genul TrichodiademaFamilia Amaryllideceae   Genul Agapanthus   Genul Amaryllis   Genul Clivia   Genul Galanthus   Genul Haemanthus   Genul ZephyranthesFamilia Anacampserotaceae   Genul AnacampserosFamilia Asparagaceae   Genul Agave   Genul Beaucarnea   Genul Hyacinthus   Genul Ledebouria   Genul Scilla   Genul YuccaFamilia Compositae   Genul Jacobaea   Genul Kleinia   Genul SenecioFamilia Crassulaceae   Genul Adromischus   Genul Aeonium   Genul Bryophyllum   Genul Cotyledon   Genul Crassula   Genul Echeveria   Genul Graptopetalum   Genul Hylotelephium   Genul Kalanchoe   Genul Lenophyllum   Genul Orostachy   Genul Pachyphytum   Genul Pachyveria   Genul Sedeveria   Genul Sedum   Genul Sedum Hardy   Genul Sempervivum   Genul SinocrassulaFamilia Didiereaceae   Genul PortulacariaFamilia Iridaceae   Genul Crocus   Genul Iris   Genul SparaxisFamilia Liliaceae   Genul GageaFamilia Plumbaginaceae   Genul ArmeriaFamilia Portulacceae   Genul PortulacaFamilia Vitaceae   Genul CissusFamilia Xanthorrhoeaceae   Genul Aloea   Genul Gasteria   Genul Haworthia

membru din 28 decembrie 2017

Genul Galanthus

Genul Galanthus L. cuprinde 121 de specii, face parte din familia Amaryllidaceae. Răspândirea sa este în toată Europa și Asia. Denumirea genului vine de la grecescul ,,gala’’- lapte și ,, anthus’’- floare.
Galanthus nivalis L.1753.; Denumire acceptata.
Galanthus nivalis L.1753.
Galanthus nivalis L.1753.; Denumire acceptata.
Galanthus nivalis L.1753.

Comentarii album • 4
florescu 15 ianuarie 2018  
Ghioceii pozati sunt Galanthus Elwesii
Raportează
nicolaemarcu 15 ianuarie 2018  
Nu, sunt Galanthus nivalis și nici Leucojum, seamănă cu Galanthus elwesii.
Raportează
florescu 15 ianuarie 2018  
Intr'adevar "Nu sunt Galanthus nivalis"
Raportează
florescu 15 ianuarie 2018  
Galanthus elwesii are floarea mare si infloreste mai repede decat G. nivalis care e originar din zonele Turcia - Caucaz.
Petalele interioare au doua portiuni verzi: una la bazala si una proximala.
Galanthus nivalis are floarea mai mica infloreste mai tarziu fiind din zona temperata mai rece. Petalele interioare au la zona proximala o linie verde. de asemenea pe partea interioara sunt albe. Frunzele G. nivalis sunt mai inguste si de un berde intens comparativ cu cele de la G elwesii care sunt argintii albastrui.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.