381 poze   31455 vizite

restaurantul hotelului hotelOany

prima reteta:
Tort de mere cu branza dulce
2010-07-30

recomanda tipareste
Carte bucate

Categorie: Torturi
Specific: romanesc
Timp preparare: laborios
Nr. portii: 8
Evenimente: Single, Zile de nastere
Status: testat

Reteta trimisa de Janina Dobre

Un tort racoros si foarte usor de preparat, tortul de mere cu branza dulce nu aduce multe calorii in organism.


Ingrediente

2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina de grau
1 lingura praf de copt ( 1 pliculet)


Pentru umplutura:

500 gr. branza de vaci
4 oua
stafide
4-5 linguri de gris
5-6 linguri de zahar
zahar vanilat
1kg de mere (aprox 6 buc.)
zahar dupa gust
stafide
scortisora












Mod de preparare

Se amesteca ouale + 9 linguri zahar, ulei, lapte + 12 linguri faina + praful de copt, pana se albesc.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi laptele, se incorporeaza putin cate putin si uleiul, alutul rezultat trebuie sa curga cand e luat cu lingura, un pic mai gros decat aluatul pt clatitite. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna jumatate din aluat si se baga 10-12 min in cuptorul preincalzit timp de 10-12 min.

Se scoate din cuptor, se umple cu branza si mere apoi se toarna desupra restul de aluat. Se lasa la copt aprox 40 de min. Merele se curate, se dau pa razatoare/robot, se calesc la foc mic impreuna cu zaharul pana scade sucul lor. Se adauga stafidele si scortisoara la sfarsit, stafidele se pun la inmuiat in rom.

Branza se amesteca impreuna cu oualele, apoi se adauga stafidele si grisul si zaharul care se adauga cu putin timp inainte ca umplutura sa se puna peste jumatatea de aluat ce a stat in cuptor.

Punem compozitia peste aluat, apoi jumatatea de aluat ramasa la cuptor aprox 40 de min.




Tips:

Cand se raceste se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza.(plata 5 poze trucate miley cyrus)

Pofta buna!














Tarta cu crema de ciocolata
2009-09-07

recomanda tipareste
Carte bucate

Categorie: Torturi
Specific: romanesc
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 5
Evenimente: Zile de nastere
Status: testat

Toti avem prajitura noastra preferata, pe care o redescoperim si de care ne reindragostim de fiecare data cand gustam din ea. Va propunem o reteta noua de tarta cu ciocolata foarte delicioasa. Tarta cu crema de ciocolata este un deliciu numai bun de rasfatat familia si prietenii.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 pahar faina
100 g unt rece
2 linguri zahar
2 linguri apa rece
1 varf cutit de sare;

Pentru crema:

500 ml frisca nebatuta
300 g ciocolata amaruie
2 galbenusuri
2-3 linguri cacao












Mod de preparare

Cum se prepara aluatul:

Se amesteca ingredientele pana la omogenizare;

Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26 cm diametrul, se pudreaza cu faina si se tapeteaza cu aluatul pregatit;

Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie 150-170 grade pentru 25 minute;

Cum se prepara crema:

Se pune pe foc intr-o oala, ciocolata cu frisca nebatuta pana se topeste si se
omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecand pana se incorporeaza;

Atat crema, cat si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute;

Se raceste si se pudreaza cu cacao;

Se serveste rece insotita de un sos de ciocolata, vanilie, inghetata sau cu fructe proaspete.
Pofta buna!(plata 5poze selena gomez trucate)




ort cu spuma de capsuni
2008-06-10
Trimisa de: agape
recomanda tipareste
Carte bucate

Categorie: Torturi
Specific: romanesc
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 8
Calorii: 300 cal.
Status: testat

Pentru ca de multe ori lucrurile simple sunt foarte bune, incercati reteta de tort cu spuma de capsuni. Acest tort cu spuma de capsuni nu este foarte sofisticat si se prepara repede si usor. Ar fi si pacat sa schimbati in vreun fel gustul delicios si combinatia regala de capsuni cu frisca, din acest tort cu spuma de capsuni.

Ingrediente

1 blat de tort
500 g frisca
cca 1 kg de capsuni in functie de preferinte
sirop de capsuni(poate fi suc fara acid sau siropul de la capsunile puse cu zahar)












Mod de preparare

Se bate frisca bine de tot (cea mai buna frisca e cea de la moggle);

Se piseaza separat capsunile apoi se amesteca cu frisca bine;

Se insiropeaza blatul si se unge cu crema. La sfarsit se orneaza cu capsuni si frisca.
Pofta buna!(plata"5 poze akon)
restaurantul ,,Mancare luxoasa"
restaurantul ,,Mancare luxoasa"
tarta cu crema de ciocolata
tarta cu crema de ciocolata
tort de mere cu branza dulce
tort de mere cu branza dulce
tort cu spuma de capsuni
tort cu spuma de capsuni

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.