138 poze   1507 vizite

Plante exotice

Bananier pitic roşu (Musa acuminata "red dacca") - Plantă rară care produce banane roşii după aproximativ 3 ani. Creşte la cca. 2-3 metri.

Castan comestibil (Castanea sativa) - Nu este neapărat o plantă exotică, însă este destul de rar în mare parte a ţării. La cerere pot oferi plante din seminţe. Castanul poate fi plantat în grădină.

Cherimoya (Annona cherimola) - Arbore fructifer din America de Sud, veşnic verde. La noi se cultivă în ghivece/containere. Seminţe disponibile.

Curmal (Phoenix dactylifera) - Palmier nepretenţios, foarte uşor de crescut în ghivece. Se cultivă în scop decorativ, la noi cel mai probabil nu va fructifica. Are o creştere lentă, nu necesită transplantări frecvente.

Fistic (Pistacia vera) - Arbore fructifer de talie mică, originar din Asia. Poate fi plantat afară. Pentru a obţine fructe, este nevoie de două exemplare, deorece planta este dioică.

Litchi (Litchi chinensis) - Pom din sudul Chinei, având fructe comestibile ce amintesc de aroma florilor de soc. Are o creştere foarte lentă, nu necesită transplantări frecvente. Trebuie protejat de curenţii de aer. Se cultivă în scop decoratv.

Migdal (Prunus dulcis) - Pom fructifer de talie mică şi cu creştere rapidă ce rezistă în grădinile noastre. Îngheţurile târzii de primăvară pot afecta florile, ca şi în cazul caisului, piersicului sau nectarinului.

Pepino (Solanum muricatum) - Plantă mică din America de Sud, se dezvoltă la fel ca roşia (este din aceeași familie). La noi în grădină se cultivă ca plantă anuală sau iernează în ghivece în spaţii protejate. Fructele sale seamănă cu pepenele galben.

Rodiu (Punica granatum) - Pom fructifer de talie mică. Se poate planta în grădină în locuri însorite (iarna se protejează la temperaturi sub -15 grade Celsius) sau se ţine în ghiveci. Este nepretenţios, tolerează bine şi minaturizarea (tăierea simultană a coroanei şi a rădăcinilor). Fructifică după câţiva ani.

Tamarillo (Solanum betaceum) - Arbust fructifer de talie mică, provine din America de Sud. Are o creştere spectaculoasă, este o plantă nepretenţioasă, se cultivă în ghivece mari. Suportă bine miniaturizarea. În general, fructifică în primii 2 ani.

Comentarii album • 0
Nume:Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.