185 poze   3290 vizite

Plante exotice

Bananier roşu (Musa acuminata "red dacca") - Plantă rară care produce banane roşii după aproximativ 3 ani. Creşte la cca. 2-3 metri.

Bananier "Red Tiger" (Musa sikkimensis) - Specie de bananier rezistent la îngheţ, de la poalele munților Himalaya. Chiar dacă partea aeriană îngheaţă, rădăcinile rezistă la temperaturi până la -20 grade C şi planta se va regenera în fiecare primăvară. Creşte până la 3-4 m înălţime. Frunzele tinere sunt striate cu roşu, dar aceste dungi roşii pot să dispară când frunza devine matură.

Castan comestibil (Castanea sativa) - Nu este neapărat o plantă exotică, însă este destul de rar în mare parte a ţării. La cerere pot oferi plante din seminţe. Castanul poate fi plantat în grădină.

Cherimoya (Annona cherimola) - Arbore fructifer din America de Sud, veşnic verde. La noi se cultivă în ghivece/containere. Seminţe disponibile.

Curmal (Phoenix dactylifera) - Palmier nepretenţios, foarte uşor de crescut în ghivece. Se cultivă în scop decorativ, la noi cel mai probabil nu va fructifica. Are o creştere lentă, nu necesită transplantări frecvente.

Feijoa (Acca sellowiana) - Provine din zonele înalte din America de Sud. Este o plantă subtropicală care necesită ierni răcoroase pentru fruct. Arborele feijoa rezistă până la temperaturi de -12 grade C.

Fistic (Pistacia vera) - Arbore fructifer de talie mică, originar din Asia. Poate fi plantat afară. Pentru a obţine fructe, este nevoie de două exemplare, deorece planta este dioică.

Fructul miracol (Synsepalum dulcificum) - Plantă din Africa de Vest, produce fructe care modifică gustul alimentelor acre, acestea devenind dulci. Acest lucru se datorează unei proteine numită miraculină.

Guava (Psidium guajava) - Arbust veşnic verde, originar din America de Sud. Produce fructe comestibile delicioase. Există diferite soiuri care produc fructe cu miez alb, roz sau roşu şi cu coaja verde, galbenă sau roşie. Cultivat din seminţe, guava poate fructifica de la 2 ani. Fiind o plantă adaptabilă, poate fi crescută cu uşurinţă in ghiveci, iarna trebuie protejată de temperaturi sub 0 grade C. În locurile cu climat tropical, guava poate deveni plantă invazivă.

Litchi (Litchi chinensis) - Pom din sudul Chinei, având fructe comestibile ce amintesc de aroma florilor de soc. Are o creştere foarte lentă, nu necesită transplantări frecvente. Trebuie protejat de curenţii de aer. Se cultivă în scop decoratv.

Migdal (Prunus dulcis) - Pom fructifer de talie mică şi cu creştere rapidă ce rezistă în grădinile noastre. Îngheţurile târzii de primăvară pot afecta florile, ca şi în cazul caisului, piersicului sau nectarinului.

Pepino (Solanum muricatum) - Plantă mică din America de Sud, se dezvoltă la fel ca roşia (este din aceeași familie). La noi în grădină se cultivă ca plantă anuală sau iernează în ghivece în spaţii protejate. Fructele sale seamănă cu pepenele galben.

Piersic african (Nauclea latifolia) - Arbore cu frunze căzătoare din Africa de Vest. Trăiește în savanele împădurite, dar apare și în pădurile tropicale umede. Tolerează la fel de bine seceta și condițiile umede. Se spune că fructele sale au gust de amestec de măr și căpșuni. Chiar și atunci când este plantat din sămânță, dă roade după câțiva ani.

Rodiu (Punica granatum) - Pom fructifer de talie mică. Se poate planta în grădină în locuri însorite (iarna se protejează la temperaturi sub -15 grade Celsius) sau se ţine în ghiveci. Este nepretenţios, tolerează bine şi minaturizarea (tăierea simultană a coroanei şi a rădăcinilor). Fructifică după câţiva ani.

Tamarillo (Solanum betaceum) - Arbust fructifer de talie mică, provine din America de Sud. Are o creştere spectaculoasă, este o plantă nepretenţioasă, se cultivă în ghivece mari. Suportă bine miniaturizarea. În general, fructifică în primii 2 ani.

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.