Aluat: 500 g faina 7 g drojdie uscata 1 lingura de zahar 1 lingura ulei 300 ml lapte caldut 2 oua putina sare coaja rasa de ½ de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura: 200 g unt cu min 80% grasime 100 g zahar tos 2 linguri de scortisoara macinata Glazura: 200 ml smantana grasa fermentata (min. 20% grasime) sau dulce pentru frisca sau mascarpone 100 g zahar pudra 50 g unt moale In castronul robotului de bucatarie se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se presara o mana de faina si l-am lasat 5 minute la odihnit. Se porneste robotul la viteza mica si se adauga galbenusurile, uleiul, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se framanta 5 minute. aluatul obtinut se lasa la dispit pana isi dubleaza volumul. Se mixeaza untul moale cu zaharul tos. Intindem aluatul (pe blatul de lucru infainat) in foaie de 1 cm grosime. Ungem cu crema de unt cu zahar si il presaram cu scortisoara. Rulam aluatul. Cu o ata dentara am taiat in rondele egale aluatul.Rondelele se aseaza in tava cu spatiu intre ele si se mai lasa la dospit 30 minute.Rulouri cu scortisoara se coc timp de 30-35 de minute in cuptorul preincins la 180 C. Pentru glazura se mixeaza putin untul moale cu zaharul pudra, vanilia si smantana. Se poate folosi si mascarpone sau smantana dulce pentru frisca Se scoate tava de rulouri cu scortisoara din cuptor si imediat se ung cu glazura.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.