Ingrediente: un pachet de aluat congelat Crema: -750 ml lapte, -200 g zahar, -4-5 galbenusuri in functie de marimea oualor, -100 g faina, -3 plicuri zahar vanilat, -o esenta vanilie, -coaja rasa de la o lamaie, -200 ml frisca lichida indulcită
Preparare : Foile de aluat, dezghetate, se pun in tava de aragaz , se taie sub forma de patratele si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. Crema: Se separa ouale si se freaca galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert. Cand galbenusurile isi schimba culoarea, adica se albesc se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze si sa nu formeze cocoloase. Se dilueaz cu laptele rece ramas, adaugat putin cate putin dupa care se adauga amestecul in laptele fierbinte, in fir subtire amestecandu-se continuu. Se transfera vasul pe baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa foarte bine, aproape ca o mamaliguta. Dupa ce e gata se inchide focul si se adauga untul .Frisca lichida se bate conform instructiunilor si se amesteca cu crema racita. Se adauga peste crema trei sferturi din patratelele de aluat si se omogenizeaza totul foarte bine. Toata compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu pereti detasabili si se da la rece cateva ore. Se orneaza cu frisca si aluatul copt ramas ( sfaramat putin cu mana)
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: gabrielamanolache
Mesaj:
gabrielamanolache
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.