3565 poze   297539 vizite
Albume
1 - CONTACT   Filmulete Youtube cu animalele mele1 - DE VANZARE2 - Poveste despre pasiune prietenie si colegialitate3 - Ciobanescul Romanesc Corb4 - Paza pasaretului   Caini5 - Câini de oi din comuna Rau Alb - Dambovita6 - Diverse   Gastele calugarite de la Skansen7 - Lucrari d-ale mele8 - Ratusca buclucasaA - GAINIA1 - Faverolles Salmon - Deutsche Lachshuehner - RASA MEA FAVORITA   Ani de munca cu Faverolles SalmonA2 - Pitice de CorbeancaA3 - Amintiri frumoase cu gainiA4 - Pitica hotarataB - GASTE - 2017   Gâște 2018 și 2019   Gaste 2020B1 - Gaste Embden - linie de productieB2 - Gaste Africane si ChinezestiB3 - Amintiri frumoase cu gaste   Mara - si ea o amintire frumoasaB4 - Gaste comuneB5 - Gaste indiene si calugarite plus alte speciiB6 - Consideratii personale asupra monogamiei gastelorB7 - Gâște Tula - Tula geese Tula Ganse   Gaste Tula 2021 - Tula geese Tula kampfganse Tula oieB8 - Gaste HolmogorB9 - Gasca romanesca autosexabilaC - RATE   C2 - Amintiri frumoase cu rateC1 - Rate lesesti - Warzenenten   ZburatoareaC3 - Rate pitice - Call duck - ZwergentenD - CURCIE - PORUMBEI   Amintiri frumoase cu porumbei   Articole cu si despre porumbei si rudele lor   Cafenii   Castanii de Craiova Craiovaer kastanienbrauner Tummler      Castanii de Craiova 2017   Ciungi de Bucuresti   Ciungi de Ploiesti   Gagii   Gusati Horseman   Gusati Pomeranieni   Jucatori bimotati ardeleni   Jucatori de Galati   Jucatori de Kiskunfelegyhaza   Jucatori de Taganrog   Negri codalbi   Negri trenati de Bucuresti      Negri turci 2017   Orbeteni   Rolleri de Cluj   Rostowi si Siberieni   Satineti si Blueti si Blondineti   Show Racer   Tippleri   Vargati   Voiajori   Voiajori de ornament   Voltati albi cu coada neagra si albastra   Voltati indieniF - Curtea cu pasari   Alte curtiK - DeseneL - LITERATURA DE SPECIALITATEL1 - Literatura - ornitologieL2 - Literatura despre animale in generalL3 - Literatura despre pasari de curteZ - EXPOZITIIZ 12 - Expoziția Națională București 2017Z 13 - Expo Pajura 2018Z 14 - Expo Europeană - Herning 2018Z 15 - Expo Pajura 2019Z 16 - Expo Breaza 2019Z 17 - Expozitia Nationala a Romaniei 2019Z 18 - Expo APOPE 2022Z 19 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2022Z 20 - Expo Pajura 2023Z 21 - Expoziția Naționala a României - Romexpo 2023Z 22 - Expo APOPE 2024Z 23 - Expo Pajura 2024Z1 - Expo Nationala Sighisoara 2012   Pasarile meleZ10 - Expozitia Nationala Bucuresti 2016   Brahma herminat inchisZ11 - Expo Pajura 2017Z12 - Expo Pajura Antipa 2018Z2 - Expo Europeana Leipzig 2012   Faverolele meleZ3 - Indagra 2013   Ciobanescul Romanesc Corb la IndagraZ4 - Expo Nationala Craiova 2013Z5 - Expozitia Nationala Bucuresti 2013   Prezentare Ciobanesti CorbiZ6 - Expo Locala Pajura 2013   Gainile meleZ7 - Expo Pajura 2015 - Romexpo   Pasarile mele la expo Pajura 2015Z8 - Expo nationala Lugoj dec 2015Z9 - Expo Pajura 2016

membru din 25 iulie 2011

C1 - Rate lesesti - Warzenenten

Pasarile mele preferate. O specie deosebita care prin domesticire nu si-a pierdut "identitatea".
La mine in curte au rolul de pasari ornamentale. Mi se pare a fi una dintre cele mai frumoase specii de rate. Comportamentul lor este de asemenea fascinant.

Poze cu rate care au fost ale mele. Majoritatea celor care apar in poze nu-mi mai apartin.
cea mai frumoasa specie de rate; Goguta
cea mai frumoasa specie de rate
Goguta
Goguta
portret
portret
Alba
Alba
...
...
...
...
...
...
...
...
closca 3
closca 3
pasul 1 spre mularzi
pasul 1 spre mularzi
somnoroase pasarele
somnoroase pasarele
mulard; Pufi
mulard

Comentarii album • 568
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
anonim
Iulia 8 iunie 2023  
Revin cu mai multe info.

Ratoiul a fost gasit pe o linie de tren de tatal meu care lucreaza la CFR. Si a fost adus la mine la curte unde nu o sa fie sacrificat. Mai am o rata, care nu e leseasca, primita.

Ce vreau sa spun este ca nu ii cunosc varsta ratoiului si nici nu stiu cum sa o aflu. Ca daca e foarte batran poate se intelege comportamentul, dar altfel nu. Una e sa doarma in diferite mom ale zilei alta e sa il vad mai mereu cu ciocul in pamanat stand sau cu capul tot culcat
Răspunde Raportează
CosminN 8 iunie 2023  
Bună ziua! Faceți o poza și trimiteti-mi-o pe mail.
Răspunde Raportează
anonim
Iulia 8 iunie 2023  
Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare pentru ca nu reusesc sa gasesc raspuns pe net. Am un ratoi lesesc imens, din cate stiu asa sunt ei, destul e mari, dar aproape jum din zi sta cu ciocul sprijinit de pamanat, sau cu capul asa in jos..... mananca, se balaceste, dar are comportamentul asta care nu pare normal deloc. Ce ar putea sa fie? Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Narcis 10 decembrie 2022  
Ce remedii ar fi pentru bătături la păsări, la gâște, sa evit sacrificarea lor. Mulțumesc
Răspunde Raportează
CosminN 10 decembrie 2022  
Curățare talpa si dezinfectare, tratare bătături si apoi ținut pasarea pe așternut curat, fără umiditate, pana se vindeca.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 9 februarie 2020  
Magnific, campionul!
Răspunde Raportează
CosminN 9 februarie 2020  
Mersi, este o pasăre de care sunt mândru.
Răspunde Raportează
Yustyn 7 februarie 2020  
Fain campionul!
Răspunde Raportează
CosminN 9 februarie 2020  
Mulțam!
Răspunde Raportează
Toderas 24 august 2018  
Păsări de calitate !Îmi plac!Succes in continuare !
Răspunde Raportează
anonim
Adi 30 iulie 2018  
Iti multumesc ca ai avut rabdare sa vorbesti cu mine. Sunt exact situatiile la care m-am gandit si eu, gradini zoologice, parcuri private etc...Practic insa, e destul de complicat. Astazi, colac peste pupaza, mi-a scos una 16 pui. La mine e record, pana acum. Nici nu pun mai mult de zece oua sub ele. Probabil ca a mai ouat intre timp...In fine...Poate mai vad si alte persoane discutia noastra si, nu stie, vor aparea solutii rezonabile pentru aceste suflete nevinovate...Dupa cum probabil intelegi, nu intentionez sa fac o afacere cu ele. Donatul are si el, valentele...complicate. De pilda, daca donezi o pereche de rate unor oameni amarati, amarati fiind ei, amarat o vor duce si ratele. Daca tu nu te ingrijesti sa-ti schimbi stratul in care dormi, crezi ca vei avea grija de rate...? Cand cineva plateste pentru un lucru, e posibil sa fie mai interesat sa-l pastreze. De pilda, cand cumperi cu 500 de euro un caine de rasa, il pastrezi. Cand vine vecinul si iti da o potaie gratis, nu mai sunt la fel de sigur. Eu cunosc pe cineva care creste cai pentru ei insisi. Nu-i pune la munca, nu-i vinde, doar ii ingrijeste pe cheltuiala sa, intr-un spatiu urias...Ma gandesc ca poate gasesc si eu un iubitor, sau mai multi de pasari care sa-si permita sa le tina...Evident ca le donez oricui face dovada ca le poate ingriji vreme lunga si cu dragoste. In rest, poate ca mai bine in mana destinului. Tot mai sper sa gasesc o solutie miraculoasa...Numai bine!
Răspunde Raportează
CosminN 30 iulie 2018  
Pentru puțin și îți urez succes deși fara prea mare convingere că vei avea.
Daca găsești un loc potrivit, dă-mi de veste. Voi dona și eu niste pasari.
Răspunde Raportează
anonim
Adi 28 iulie 2018  
Multumesc pentru sfat. Am observat si eu ca iarna necesita ingrijire, Din acest motiv caut si alte pareri si solutii pentru ele. Din pacate, ratele s-au inmultit masiv. Acum am cincizeci si inca trei la clocit. Ele traiesc foarte bine la mine, in verdeata multa si graunte de toate felurile. Dar, numarul mare ma duce in dificultatea de a le putea intretine. Anul acesta am avut opt rate la clocit (unele au clocit de doua chiar trei ori). La anul voi avea, cel putin treizeci de rate care vor cloci macar o data. Numarul puilor va ajunge la cateva sute...Vezi, la un moment dat, firul se rupe...Daca le iei ouale, precum zici, fortezi organismul lor sa produca peste puterea genetica, le epuizezi si le ucizi...Probabil contrele au venit din astfel de discutii. Oricum, pot sa le pastrez inca un an, doi, dar la un moment dat voi avea cateva mii de rate...Si nu e OK. Numai bine!
Răspunde Raportează
CosminN 28 iulie 2018  
Pentru puțin!
Știi că luatul ouălor forțează organismul și de aceea ziceam că le poți lăsa să clocească pe cate 3-4 oua.
O alta soluție, daca ai Facebook (eu n-am), ar fi aceea de a căuta diferite parcuri zoologice prin tara sau "ferme pentru copii" cărora sa le donezi rate. Sunt destule astfel de locuri unde exista animale domestice care sunt îngrijite bine. Mă rog, nu atât de bine că la tine dar nici deloc așa cum s-ar întâmpla dacă le-ai elibera in natura.
Apropo de eliberatul in natura, să știi că o parte dintre ele nu vor sta in stare de salbaticie și vor căuta așezări umane în care sa se stabilească.
Nu cred că trebuie sa mai spun ce se va întâmpla cu acestea. Majoritatea vor ajunge ...
Gândește-te și la ceste donații despre care îți ziceam.
Sau, sunt familii pe la tara, sărace (la modul real nu trântori care nu fac nimic zilnic) cărora le poți dona cate o familie de 2+1 rate leșești. Evident, acolo oamenii le vor ține cate un an după aceea le vor sacrifica și vor opri mai departe urmașii lor și tot așa.
Tot ceea ce am spus mai sus este la nivel teoretic.
In practica știu că lucrurile stau puțin altfel.
Am și eu niste păsări pe care le-am dona ca sa nu fiu nevoit sa le sacrific (dar sa fiu sigur că vor trăi până la adânci bătrâneți liniștite) și nu prea găsesc cui sa o fac (in condițiile acestea).
Răspunde Raportează
CosminN 28 iulie 2018  
Știu că - am scris greșit mai sus.
Răspunde Raportează
anonim
Adi 27 iulie 2018  
Salutari CosminN,
Te felicit pentru pasiunea ta pentru aceste pasari minunate! Am o problema si ma gandeam ca poate tu sau vreunul dintre vizitatorii tai imi poate da un sfat. Iata despre ce e vorba. In urma cu doi ani am scapat din gura unor caini o rata muta salbaticita, probabil, pentru ca nimeni din vecini nu creste rate.I-am cumparat un ratoi si de doi ani de zile cresc rate mute si ele s-au tot inmultit...Eu sunt vegan, deci nu consum nici carne, nici oua. Ma bucur de frumusetea lor si nu ma indur sa le dau cuiva sa le taie. Ma tot gandesc sa le duc undeva pe un lac cu zavoi, delta etc si sa le las in libertate. Din cate stiu sunt destul de friguroase...si ma tem ca iarna vor muri inghetate... Tu ce ma sfatuiesti sa fac?
Răspunde Raportează
CosminN 27 iulie 2018  
Salut!
S-ar putea sa te confund însă cred că ai (sau ai avut) un canal de Youtube pe care eu îl urmăream cu mare plăcere (și chiar învățăm anumite lucruri). Asta, in ciuda faptului că am avut și niște "contre".
Revenind la ratele leșești, sfatul meu este sa le păstrezi și îți voi spune și de ce.
In zonele cu clima mai caldă aceste rate se adaptează de minune la viata sălbatică și chiar ajung sa se înmulțească peste măsură până când pot devin "dăunătoare".
La noi însă, din cauza iernii, pot avraari probleme in salbaticie.
Fiind o specie din America de Sud și Centrala nu sunt 100% adaptate la zonele cu clima rece sau temperată astfel că iarna au nevoie de îngrijire. Le pot degera foarte ușor degetele daca stau exclusiv afara, pe zăpadă, spre exemplu. Și lista problemelor care pot apărea continua.
Așadar, sfatul meu, bucură-te in continuare de ele la tine in curte iar daca nu mai vrei sa se înmulțească, pur și simplu ia-le ouăle mereu sau lasa-le sa clocească doar pe cate 3-4.
Răspunde Raportează
David95pv 29 iunie 2018  
Minunate rate !
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 28 aprilie 2018  
Multa baftă!
Sa ai noroc de bobocei cati mai multi. Din experienta incubarea la dublu sau mai mult nu prea da roade la fel de bine ca cea normala; isi fura ouale, una ia prea multe alta deloc, tot furandu-și ouale unele nu se încălzesc suficient.
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2018  
Mersi la fel!
Tot din experiența îți spun că, exceptând gâștele, incubarea la dublu merge la fel de bine ca cea simpla. ;)
Răspunde Raportează
David95pv 28 aprilie 2018  
Minunate sa va bucurati de ele !!!
Răspunde Raportează
IonutB 28 aprilie 2018  
Fuga, fuga ca va ajung si ale mele :))
Răspunde Raportează
AlexandruRelu 26 aprilie 2018  
Splendide leșești! Succes în continuare!
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2018  
Mulțumesc, la fel!
Răspunde Raportează
IonutB 25 aprilie 2018  
Diclazau' mamii lor , ale mele ziceti ca s masini de facut oua, au peste 50 de oua per cap de rața. Sper ca pana la sf lu mai sa am macar cativa pui de gaina fara sa cumpar... :))
Răspunde Raportează
CosminN 25 aprilie 2018  
:))
La mine mai au puțin și cad la clocit și masculii.
Răspunde Raportează
IonutB 25 aprilie 2018  
Chiar si cea care a incercat sa cloceasca a reinceput ouatul, are vreo 17 facute pana acu...
Răspunde Raportează
IonutB 25 aprilie 2018  
Pfoai s o vad si pe asta, am avut un cocosel pitic care a crescut puii lu nevasta-sa care s-a spanzurat intre scandurile de la gard... :(
Răspunde Raportează
IonutB 21 aprilie 2018  
Spor la bobocei!
Răspunde Raportează
CosminN 21 aprilie 2018  
Mulțumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 ianuarie 2018  
Salut.Mai aveti mularzi ??
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2018  
Salut!
Da, o femela.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 ianuarie 2018  
mularzii macane sau scot sunete ca cele mute ??
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2018  
Nu. Sunt păsări foarte tăcute.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 ianuarie 2018  
De unde as putea achizitiona si eu cateva rate tinere mulard.Doresc sa fie frumos colorate cu verde,mov,albastru,nu alb simplu.Cred ca cele colorate provin din mascul salbatic.
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2018  
Nu știu de unde. Caută pe sunphoto, poate găsești la aryan. El avea unele frumoase.
Răspunde Raportează
AndreiFarm 20 ianuarie 2018  
Si oare poate iesi hibrid si din ratoi Pitic German si rata macanitoare sau muta ??
Răspunde Raportează
anonim
bogdan 12 ianuarie 2018  
foarte frumoase,succes in continuare!
Răspunde Raportează
CosminN 12 ianuarie 2018  
Mulțumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
xtiN96 1 noiembrie 2017  
Foarte frumoase mai ales acest exemplar cosminn.sunphoto.ro/C1_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/108103442
Răspunde Raportează
CosminN 12 ianuarie 2018  
Într-adevăr, Peruanul - un rățoi deosebit.
Răspunde Raportează
xtiN96 13 ianuarie 2018  
Il mai aveti?
Răspunde Raportează
CosminN 13 ianuarie 2018  
Nu mai este la mine de prin 2016. A fost dat unei cunoștințe.
Răspunde Raportează
anonim
roma 6 iunie 2017  
buna cum trebue crescute ratustele mute ca sa creasca mari fara probleme am 10 dar nustiu ce trebue de dat ca sa fie tot oktrebue vitamine cind is mici? sunt incepator rog rs..mersy anticipat
Răspunde Raportează
CosminN 6 iunie 2017  
Le dati furaj pt. rate si gaste de la Versele Laga si nu veti avea nici o problema.
Răspunde Raportează
raptor 28 mai 2017  
Frumoase, la mine nu au vrut sa cloceasca deloc, am pus la o closca gaina si au iesit 7 din care au murit dupa eclozare, probabil lipsa de umiditate la clocire, incerc acum la incubator.
Răspunde Raportează
CosminN 28 mai 2017  
Lesestile ies cel mai bine la mamele lor naturale.
Multumesc lui D-zeu, au clocit bine ratele si mai am si altele pe oua.
Răspunde Raportează
Toderas 25 mai 2017  
Piesa de piesa!
Răspunde Raportează
Ardeleanul 25 mai 2017  
Hai dom´ le, las-o...ai început să te lauzi?!
cosminn.sunphoto.ro/C1_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/109209012
Răspunde Raportează
CosminN 25 mai 2017  
Pai eu am pagina plina cu pasari din Olanda, Belgia, Germania, Slovacia, Ungaria (aproape toata Europa)?
Răspunde Raportează
Ardeleanul 25 mai 2017  
Nu știu la cine vă referiți...eu am numa´ din Ardeal :D
Răspunde Raportează
CosminN 25 mai 2017  
Si eu numa' din Valahia. :)
Răspunde Raportează
martianu 25 mai 2017  
F FR sa va traiasca !!!
Răspunde Raportează
CosminN 25 mai 2017  
Asemenea va doresc!
Răspunde Raportează
2000robert 25 mai 2017  
probabil cel mai bun mascul din tara la ora actuala.l-ai tinut ascuns pana acum ?
Răspunde Raportează
CosminN 25 mai 2017  
A stat la cutie dar ma rugase cineva sa-i fac poze.
Răspunde Raportează
valentin2014 30 aprilie 2017  
Sava traiasca boboceii si sa se faca mari!
Răspunde Raportează
CosminN 30 aprilie 2017  
Asemenea!
Răspunde Raportează
PasariderasaOradea 7 aprilie 2017  
Salut nu ai cumva o rata sau un ratoi negru la masca de vanzare???
Răspunde Raportează
CosminN 7 aprilie 2017  
Nu, imi pare rau.
Răspunde Raportează
PasariderasaOradea 22 aprilie 2017  
okk mersi
Răspunde Raportează
Marcel 2 aprilie 2017  
Cele romanesti au facut vreo 2 galeti de oua in martie,dar de la cele lesesti nu am vazut ou pana acum
Răspunde Raportează
CosminN 2 aprilie 2017  
Am mai auzit si pe altii ca se confrunta cu aceasta problema.
Ale mele oua din iarna si au facut aproape fiecare cel putin cate 20-30 de oua (uneori cu pauze). Am vreo 12 femele.
Răspunde Raportează
CosminN 18 martie 2017  
Da, sigur ca puteti sa ii lasati un ou de gaina. Puteti sa-i lasati inclusiv un ou fals. Se gasesc pe piata niste oua de gaina de plastic.
Răspunde Raportează
CosminN 18 martie 2017  
Sa nu-i mai luati toate ouale. De aceea rata a intrerupt ouatul.
Trebuia sa ii lasati macar un ou permanent in cuib (se numeste in limbaj popular - oul cuibar) astfel incat ea sa se simta in siguranta.
In mintea ei, acel cuib nu mai este sigur deoarece un pradator ii mananca ouale prin urmare a incetat ouatul si, cel mai probabil, cauta alt loc de cuib (mai sigur din punctul ei de vedere).
Lesestile nu sunt ca gainile. Trebuie sa ii lasati oua in cuib si ea va cadea closca.
Va depune un strat gros de puf ca o plapuma care va tine ouale calde si, dupa 5 saptamani, ma iesi cu un card de bobocei. Poate cloci si 20 de oua desi eu niciodata nu le las atat de multe.
15 sunt suficiente.
Răspunde Raportează
CosminN 18 martie 2017  
Nu ati lasat niciunul in cuib?
Răspunde Raportează
CosminN 18 martie 2017  
Ce ati facut cu cele 6 oua?
Răspunde Raportează
anonim
Saveta Todoran 10 martie 2017  
Buna, am o rata alba exact ca a dvs si un ratoi. Au 2 ani. Anul trecut nu am pus-o pe oua. Acuma are deja 7 oua. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa fie closca, cate oua sa-i las, daca sa-i las sau nu ouale, etc. Va multuesc.
Răspunde Raportează
CosminN 10 martie 2017  
Lasati-o in pace, acolo unde oua ea, si, cand va aduna in cuib vreo 15 oua (poate chiar spre 20), cu siguranta ca cadea closca.
Răspunde Raportează
Toderas 28 februarie 2017  
Parcă tot negresele dau cel mai bine in poza
Răspunde Raportează
CosminN 28 februarie 2017  
Negrele sunt nr. 1 absolut.
Nici-o alta culoare nu se compara cu negru salbatic de buna calitate.
Albastrele pe care le am sunt doar de fandoseala desi, sub aspectul culorii si nu numai, sunt chiar pasari bune.
Răspunde Raportează
2000robert 31 ianuarie 2017  
eeeee...lasa modestia...eu te-am felicitat pt ca le-ai adus ,imbunatatind astfel materialul genetic de pe plaiurile mioritice.
Răspunde Raportează
CosminN 30 ianuarie 2017  
Multumesc tuturor celor de mai jos insa meritele nu imi apartin absolut deloc.
Felicitarile le voi transmite d-lui Peter Zuffa! :)
Răspunde Raportează
2000robert 30 ianuarie 2017  
felicitari pt lotul de laboase proaspat introduse in crescatorie
Răspunde Raportează
jugaru 29 ianuarie 2017  
succeess
Răspunde Raportează
cosminvictor 28 ianuarie 2017  
Felicitari pentru rezultatele obtinute! Poate la primăvară...Câteva oua de la campioni nu strica sa fie cumpărate :))))
Răspunde Raportează
ferike 28 ianuarie 2017  
frumoase succes an 2017
Răspunde Raportează
RazvanN 28 ianuarie 2017  
Felicitari pentru campion!
Răspunde Raportează
Curteameacupasari 31 decembrie 2016  
Dacă rățoiul acela indian calcă o rață mută ce va ieși?
Răspunde Raportează
CosminN 31 decembrie 2016  
Au iesit astfel de rate cosminn.sunphoto.ro/C2_-_Amintiri_frumoase_cu_rate/98274031
Adica mularzi, niste hibrizi sterili.
Răspunde Raportează
valentin2014 27 decembrie 2016  
Superba cea neagra, dar si preferata sotiei! Sa va traiasca si sa va ofere boboci frumosi!
Răspunde Raportează
CosminN 27 decembrie 2016  
Multumesc, asemenea!
Referitor la cea neagra, toate surorile ei sunt la fel.
Răspunde Raportează
valentin2014 27 decembrie 2016  
Va puteti da cu parea pe care ratoi sa-l opresc pt ca maine vreau sa sacrific pe unul dintre ei si nu m-am hotarat pe care?
Răspunde Raportează
CosminN 27 decembrie 2016  
:) Ti-am scris deja pe grup referitor la aceasta problema a ta. ;)
Răspunde Raportează
valentin2014 27 decembrie 2016  
Am observat . Ms de raspuns. MAine o sa trag la sorti si care o sa pice, asta e:)
Răspunde Raportează
gutani 25 noiembrie 2016  
Frumoase ! Sa va traiasca !
Răspunde Raportează
CosminN 25 noiembrie 2016  
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
Cristyyy92 23 noiembrie 2016  
Ok ms
Răspunde Raportează
Cristyyy92 22 noiembrie 2016  
Nu este de vanzare, lampus doar asa k samidea cineva o explicatie dc are masca neagra si dc cand sunt mici nuau acele buline galbene pe ele
Răspunde Raportează
CosminN 22 noiembrie 2016  
Ce explicatie vri sa-ti dea cineva?
Asa este varietatea lor de culoare.
Exista rate lesesti cu masca rosie sau neagra.
De asemenea, exista rate lesesti negre care atunci cad ies din ou sunt pestrite (negre cu "buline" galbene cum le spui tu) sau sunt maronii inchis (zici ca sunt negre, fara acele "buline").
Uita-te la pozele din albumul meu si ai sa vezi un ratoi cu masca neagra. Nu este nici o ciudatenie care sa necesite explicatii.
Rata leseasca salbatica (stramosul celei domestice) are masca neagra.
Masca rosie a venit la pachet cu domesticirea speciei.
Răspunde Raportează
Dragos88 22 noiembrie 2016  
Niki nu jti sa skri :)))
Poti sterge acest comentariu dar nu m-a putut abtine :))
Răspunde Raportează
Dragos88 22 noiembrie 2016  
M-am :)
Răspunde Raportează
CosminN 22 noiembrie 2016  
Nu-l sterg pt. ca si eu m-am chinuit sa-l citesc. :)
Răspunde Raportează
anonim
VALI 21 noiembrie 2016  
HEY.sunt Valy si vreau sa intru si eu pe acest site
Răspunde Raportează
Cristyyy92 20 noiembrie 2016  
Salut frumoase
Răspunde Raportează
Dragos88 20 noiembrie 2016  
Mi se pare mie sau tot tatal peruan e mai peruan decat oricare dintre fiii lui ?
Răspunde Raportează
CosminN 20 noiembrie 2016  
Cam asa arata Peruanul cand a venit la mine si mergea deja pe al doilea an:
cosminn.sunphoto.ro/C1_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/97776854
Cu fiu-su (ca doar unul am oprit) am rabdare (daca l-oi tine).
Eu spun ca la 3 ani il va intrece pe ta-su.;)
Răspunde Raportează
Dragos88 20 noiembrie 2016  
Atunci cand l-ai luat arata cam nasol, era peruan in mizerie :) Acum arata fain de tot. De ce zici ca in 3 ani va arata mai bine ? Nu toti arata cel mai bine in primul an ?
Răspunde Raportează
CosminN 20 noiembrie 2016  
Nu nu! Ratoii lesesti arata din ce in ce mai bine odata cu inaintarea in varsta. Mai ales in primii 4-5 ani.
Răspunde Raportează
Dragos88 20 noiembrie 2016  
Asta doar la lesesti ? De exemplu la celelalte mi se pare invers. Saxonul de exemplu arata la fel.
Răspunde Raportează
CosminN 20 noiembrie 2016  
La ratele comune (cu rasele lor) odata ajunse la maturitate nu mai sufera transformari prea multe.
La lesesti insa nu-i asa.
Răspunde Raportează
valentin2014 19 noiembrie 2016  
Mortal peruanul!
Răspunde Raportează
CosminN 20 noiembrie 2016  
Este un ratoi deosebit.
Răspunde Raportează
dragosmarius 17 noiembrie 2016  
Frumoase!
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2016  
Multam! Sa vezi ce bine da negru langa negru, 2 specii diferite. ;)
Răspunde Raportează
dragosmarius 18 noiembrie 2016  
Astept poze
Răspunde Raportează
raptor 17 noiembrie 2016  
Felicitari, ai cateva exemplare deosebite.
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2016  
Nu mai detin momentan decat negre si cateva albastre.
Cele mai multe din poze (baltatele, albele etc.) sunt amintiri frumoase.
Răspunde Raportează
2000robert 17 noiembrie 2016  
Un exemplar deosebit.sa-ti traiasca si sa contribuie la formarea unui material genetic de valoare.pt ca avem nevoie....
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2016  
Mersi la fel!
Facem pasi mici si speram ca si noi, crescatorii de rate, sa ajungem la un moment dat la performantele la care sunt crescatorii de gaini, iepuri si porumbei din punct de vedere calitativ.
Tu putin, eu putin, altu' putin si usor usor incepe sa se vada.
Răspunde Raportează
2000robert 18 noiembrie 2016  
Vorba-ia:daca Nu noi atunci ,cine?daca nu acum ,atunci cand?sper ca expozitia nationala de anul acesta sa zgandareasca nervul a cat mai multi iubitori de pasari si sa inceapa sa creasca si rate pe langa celelalte oratanii.
Răspunde Raportează
FabianMarian 16 noiembrie 2016  
Superba nu am ce zice !e frumoasa foc!
Răspunde Raportează
cosminvictor 8 noiembrie 2016  
superbe
Răspunde Raportează
niku91 6 noiembrie 2016  
superbe
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Mersi!
Răspunde Raportează
FabianMarian 6 noiembrie 2016  
Asta chiar imi place mult!
:))
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
:))
Răspunde Raportează
Dragos88 6 noiembrie 2016  
Ultima chiar e neagra tuci!
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Am mai bune decat asta. ;)
Răspunde Raportează
Dragos88 6 noiembrie 2016  
Pe toate le cheama "Negruta" nu ?
De ce nu faci un update si nu creezi albume noi ? :))
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Negruta 1, Negruta 2 etc.. :)
Albume noi?
Mnea! :)
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Splendide , sa fie sanatoase !
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Multumesc, la fel si ale tale. Mai ales motatul ala ca tare-i fain. ;)
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Multumesc , poate la primavara facem un schimb de oua , de alea pot sa trimit :)))
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
:))
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Va mai ganditi la aceasta propunere si ma anuntati !
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Sa fim sanatosi pana atunci si discutam.
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Da , asta e cel mai important , sa nu imi spuneti ca nu pastrati minunatia asta de ratoi , e pacat de el . Eu daca aveam unul ca el....
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Inca nu sunt decis sa-l pastrez insa daca il voi da, voi avea grija sa ajunga la vr-un pasionat.
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Mor cu astia de la posta de gat :))))
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
:)))
Răspunde Raportează
Razvyy 6 noiembrie 2016  
Sunteti un om de exceptie , si imi face mare placere va discut cu dvs ! Noapte buna si multa sanatate !
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Nu stiu daca chiar sunt de exceptie insa si mie imi face placere sa discut cu tine, mai ales ca desi esti foarte tanar esti mult mai pasionat decat multi "crescatori".
Noapte buna si tie!
Răspunde Raportează
valentin2014 6 noiembrie 2016  
Superb ultimul ratoi! Spor la boboci din el!
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
Multumesc!
Este fiul Peruanului. Inca nu sunt decis daca il opresc sau nu.
Răspunde Raportează
valentin2014 6 noiembrie 2016  
Eu zic ca are potential, nu gluma!
Răspunde Raportează
FabianMarian 6 noiembrie 2016  
Frumosi ambii!Sa va traiasca !
Răspunde Raportează
CosminN 6 noiembrie 2016  
In ultimele 2 poze sunt o rata si un ratoi. Multumesc!
Răspunde Raportează
alexandru180 19 octombrie 2016  
Frumoase!
Răspunde Raportează
paulus 26 septembrie 2016  
Buna productia! Cele albastre sunt scoase tot din rata neagra?
Răspunde Raportează
CosminN 26 septembrie 2016  
Nu, cele albastre si rateurile de albastru si maro (am si d-astea) sunt luate ca si boboci impreuna cu mama lor.
Rata neagra a scos de 2 ori anul acesta si absolut toti bobocii ei sunt negri.
Răspunde Raportează
undercover07 23 septembrie 2016  
Foarte frumosi peruanii ..

Astept sa vad ce selecție faci la toamna pt matca ... Ai multe opțiuni ..
Multă sănătate
Răspunde Raportează
CosminN 23 septembrie 2016  
Mersi, la fel!
A fost un an bun la lesesti.
Răspunde Raportează
FabianMarian 20 septembrie 2016  
Dar cate aveti?Sunt frumoase foc toate!
Răspunde Raportează
CosminN 20 septembrie 2016  
Multumesc! Nu stiu exact. Cred ca vreo 40 de exemplare.
Răspunde Raportează
FabianMarian 20 septembrie 2016  
Foarte multe!Dar se vede ca sunt si bine ingrijite!!Sa va traiasca animalele !
Răspunde Raportează
CosminN 20 septembrie 2016  
Asemenea! Da, sunt cateva.
Răspunde Raportează
gutani 20 septembrie 2016  
Frumoase
Răspunde Raportează
Razvyy 19 septembrie 2016  
Mai puneti poze cu tineretul !
Răspunde Raportează
CosminN 19 septembrie 2016  
Sa termine cu naparlitul si apoi voi mai pune cate ceva.
Răspunde Raportează
codindaniel 30 august 2016  
ff
Răspunde Raportează
valentin2014 1 august 2016  
Ce mari ne-am facut! Bafta in continuare!
Răspunde Raportează
rettegi 31 iulie 2016  
frumoase sa ai noroc la ele si eu am pe ciocolatiu si argintiu
Răspunde Raportează
CosminN 31 iulie 2016  
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
Marcel 16 iulie 2016  
Foarte frumoase s-au facut,sa va traiasca!Am reusit sa scot si eu la o rata acum o saptamana.
Răspunde Raportează
CosminN 16 iulie 2016  
Am mai multi (cateva serii), chiar zilele urmatoare trebuie sa imi scoata din nou o rata.
Este cam tarziu insa, cu ingrijire si hrana buna, se fac.
Răspunde Raportează
rettegi 31 iulie 2016  
inca nu e tarziu si nici in septembrie nu e ca cu niste starter pt. curci ca au proteina mai multa intro luna nui mai recunosti asa cresc
Răspunde Raportează
CosminN 31 iulie 2016  
Nu folosesc niciodata furaj pt. curci, nici macar pt. puii de curca.
Nu-mi bat joc de pasari.
La mine pasarile trebuie sa creasca in mod natural.
Răspunde Raportează
rettegi 31 iulie 2016  
natural costa cam mult startul caii dadeam peste macinat dar asta cand voiam sa nu ii prinda iarna prea mici ca rata avand intestine mai scurte ca gaina are tranzitul mai accelerat si ia mai multe calorii ca gaina
Răspunde Raportează
CosminN 31 iulie 2016  
Cu furaj pt. pui de gaina (gama uz gospodaresc) din etapa de finisare (crestere deci nu starter) cresc foarte bine. Evident, ajutati cu verdeata din belsug.
Răspunde Raportează
Marcel 16 iulie 2016  
Si eu am descoperit ca a mai cazut una fara sa stiu de cand,are doar 7 oua insa,Macar sa scoata ea 5 din 7 oua,cea care mi-a scos acum o saptamana a fost o mica minune sa zic asa,din 15 oua a scos 15 boboci.
Răspunde Raportează
CosminN 16 iulie 2016  
Rata leseasca este o pasare aproape semisalbatica iar daca este lasata in pace in perioada de cuibarit (in locul ales de ea), procentul de eclozare este de cele mai multe ori de 100% sau aproape.
Bineinteles, cu conditia ca pasarile adulte sa fie sanatoase si in forma.
Răspunde Raportează
valentin2014 15 iulie 2016  
Sa va traiasca boboceii si sa se faca mari!
Răspunde Raportează
CosminN 15 iulie 2016  
Multumesc, Doamne ajuta la toata lumea!
Răspunde Raportează
Razvyy 24 iunie 2016  
Foarte frumosi bobocii! Mai puneti poze cu ei !
Răspunde Raportează
CosminN 24 iunie 2016  
Dupa ce se fac mari, la toamna, mai pun poze noi.
Răspunde Raportează
cosminvictor 30 mai 2016  
Cati ani are baba?
Răspunde Raportează
CosminN 30 mai 2016  
5 ani.
Răspunde Raportează
Iovanica2 28 aprilie 2016  
Si zicetati ca nu va scoate :-)))
Sa va traiasca si sa fie sanatosi toti!
Frumoasa foc rata neagra!!
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2016  
Multumesc, asemenea!
Baba putea face treaba si mai buna insa asta este mai putin important. Conteaza doar sa fie sanatoasa si sa traiasca inca multi ani de acum incolo. Este rata mea preferata.
Răspunde Raportează
Toderas 28 aprilie 2016  
Ratei negre cumva ii ies fulgisori albi?
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2016  
Daca te referi la zona deschisa la culoare din prelungirea mastii, nu sunt fulgi albi ci este o zona "golasa" care inca se imbraca in fulgi dupa ce a fost "defrisata" de Peruanu' in perioada calcatului.
Exceptand deci oglinda (absolut fireasca) este neagra tuci iar bobocii ei zici ca sunt clone. N-am avut pana acum niciodata un lot atat de omogen inca de la eclozare. Vom vedea evolutia lor.
Răspunde Raportează
Toderas 28 aprilie 2016  
Mi se parea la remige, ori de la blitz...
Răspunde Raportează
Toderas 28 aprilie 2016  
Tot baba e nr. 1, daca e si cea care iesea de multe ori afara de pe cuib...stie baba ce face:)
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2016  
Anu' asta daca ma lasam exclusiv in nadejdea babei nu eram tocmai multumit.
A venit insa, precum Gabi Szabo pe turnanta, negresa si a reglat situatia. ;)
La baba isi mai spune si varsta cuvantul.
Răspunde Raportează
Toderas 28 aprilie 2016  
Ai tu ceva aparte pentru aceste pasari, ai bucuria ta si felul tau de a te exprima si a transmite bucuriata,inseamna ca in sufletul tau au un loc aparte.
Răspunde Raportează
CosminN 28 aprilie 2016  
Cum spuneam, sunt pasarile mele preferate. :)
Răspunde Raportează
ramonatel 26 aprilie 2016  
Adevărate,ce să mai! Păsări pe care le-aș admira mereu și nu m-aș satura! Una din speciile pe care încerc să le adaug in curtea mea! La cat mai mulți pui pufoși!
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2016  
Multumesc!
Din fericire lesestile se gasesc oriunde si sunt si niste pasari ieftine.
Pt. mine insa sunt pasarile preferate.
Răspunde Raportează
ramonatel 26 aprilie 2016  
Din păcate la mine în zona nu prea mai găsești nici rate,nici curci si nici rase mai diferite de găini! Majoritatea au renunțat să mai țină păsări! Eu am adus găini în curte din alte zone si sincer nu îmi pare rău! Acum încerc să aduc si curci,rate lesesti si bibilici,! Din păcate găinile mele nu mai ouă de sâmbătă de când au suferit acea traumă! Oare așa de sensibile sunt toate păsările sau doar unele specii?...în fine,să îi stăpâniți sănătoși pe pufosenile acele drăguțe și să aveți parte multă vreme de aceste minunate făpturi!
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2016  
Desi nu pare uneori, pasarile sunt fiinte tare sensibile.
Răspunde Raportează
ramonatel 26 aprilie 2016  
Am observat sapt această acest lucru! Din 17 găini nici măcar una numai dorește să se suie în cuibar! Toate fug de acel loc unde s-au întâmplat beleaua!
Răspunde Raportează
undercover07 26 aprilie 2016  
Foarte frumusei boboceii
Se pare ca peruanul si a făcut treaba corespunzător ! :)
Sa fie sănătosi!
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2016  
Mersi, la fel!
Da, si-a facut treaba ca la carte.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 26 aprilie 2016  
Frumos mulardul dar pentru varianta de carne merge foarte bine imperecherea inversa , tata lesesc-mama comuna sau de rasa .
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2016  
Pt. carne (de fapt pt. ficat gras) se foloseste exclusiv tata lesesc si mama Pekin. ;)
Mularzii mei au fost obtinuti la intamplare, cum s-au imperecheat ratele. Am dorit sa vad ce rezulta din diferite combinatii. Femela scoasa din Saxon a fost cea mai frumoasa.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 26 aprilie 2016  
Sunt frumosi dar sunt sterili, am avut si nu se reproduc, fac oua cat un porumbel, asta daca fac. Saptamana trecuta am vizitat pe cineva care avea mulard de productie, pt casa, carne, erau imense, mai mari decat ratoii lesesti .
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2016  
Stiu un caz de femela mulard care s-a reprodus. Una singura ce-i drept.
Ca si regula, asa-i, sunt sterili.
Mularda mea din poze face oua mici dar anul trecut mi-a clocit ca la carte.
Tot anul trecut am avut si eu un ratoi care a crescut mai mare decat orice ratoi lesesc pe care l-am avut.
Răspunde Raportează
adrianclaudiu 26 aprilie 2016  
Cat ei de inalti si lungi dar mult mai lati, sunt de anul trecut din mai-iunie cumparate si hranite normal, ca la curte dar fara verdeata.
Răspunde Raportează
codindaniel 26 aprilie 2016  
ff
Răspunde Raportează
Iovanica2 14 aprilie 2016  
Puteti pune va rog o poza Cu adapostul lor?
Răspunde Raportează
CosminN 15 aprilie 2016  
Eu as pune cu drag insa ratele mele nu au adapost.
Dorm in cotetul sau boxele gainilor atunci cand este iarna si ger. In rest, stau unde vor; afara sau inauntru.
Răspunde Raportează
cosminvictor 3 aprilie 2016  
Superbe
Răspunde Raportează
Iovanica2 4 martie 2016  
Aveti exemplare deosebite de animale !Sa va traiasca si mai astept ceva poze cu ratele!
Răspunde Raportează
CosminN 4 martie 2016  
Mersi, la fel!
Răspunde Raportează
CosminN 9 februarie 2016  
Multumesc!
Depinde ce doriti sa cumparati.
Daca spuneti ca are numai negre, chiar sunt curios sa le vad cand le veti poza.
Luati pasari sanatoase (cu ochi limpezi si curati, cioc curat - fara scurgeri), mari, tinere si fara defecte vizibile (aripi de inger - acele aripi care "ies" in afara ca niste lame de cutit, bataturi in talpi, membrane lipsa intre degete etc.).
Orice vi se pare suspect, eliminati dintre optiuni.
Răspunde Raportează
adrianharosa 17 ianuarie 2016  
cumpar un ratoi lesesc
Răspunde Raportează
CosminN 17 ianuarie 2016  
Imi pare rau insa nu va pot ajuta pt. ca nu am de vanzare.
Contactati pe Undercover07.
Răspunde Raportează
cosminvictor 9 decembrie 2015  
Frumos exemplar!
Răspunde Raportează
danielcj 4 decembrie 2015  
Succes!!
Răspunde Raportează
CosminN 4 decembrie 2015  
Asemenea!
Răspunde Raportează
Rache 4 decembrie 2015  
Sa va traiasca !!
Răspunde Raportează
CosminN 4 decembrie 2015  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
cosminvictor 4 decembrie 2015  
Frumos
Răspunde Raportează
ovidiuineu 4 decembrie 2015  
frumos
Răspunde Raportează
terenplaiulfoii 3 decembrie 2015  
Arta si meserie.....Asteptam o pictura ......Respectele mele...
Răspunde Raportează
CosminN 3 decembrie 2015  
Multumesc, sigur voi picta si un ratoi lesesc.
Răspunde Raportează
undercover07 3 decembrie 2015  
Superb profilul ratoiului!

Arata incredibil de vine...
Răspunde Raportează
CosminN 3 decembrie 2015  
Pozele postate sunt facute prin primavara.
Acum masca este si mai neagra.
Probabil la anul nu va mai avea rosu deloc pe masca si caruncul.
Răspunde Raportează
Rache 1 decembrie 2015  
Domnule sunt superbe si mie imi lac foarte mult !!
Răspunde Raportează
CosminN 1 decembrie 2015  
Sunt pasarile mele preferate si le cresc strict pt. placerea mea.
Răspunde Raportează
undercover07 16 aprilie 2015  
Ma bucur ca esti mulțumit de ratoiul cuminte ... Arata fff bine
Ai scos ceva progenituri din el?
Răspunde Raportează
CosminN 16 aprilie 2015  
Toate ouale pe care le avea in cuib o rata care clocea de 2 saptamani au fost mancate de un catel care mi-a intrat accidental in curte lor.
Răspunde Raportează
undercover07 16 aprilie 2015  
Păcat ... Sper ca următoarele sa fie cu noroc
Răspunde Raportează
Toderas 16 aprilie 2015  
E un ratoi frumos !
Răspunde Raportează
petru76 22 ianuarie 2015  
sa va traiasca frumoase
Răspunde Raportează
Toderas 18 ianuarie 2015  
Si ale mele la fel fac bataie in toata regula cu gainile, cocosul, curcanii, cand se aduna tot clanul ratelor mute ies scantei si zgomote.Faina batausa!
Răspunde Raportează
CosminN 18 ianuarie 2015  
Ale mele nu mai au nimic cu nimeni exceptand o puicuta care le provoaca zilnic.
Batausei i se trage numele de la faptul ca trage aproape zilnic cate o bataie cu babuta care sta pe bat cu gainile. Babuta are o varsta si nu mai poate ca in tinerete insa ii vin repede in ajutor sora (la fel de babuta) si fiica (cea alba) care este de-o seama cu batausa.
Răspunde Raportează
radku 10 ianuarie 2015  
frumoase
Răspunde Raportează
costelpac 9 ianuarie 2015  
FR FFF
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Daca rata alba a dat tonul 'se merge intr-un picior' mai ales sefu'
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Ala nu e' sefu'. E' unul dintre ratoii tineri de 2014.
Sefu' e' dublu cat el.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Asa este, are mai mult alb si nu este asa corpolent.Nu ati dat cei doi ratoi?
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Nu i-am dat inca.
Daca ii vrea cineva bine, daca nu iarasi bine.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Am primit mesaje daca am de vanzare o rata , doua, nu mai am demult , dar nu m-a intrebat nimeni de ratoi ca le spuneam ca aveti.
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Oamenii ar vrea daca se poate sa le fie date pasarile pe de-a moaca. La noi se merge pe principiul "cand cumperi sa dai jumatate din cat face iar cand vinzi sa iei dublu cat face".
Nu merge asa. Fiecare pasare are pretul ei.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Da, am sesizat si eu acest lucru, dar in spatele unui pret de om constit , sta si munca depusa, efortul de a le mentine sanatatea , hrana lor, etc , eu daca am putut am donat , unde am stiu ca trebuie cerut un pret mai mic am cerut-poate si eu de unde le-am luat am dat mai putin si cand cineva e dornic sa creasca ma gandesc ca siu eu am fost la fel, dar unii si pentru pretul mic fac atata caz ... plus de asta fiecare pasare are valoarea ei
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Pretul unui ratoi este de 50-60 roni.
Daca 50 roni i se pare cuiva mult, atunci sa caute cui ii da de pomana.
Mi se pare ca-ti bati jos de pasare si de propria munca sa o dai pe valoarea unui pachet de tigari.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
50-60 ron e un pret accesibil, am vazut preturi mult mai mari pentru un ratoi , mai depinde si de cumparator, de la omul cinstit se incearca diminuarea pretului.Cine a crescut si creste stie sa aprecieze munca si pretul in sine .Eu stiu ca daca de la dumneavoastra as lua un ratoi bun(reproducere) , stiu ca nu ar fi minciuna, dar lumea e sceptica .Cum spuneati si referitor la poze altii fac poze numai pe iarba (unde da bine in poza) sau loc amenajat, pe cand dumneavoastra reflectati realitatea . cum de altfel si mie imi place.Eu nu zic cresc repede lesestile , dar pana cresc mananca, pun cateva kg de carne si 50-60 lei e ok si vedeti unii dintre noi evita consangvinizarea si dau mai departe o rasa buna , nu este apreciata munca !
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Pana va ajunge rata leseasca sa fie apreciata pe la noi ca si gaina de rasa spre exemplu, va mai trece mult timp.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Da si este pacat , de rata leseasca spune ca e cat pumnul iar ratoiul un pic mai mare , numai cine creste stie si apreciaza.Eu am avut si rate comune dar parca lesestile pentru mine sunt mai speciale prin felul lor.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Cum va spuneam la mine tineretul lesesc nu a mai avut rabdare(am o rata tanara care imi oua niste oua mai mici)au fost si -17 grade dar ea si-a vazut de treaba .Cam prea devreme dar... asta este
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
In urma cu niste ani am avut 3 femele care au inceput ouatul in octombrie-noiembrie si au continuat pe parcursul iernii.
In vara am fost nevoit sa le tai. Erau epuizate.
Ce-i drept, acele femele consumasera furaj pt. gaini outoare. Folosisem in acel an experimental.
Răspunde Raportează
Toderas 9 ianuarie 2015  
Eu le dau grau si porumb, rar le dau urluiala, iar acum iarna apa calduta.Cele batrane au tot ouat ,acum am si o rata tanara.Imi place cum au perioada lor cand oua, clocesc si cat stau cu boboceii(atunci pauza de la ouat), dar sa le dau si concentrat ma gandesc ca ar arata ca niste rate epuizate ,stiua ca ar oua mai bine .Pana la urma ... ce sa fac si cu atatea oua.Citeam pe sun poate chiar dumneavoastra ati postat, nu mai stiu, tot asa ... de la atat concentrat au ouat ca niste gaini outoare.Mie imi place rata leseasca asa cum este, ca experiment e ok, dar daca le-as da la ale mele (ratele) concentrat, as taia gainile :)))
Răspunde Raportează
CosminN 9 ianuarie 2015  
Eu am scris despre acea intamplare.
De atunci nu mai folosesc absolut deloc furaj concentrat pt. gaini outoare. Nici pt. gaini si, cu atat mai putin, pt. rate.
Mi-am invatat lectia.
Răspunde Raportează
2000robert 3 ianuarie 2015  
Ratoiul s-a transformat total,imi place mult si masca, felicitari
Răspunde Raportează
undercover07 30 decembrie 2014  
Frumoasa transformarea ratoiului negru.. E chiar deosebit
Sunt sigur ca el e mascul dominant... văzând sânge pe celălalt :)!
Bafta
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Sunt foarte multumit de el. Desi este foarte puternic nu agreseaza niciodata ratele comune cu care sta. De cand l-am adus a fost foarte cuminte.
Nici acum nu l-ar fi batut cel tanar numai ca ala si-a cautat-o cu lumanarea si l-a provocat cateva zile. Noroc ca au avut gardul intre ei.
Răspunde Raportează
undercover07 30 decembrie 2014  
Si eu l-am ținut cu rate comune
Aveam un ratoi românesc care calca toate ratele si el era chiar indulgent cu el!
La naparlire părea ca o sa aibă mai mult alb pe cap dar acum e aproape negru.arata chiar sălbatic
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Mai ai exemplare asa negre?
Aveai si o rata ca el. O mai ai?
Răspunde Raportează
undercover07 30 decembrie 2014  
Mai am perechea lui rata, 4 femele si 2 masculi din boboci
Ele arată bine, dar ei sunt cam micuti deoarece ii domina ceilalți Baltati pe care i am cumpărat si care fiind scosi mai devreme sunt mai mari
Am văzut ca tii ratoii separati. Ai mei au zapacit ratele cu calcatul. Sunt pline de noroi
Acum e cam târziu sa ii separ!
Răspunde Raportează
CosminN 31 decembrie 2014  
Daca nu gasesc sa-i dau, ii voi sacrifica si eu pe cei 2 tineri. Ratele trebuie sa stea linistite pana la primavara. Nu au nevoie de nebunii aia 2 tineri in carca lor.
Sa faci poze noi la rata neagra, perechea ratoiului pe care mi l-ai dat.
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
pe cel tanar am vrut sa spun
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Nu! Trasese o bataie cu cel negru prin plasa si se odihnea. De altfel, pe aripa dreapta se vede niste sange. Nu este nimic grav doar o zgarietura.
Răspunde Raportează
Toderas 30 decembrie 2014  
Vrea sa fie cel dominant.Se vad semnele de buna purtare pe aripa .Asa si ratoiul meu alb tot ii 'trimitea' amenintari gascanului prin plasa , gascanul mai iute si-a bagat ciocul in fulgii ratoiului si am zis il trage gascanul cu totul prin plasa ... de unde l-a prin ratoiul de fulgisi a dat cu aripile in plasa a fugit gascanul
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Cat au fost toti impreuna, asta baltat a fost tare cuminte. Ba chiar era cam ultimul in ierarhie.
Cand au mai ramas doar 2 tineri, si-a luat-o in cap.
Daca i-as da drumul celui negru i-ar scoate aerele de macho dar s-ar lasa cu rani urate si nu vreau.
Răspunde Raportează
Toderas 30 decembrie 2014  
Si la gaste, rate , etc nu imi place sa ii vad batandu-se , ori unul, ori separat , la mine nu s-au batut ratoii asa tare, dar din ce am mai vazut astia lesesti chiar fac lupte zdravene si cu urmari
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Se pot chiar omora intre ei.
Prin unele tari asiatice, uneori, cocosii de lupta (acolo luptele de cocosi sunt o traditie) sunt pusi la lupta cu ratoi lesesti. In felul asta li se testeaza rezistenta.
Uita-te atent la labele ratoilor tai si vei vedea de ce atunci cand se lupta se lasa cu sange. Au cele mai lungi si puternice gheare dintre pasarile de curte. Ai impresia ca sunt ulii. Cu acele gheare ca pumnalele cauta sa sfasie adversarii.
Răspunde Raportează
Toderas 30 decembrie 2014  
Da, aveti perfecta dreptate chiar au ghiare puternice, fiecare cu arma lui:)))
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Odata cu varsta ghearele acelea vor fi si mai puternice.
Răspunde Raportează
Toderas 30 decembrie 2014  
Ratoiul batran se apropia de 3 ani, dar nu mai era asa activ, astia tinerei sunt iuti, tineretea asta ...
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Cei tineri fac de multe ori exces de zel. Cei mai batrani calca mai rar dar calca bine.
Răspunde Raportează
Tudor68 30 decembrie 2014  
SUPERBE
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Daca adapostul este calduros, se vor aseza la clocit.
Răspunde Raportează
Toderas 30 decembrie 2014  
Acum este negru salbatic are aliura unui ratoi lesesc salbatic,mai ales atunci cand l-ati adus ziceai ca a zburat in curte la dumneavoastra-fain
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Intr-adevar, chiar seamana cu un ratoi lesesc salbatic, mai ales ca are si masca inchisa.
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Se pot imbolnavi si, desigur, pot muri. Ratele comune sunt mai rezistente insa si ele ar trebui sa aiba adapost uscat cand este vreme rea.
Răspunde Raportează
CosminN 30 decembrie 2014  
Lesestile trebuiesc inchise pe timpul noptilor de iarna in adaposturi uscate. Daca este foarte frig ele vor sta in adapost si pe perioada zilei iesind doar ca sa se hraneasca, sa bea apa si sa faca baie.
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Ma uitam la pozele cu ratoiul pentru matca si din negrul ala salbatic ...acum pare domesticit, are alta infatisare .Totusi si ratoiul baltat din ultimele 2 poze nu se lasa mai prejos
Răspunde Raportează
CosminN 29 decembrie 2014  
S-a schimbat din nou ratoiul. Trebuie sa-i fac poze iarasi. S-a "resalbaticit".
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Oua babutele?
Răspunde Raportează
CosminN 29 decembrie 2014  
Nu, este prea devreme.
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Mie imi oua amandoua babutele, cele tinere nu (probabil martie)
Răspunde Raportează
CosminN 29 decembrie 2014  
Eu sper ca pana in martie sa nu oua deloc insa sigur pe la sfarsitul lui ianuarie le apuca.
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Asa a facut babuta mea (baltata) pe 5 februarie 2014 se pregatea de clocit si era un ger(sfarsitul lui ianuarie a fost mai caldut si a inceput ouatul),da , este mai bine daca ar incepe ouatul din martie si mai tarziu, dar ma uitam la cele tinere dupa masca -nu cred ca asteapta martie
Răspunde Raportează
CosminN 29 decembrie 2014  
Cand s-a format masca pe deplin si este rosu aprins se pregatesc de ouat. La ca barbitele si crestele puicutelor.
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Da... una alba (tanara) din prima serie are masca aproape formata , mie imi place cand pica la clocit mai multe odata sau diferenta de o saptamana , dar... cum vrea Domnu
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Am pornit cu 3 rate si un ratoi lesesc, nu stiam cat de bine oua, un vecin de-al meu a avut acelasi nr. de rate dar comune(tinere) si imi spunea ... m-ai innebunit tu cu nr. de oua,ale mele nu oua asa multe si s-a enervat vecinul meu le-a taiat si mi-a spus sa-i dau la primavara oua ca el nu a luat jumatate din ouale pe care eu le-am luat de la ale mele , plus ca au si scos ratele
Răspunde Raportează
CosminN 29 decembrie 2014  
In mod normal, ratele comune ar trebui sa oua mai bine decat lesestile insa depinde foarte mult de ingrijire, hrana, adapost etc. Vecinul ar trebui sa traga cu ochiul in curtea vecina si sa vada cum sunt tinute pasarile altfel s-ar putea sa fie dezamgit si de lesesti.
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Asa este conteaza si adapostul, hrana si apa( ii spuneam pai apa asta nu vezi ce culoare a capatat), ii spuneam sotiei decat sa ii dau o pereche tanara si sa vad ca nu le intretine cum trebuie , am zis mai bine ii dau un ratoi(il si tai) numai sa nu le vad chinuite (si asa am facut) o sa ii dau niste oua la primavara (pune la incubator) insa mie nu imi place sa achizitionez ceva si dupa sa le las in voia sortii , sa manance numai graunte ca trebuie sa oua ,dar cuiburi -pe unde apuca si tot asa, parerea mea
Răspunde Raportează
Toderas 29 decembrie 2014  
Cea baltata mi-a scos doua randuri de ratele, dupa i-am luat ouale de fiecare data si daca i le luam la 2 saptamani iar oua si tot asa , sincer nu imi place sa le iau ouale , dar ce sa le fac...
Răspunde Raportează
Negrea 27 decembrie 2014  
Sint extrem de ornamentale,sustin parerea dv.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Tine-ti si ratoiul tinerel?
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Mai am 2 de anul asta (se vad amandoi la albumul de vanzare).
Vreau sa tin doar pe cel batran.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Eu am doi, dar nu se inteleg ... las unul cu 2 rate si pe celalalt e ceva mai iute ii las 3 , separati, se incurca mai rau impreuna cel alb isi face o ocupatie din a nu-l scapa din ochi pe celalalt negru si fac ture de teren toata ziua.Cel negru (batranul-achizitie ) isi face datoria?
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Batranul sta separat, cu ratele comune. Nu are acces la ratele lesesti.
Cei 2 tineri nu se deranjeaza reciproc insa cel baltat este mult mai activ.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Ala baltat imi place si mie.De ce spuneti ca nu are acces?
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Ratele comune si lesescul batran stau in tarcul ratelor iar lesestile in restul curtii. Nu pot trece unele la altele.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Am inteles lucrul acesta , vroiam sa stiu de ce nu sta ratoiul batran cu celelalte lesesti, din ce motiv este separat?
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Ii bate pe ratoii tineri?
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Nu, cei tineri sar amandoi pe el. Oricat ar fi el de mare si puternic nu le poate face fata amandurora.
De fapt batranul este foarte cuminte. Nu-mi deranjeaza ratele comune absolut deloc.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Ahaaaaa
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Sau ma gandeam ca nu au ajuns ratele lesesti la maturitate si il mai tineti separat
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Nu mai am nici o femela tanara. Le-am dat pe toate.
Nu am oprit decat babutele.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Am si eu babutele , dar nici mie nu imi vine sa ma despart de ele
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Imi place felul cum clocesc, cat sunt de blande, cum au grija de ratelele mici ( si cele tinere sunt pe aceeasi linie , in felul lor) dar tot babutele ... si cand ma gandesc ca atunci cand le-am adus sareau ca 'floricele de porumb' cand ma apropiam de ele
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Eu am oprit 4 babute. Una nu mi-a clocit niciodata.
3 sunt foarte bune closti.
2 sunt foarte blande si ma lasa sa verific cuibul, sa controlez bobocii etc.
A 4-a este insa salbatica atunci cand cloceste. Nu permite sa controlez cuibul, nu ma lasa sa ma apropii de boboci etc. Asta in primele 3-4 saptamani. Dupa aceea se linisteste si ea. Eu o accept asa cum este si ii respect tabieturile.
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
Asa am una neagra , dupa ce a picat closca se umfla in pene si ma avertiza sa nu ma apropii de ea , iesea afara la mancare, sa bea apa se scalda si cand ma vedea dadea sa intre pe cuib si daca se scalda (nu intra pe cuib dar se apropia sa intre ) in ultima saptamana si pana au iesit ratele numai ciupea , i-am luat ratelele ca mai aveam unele in casa si a zburat pana a venit pe trepte ca le auzea si nu a plecat pana nu i-am dat ratelele , ea este si cea care a mai adoptat inca 14 ratele de la alta rata , pentru mine sunt speciale
Răspunde Raportează
Toderas 26 decembrie 2014  
In schimb celelalte doua (batrane) m-au lasat sa le verific cuibul , sa vad ce ratele au iesit, dar in schimb acestea doua de unde le-am adus aveau 2 cuibare si peste 6 rate care ouau (una peste alta) si la mine au facut la fel au ouat peste altele , dar am avut rabdare si s-au asezat si ele.Am constat ca (chiar daca am avut multe cuiburi) la mine au facut la fel , una s-a schimbat si a ouat separat, a clocit si a facut ce a facut dupa o saptamana s-a asezat pe alt cuib unde avea alta rata 15 oua , asa a vrut Domnu sa ma uit sa vad ce mai fac , inca avea ouale calde si am scos-o de pe acel cuib si a si scos in final.Cat au conditii si ele ofera totul, eu nu am renuntat la ele cu toate ca am avut probleme cu ele si acest lucru il stiti.
Răspunde Raportează
CosminN 26 decembrie 2014  
Cu rabdare se rezolva totul.
Veteranele mele (2 babute de 4 ani) clocesc inpecabil. Nu am ce sa le reprosez.
Răspunde Raportează
sebi06 30 noiembrie 2014  
aveti de vanzare
Răspunde Raportează
CosminN 30 noiembrie 2014  
Da.
Răspunde Raportează
sebi06 30 noiembrie 2014  
cat costa
Răspunde Raportează
CosminN 30 noiembrie 2014  
40 rata si 60 ratoiul.
Răspunde Raportează
sebi06 19 noiembrie 2014  
foarte frumoase
si eu detin trei exemplare
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Dar depinde si de experienta mea:-)) am doar 13 ani si iubesc animalele enorm..vreau sa devin medic veterinar..de la 7 ani pun closti si studiez animalele.:-)) akum am animalele mele.. Exemplare minunate de pasari...:-)) nu ma incurajeaza decat mama.. Fratii fiind doctori doresc ca eu sa fiu la fel.. Chirurg psiholog sau altele..dar nu ma las.. Animalele pe primul loc...
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2014  
Nu te lasa cu atat mai mult cu cat mama ta te sustine!
Asta este cel mai important. Succes!
Si eu la varsta ta la fel faceam.
Aveam deja destui ani de experienta la pus closti pe oua, gasit cuiburi ascunse, mosit diferite animale etc.
Succes!
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Va multumesc frumos domnu cosmin...chiar daka va sâcâi cu intrebarile dumneavoastra imi raspundeti cu calm si ma lamuriti... Va multumesc pt informatii akum stiu la cine sa apelez cand am nevoie.:-)) P.S: scuze de deranj!
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2014  
Nu m-ai deranjat!
Cand mai intampini probleme, stii unde ma gasesti.
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Va multumesc!! Numai bine!! Sanatate
Răspunde Raportează
sebi06 17 noiembrie 2014  
si eu am un mascul negru salbatic
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Si eu am ratoiul negru şi cu alb pe piept . Putin la coada si la gat:-)) e de asta primavara are 4 kg şi imi bate toti cocoşii:-))
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Foarte frumoase rate aveti:-)) ratoiul tanar este un exemplar minunat:-)) am o intrebare... Daka rata imi face 15 oua şi cade closca.. Pot sa.i mai adaug oua de rata comuna?!
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2014  
15 oua sunt multe desi sunt rate care au clocit si 20 de oua.
Eu in general le las cam 10 oua pe care le acopera foarte bine.
Puteti sa puneti si oua de leseasca si de rata comuna sub ea dar nu uitati ca perioada de incubatie este de 5 saptamani la leseasca in timp ce la rata comuna este de 4 saptamani.
Prin urmare, daca puneti oua de la ambele specii, pe cele de rata comuna sa le puneti mai tarziu cu o saptamana.
Răspunde Raportează
anonim
jakejo 17 noiembrie 2014  
Va multumesc pt raspuns:-)) iubesc foarte mult ratele leşeşti şi aştept cu nerabdare primavara:-)) care este procesul de eclozare? Sau depinde de rata--??
Răspunde Raportează
CosminN 17 noiembrie 2014  
Pt. putin!
Daca pasarile sunt sanatoase si sunt lasate in pace pe perioada incubatiei, procentul de eclozare este, in general, foarte ridicat. Undeva intre 80 si 100%, cu conditia sa nu fie prea multe oua in cuib si sa nu fie lasate 2 rate sa cloceasca in acelasi cuib (se mai intampla).
Depinde insa mult si de rata, de experienta ei, de conditiile de intretinere etc.
Răspunde Raportează
danrusanescu 9 noiembrie 2014  
frumoase
Răspunde Raportează
anonim
adriana 20 octombrie 2014  
Am pus la o gaina oua de gasca Dupa doua saptamani de clocit a murit gaina pe oua Am umblat dupa alta closca si nu ma gasit Ouale erau reci dar le-am luat ,le-am pus intr-o cutie si le-am pus la o veioza in bucatarie Dupa doua saptamani am auzit piuind ,am crezut ca face frigiderul darrr surpriza piuitul venea din ou si asa m-am ales cu patru bobocei dragalasi scosi la veioza Acum sunt mari si m-am atasat enorm de mult de ei.
Dar nu stiu cum sa deosebesc sexul lor
Răspunde Raportează
CosminN 21 octombrie 2014  
Doamna, va felicit sincer! Nu stiu cum ati reusit insa meritati toate laudele. Ajutorul lui D-zeu a fost mai mult decat prezent.
Referitor la deosebitul sexului, din putina experienta pe care o am va pot spune ca masculii sunt mai mari, au o pozitie a corpului mai verticala daca pot spune asa, pliul de grasime mai mic (asta daca la ai d-voastra a inceput sa se formeze), gatul mai mult, ciocul mai gros, sunt cei care sasaie atunci cand se apropie ceva ce ei considera amenintator, inclusiv anumite sunete sunt diferite la mascul si la femela. Acele "ga-ga-ga" clar este scos de femela.
Mai multe informatii mult mai avizate in opinia mea va poate da colegul de site Raadu care este cu adevarat un crescator de gaste (probabil unul dintre extrem de putinii din tara asta).
Răspunde Raportează
Toderas 29 septembrie 2014  
Sa va traiasca si noua si vechea generatie de rate lesesti.Bafta!
Răspunde Raportează
CosminN 29 septembrie 2014  
Multam, la fel! Din noua generatie nu opresc nimic, raman cu babutele.
Răspunde Raportează
Toderas 29 septembrie 2014  
Tot babutele la putere :))
Răspunde Raportează
2000robert 23 septembrie 2014  
Arata bine boss-ul sunt curios sa-l vad îmbrăcat complet
Răspunde Raportează
CosminN 24 septembrie 2014  
Mai dureaza putin pana se imbraca de tot dar sunt multumit de el.
Răspunde Raportează
Toderas 22 septembrie 2014  
Cam asa s-a intamplat si cu rata mea neagra, avea un pic de alb la aripi, acum s-a marit pata alba de la aripi si are si cativa fulgisori albi pe cap .S-a facut frumos dupa naparlire si este frumos si ratoiul tanar (cel negru).Succes!
Răspunde Raportează
CosminN 24 septembrie 2014  
Exemplarele care raman negru intens si la maturitate deplina (deci la peste 2 ani) sunt foarte rare daca nu se face selectie in acest sens. Tineri am mai multi si sunt vreo 4 foarte faini insa nu opresc nimic.
Răspunde Raportează
Toderas 24 septembrie 2014  
Mult succes in gospodarie!
Răspunde Raportează
CosminN 24 septembrie 2014  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
undercover07 21 septembrie 2014  
Arată bine big boss
Ai scos ceva din el?

Bafta
Răspunde Raportează
CosminN 22 septembrie 2014  
Dupa ce l-am adus a inceput naparlirea si n-a mai calcat.
Are tot timpul la anu'.
Mersi, la fel!
Răspunde Raportează
Toderas 1 septembrie 2014  
Cred ca e frumos ratiul acum dupa naparlire, nu?
Răspunde Raportează
CosminN 1 septembrie 2014  
Ratoiul este in plin proces de naparlire si dupa ce termina ii voi face poze.
Ca si noutate, nu mai este negru asa cum era cand l-am luat. :)
Răspunde Raportează
georgepuf 21 august 2014  
Vand rate indiene alergatoare de anul acesta...... sunt f bune reproducatoare si f bune outoare...fac in jur de 270, oua pe an.
Răspunde Raportează
CosminN 22 august 2014  
Vindeti rosii gradinarului! :)
Răspunde Raportează
georgepuf 21 august 2014  
F fr si foarte grasaneee!!:)))
Răspunde Raportează
CosminN 3 august 2014  
Ratoiul provine de la Undercover07. Il remarcasem de mult si-l doream pt. la anu'.
Dupa naparlire ii voi face poze bune.
Răspunde Raportează
Toderas 25 iulie 2014  
ratoi tanar- are o privire asa de invingator
Răspunde Raportează
Toderas 15 iulie 2014  
Succes si pentru "tura" a doua, sa iasa retele sanatoase!
Răspunde Raportează
CosminN 16 iulie 2014  
Ar cam trebui sa inceapa sa iasa usor usor. Acum sa vedem.
Oricum lesesti nu vor mai iesi pt. ca nu am mai avut ratoi. Eventual mularzi.
Răspunde Raportează
2000robert 14 iulie 2014  
Sa-ti traiasca si sa -ti aduca satisfactiile dorite
Răspunde Raportează
CosminN 14 iulie 2014  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
Toderas 11 iulie 2014  
Frumos ratoiul !
Răspunde Raportează
CosminN 14 iulie 2014  
E', intr-adevar.
Răspunde Raportează
undercover07 25 iunie 2014  
Felicitări pt achiziție
Sper sa fie conform asteptarilor!
Bafta la puisori!
Răspunde Raportează
CosminN 26 iunie 2014  
Multumesc ca l-ai tinut putin mai mult pana am reusit sa ne sincronizam.
Deja a inceput sa-si faca treaba!
Răspunde Raportează
CosminN 24 iunie 2014  
Libertatea isi spune cuvantul. Exemplarul arata impecabil ca si penaj.
Răspunde Raportează
CosminN 24 iunie 2014  
Zici ca e' teleportat direct din Peru. ;)
Răspunde Raportează
anonim
marius 24 iunie 2014  
Care este perioada de fertilitate a oualor de rata leseasca pana la incubatie?
Răspunde Raportează
CosminN 24 iunie 2014  
Va referiti la vechimea lor care sa mai permita incubarea?
Daca da, avand in vedere ca o rata poate depune si 20 de oua abia dupa care sa cada closca, se constata ca sunt destul de "rezistenti" zigotii.
Răspunde Raportează
mirceaborza 21 iunie 2014  
F faine...cand vad pozele astea imi aduc aminte cum in copilarie bagam ratele bunicii in cotet sa faca oua cam de 3 ori pe zi....:)
Răspunde Raportează
CosminN 21 iunie 2014  
:))
Răspunde Raportează
CosminN 30 mai 2014  
Am avut 3 rate la clocit.
2 au scos bine, 1 a dat-o-n bara dar nu din vina ei ci pt. ca nu am mai avut ratoi lesesc si nu a stat la calcat la ceilalti ratoi.
Răspunde Raportează
porumbeinunti 29 mai 2014  
:)))
Răspunde Raportează
porumbeinunti 29 mai 2014  
Foarte frumoase, iar dvs. le faceti sa fie ca niste personaje dintr o poveste! Sa va traiasca si la cat mai multe, poate o sa aveti sa dati si la altii !!!!
Răspunde Raportează
CosminN 29 mai 2014  
Multumesc pt. cuvintele frumoase!
Rate lesesti am destule. Imi plac foarte mult (sunt pasarile mele preferate) si intotdeauna am si in plus fata de cate mi-ar trebui.
Răspunde Raportează
ninuninulescu 17 mai 2014  
Sa-ti traiasca sa fie sanatosi !

... E adevarat ca mularzii sant toti sterili ?
Răspunde Raportează
CosminN 17 mai 2014  
Multam la fel!
99% sunt sterili. Exista insa si mici exceptii. Sper sa am una. :)
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 12 mai 2014  
Daca as fi in necunostinta de cauza, cum as putea realiza ca bobocul din ultima poza postata este un mulard?
Are niste caracteristici ce il individealizeaza in mod special? Intreb pentru bobocul in cauza, cu varsta de doar cateva ore/zile.
Răspunde Raportează
CosminN 12 mai 2014  
Bobocul din poza este intr-adevar foarte fraged. Inca nu i-a cazul dintele de ou dupa cum se vede in poze.
Bobocul de rata leseasca se diferentiaza de bobocul de rata comuna (indiferent de rasa) prin cateva caracteristici de exterior, inclusiv prin voce. Forma corpului, a ciocului, a piciorelor, a coditei, culoarea (chiar si pt. cei galben complet la ambele specii), etc.
Bobocul mulard, ca orice boboc hidrid, mosteneste trasaturi de exterior de la ambele specii din care fac parte parintii.
Vocea de asemenea. Scoate sunete caracteristice atat lesestilor cat si ratelor comune.
Daca am fi aproape, ti-as pune 3 boboci unul langa altul (1 de rata comuna, 1 de leseasca si 1 de mulard) si ti-as arata diferentele dintre ei.
Am mai multi mularzi insa Pufi (acesta din poza) este special, inclusiv ca si desen.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 12 mai 2014  
Multumesc, am inteles. Chiar ma gandeam si eu la Pufi daca e simetric in ceea ce priveste desenul!
Răspunde Raportează
CosminN 12 mai 2014  
Da, are desenul simetric.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 12 mai 2014  
SUPERB!!! Sa creasca sanatos.
Răspunde Raportează
CosminN 12 mai 2014  
Multam fain, la fel si ai tai!
Răspunde Raportează
flaviuradu 27 aprilie 2014  
sa fie intr-un cas bun......bafta
Răspunde Raportează
CosminN 27 aprilie 2014  
Sa fie la toata lumea!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 27 aprilie 2014  
Un nou inceput, o noua generatie...!
Răspunde Raportează
CosminN 27 aprilie 2014  
Usor usor apare noua generatie la toate speciile/rasele pe care le am.
Cu Doamne Doamne inainte!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 aprilie 2014  
Foarte frumoasa closca 3. Cate oua are sub dansa?
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2014  
Rata aceasta era programata la taiere.
Am zis "maine le tai" (pe ea impreuna cu inca vreo 3 pasari).
Ei bine, a doua zi cand m-am dus sa o iau, era pe cuib. Pana seara isi captusise deja cuibul. Peste inca o zi cazuse closca.
Stiam ca oua de ceva vreme, ii si luasem deja o tura de oua, dar chiar m-a luat prin surprindere.
Habar n-am cate oua are sub ea. In acelasi cuib a ouat si cea alba complet.
Răspunde Raportează
Marcel 27 aprilie 2014  
Se pare ca si rata ta si gasca mea au accelerat treburile de frica cutitului :))
Răspunde Raportează
CosminN 27 aprilie 2014  
:))
Cand am vazut-o pe cuib ..... mi-a trecut.
N-aveam cum sa o mai tai decat daca n-as fi avut suflet.
Răspunde Raportează
Marcel 27 aprilie 2014  
Gastele ce va mai fac?Ceva boboci,au oua puse la incubat?
Răspunde Raportează
CosminN 27 aprilie 2014  
Gastele fac bine. Femelele oua si am pus la incubat. Inclusiv astazi am pus ceva. Acum, sa vedem ce va fi!
Răspunde Raportează
Marcel 27 aprilie 2014  
Sa fie cu noroc!Trebuie sa imi scoata si mie cam de marti,2 gaste...Au 17 oua impreuna,din care 3 sunt la o saptamana dupa cele de marti.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 26 aprilie 2014  
Multa bafta cu ea.
Mai rar asa o coincidenta!
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2014  
Multumesc, la fel!
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2014  
Nu mai am ratoi lesesc dar si cand l-am avut ii era frica de Indian si nu se baga.
Răspunde Raportează
Ccosmin 26 aprilie 2014  
Asa este sunt cele mai frumoase rate succes la pui!
Se pot corci cu cele Romanesti?
Răspunde Raportează
CosminN 26 aprilie 2014  
In ultima poza vedeti o rata leseasca calcata de un ratoi Indian.
Da, desigur ca se pot corci cu cele romanesti si in felul acesta rezulta mularzii (rate sterile in general) care se cresc in Franta spre exemplu pt. obtinerea ficatului gras.
Răspunde Raportează
Ccosmin 26 aprilie 2014  
Deci se pot!
Si la sticleti combinati cu canari pui rezultati nu mai reproduc doar foarte rar!!!
Răspunde Raportează
CosminN 21 aprilie 2014  
Nici ea, nici sor-sa.
3 sunt la clocit deja, una se pregateste iar cele 2 maronii intarzie. S-ar putea sa nu mai cada deloc sau poate mult mai tarziu, dupa ce scot celelalte.
Inca n-a scos niciuna. Astept o babuta.
Răspunde Raportează
Dragos88 19 aprilie 2014  
Si tu ai facut curat la poze ? :))
Răspunde Raportează
CosminN 19 aprilie 2014  
Am sterse din cont 2 poze care imi placeau si incarcata una care nu-mi place (pe care am si sters-o de altfel).
Cum s-a intamplat asta, habar n-am!
Răspunde Raportează
Dragos88 19 aprilie 2014  
Eu de ieri seara m-am trezit ca mi s-au sters cateva poze din anumite albume. Mai sunt si altii care se plang de aceeasi chestie. Cam aiurea..
Răspunde Raportează
CosminN 19 aprilie 2014  
Am crezut ca am halucinatii de la prea multa ploaie.
Se pare ca nu, m-am linistit. :))
Răspunde Raportează
Dragos88 19 aprilie 2014  
Pana la urma se rezolva, eu le am pe toate in laptop
Răspunde Raportează
marinelll 7 aprilie 2014  
as dori pui de rate mute albe sau ciocolatii
Răspunde Raportează
CosminN 7 aprilie 2014  
Asa cum v-as spus si in mesaj privat, nu am pui disponibili si nu voi avea pentru cel putin inca 2,5 luni.
Nu am disponibile acum decat 3 exemplare mature:
- 1 alba;
- 1 neagra;
- 1 maro.
Toate sunt femele din 2013.
Daca sunteti interesat de ele, ma contactati.
Răspunde Raportează
CosminN 6 aprilie 2014  
Iese un hibrid numit Mulard care este steril de cele mai multe ori.
Anul acesta voi avea si eu.
Răspunde Raportează
CosminN 6 aprilie 2014  
Da!
Răspunde Raportează
CosminN 31 martie 2014  
Este absolut necesar sa se balaceasca.
In felul asta isi fac toleta si asigura, in acelasi timp, umiditatea necesara oualor.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 29 martie 2014  
A iesit doamna closca? Si eu tot acel tip de cadite prefer pentru ele; cele mai practice din punctul meu de vedere! Usor de schimbat o data pe zi.
Frumoasa rata!
Răspunde Raportează
CosminN 29 martie 2014  
In functie de etapa in care se afla, aceasta rata iese si de 4 ori pe zi afara. Daca nu esti invatat cu ea, iti da niste emotii. :)
Este o mama desavarsita.
Caditele astea sunt cele mai bune din punctul meu de vedere.
Au unii niste gropi betonate sau cu folii. Nu-mi place absolut deloc acest tip de "bazin". Greu de curatat, insalubru etc.
Ori au lac sau apa curgatoare in apropiete, ori iti faci bazin cum trebuie (cu filtru, pompa etc.).
Daca n-ai nici nici, ramai la ligheam sau copaie ca-i cel mai simplu.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 29 martie 2014  
Si eu am evitat bazinul cu folie sau beton tot pe aceleasi considerente. Mi-e greu sa il curat si nu imi place apa verde in curtea mea. Plus ca, se pot chiar calca in aceste cadite!
Răspunde Raportează
CosminN 29 martie 2014  
Vad pe sunphoto cum se lauda unii cu cine stie ce amenajari da' in bazine apa arata hidos. O mocirla infecta.
Asa ceva, nu suport pt. pasarile mele.
Răspunde Raportează
iulimoraru 27 martie 2014  
oau foarte faine
Răspunde Raportează
cafcatalin 25 martie 2014  
superbe
Răspunde Raportează
ninuninulescu 24 martie 2014  
Frumoasa tare Grasa :)))
Posibil ca din ea sa lansezi o linie noua de rate :D
Răspunde Raportează
andreiion53 24 martie 2014  
f frumoase
Răspunde Raportează
CosminN 24 martie 2014  
Spor la boboci!
Răspunde Raportează
CosminN 24 martie 2014  
Ar fi clocit ele cam toate dar nu le-am lasat eu inca.
Cu toate astea, una dintre cele 2 batrane m-a fentat si, profitand de lipsa timpului meu liber, s-a asezat.
Urmeaza usor usor si celelalte.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 18 martie 2014  
Superba Grasa; ce mult imi place!
Răspunde Raportează
ady77petre 2 februarie 2014  
Habarnist fiind in genetica culorilor la rate lesesti, intreb: culoarea aceea maronie din penajul Sfioasei, este recesiva sau nu?! Poate avea urmasi de aceeasi culoare imperecheata fiind cu un baltat pe negru, au ba?! ...asta asa sa stiu daca-i dau zor cu iazul pt. rate!;)
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Cele 2 rate baltate pe maro le voi imperechea cu ratoi baltat pe negru. Din aceasta combinatie vor iesi si baltate pe maro, sper. Spun sper pt. ca nu stiu din ce este scos ratoiul fiind cumparat.
Cumania spre exemplu are niste exemplare superbe.
Tu da-i bice cu iazul desi .... nu te va ajuta foarte tare. Usor usor vei ajunge ca mine cu copai, ligheane etc.
Stiu destui care initial au facut un iaz mare si apoi au constatat ca acela este util iarna cand le poti tine la gramada insa in perioada de imperechere trebuiesc separate pe specii, familii etc.
Bine, ideal ar fi sa avem un iaz imens sau un paraias prin spatele casei cum banuiesc ca are colegul de site Antonmi da', in lipsa acestor dotari, ne multumim cu ce avem.
Răspunde Raportează
ady77petre 3 februarie 2014  
Da, am vazut ce are "Geon", dar, omu' nu le are in curtea lui si-i vine peste mana sa lanseze o caciula de oua pe Gilort river spre Turburea city in Gorj land! :) Prietenul Mihai Anton chiar are "infrastructura" (cum zic eu) fiind suficient de norocos sa-i treaca prin ograda ditamai fluviu', dar, cine mai are timp zilele astea sa fie "individios"?! :D ...eu, prin iaz, inteleg o baltoaca realizata prin captusirea cu prelata de plastic a unei gropi de 3/2/1m, in care sa oracaie ocazional 2-3 brotacei, ...mai mult nici nu-mi permit Cosminule! Asta baltoaca se face intr-o zi si poate deservi, nadajduiesc, doua tarcuri si multumi doua seturi de laboase cu sau fara grai!
Răspunde Raportează
CosminN 3 februarie 2014  
Odata cu groapa aia pe care vrei sa o faci, fa si un sistem de scurgere sau cumpara o pompa submersibila cu tocator (pt. ape "grele").
O astfel de balta (de 3/2/1m), dupa o saptamana, vara, pute de-ti muta nasu' iar chestia aia verde care se afla in ea (si care cica se numeste apa) numai buna pt. pasari nu este. ;)
Daca n-ai balta mare sau rau in care apa sa se mentina curata, mai buna copaia sau ligheanul pe care le poti curata si zilnic daca vrei si ai timp.
Răspunde Raportează
ady77petre 3 februarie 2014  
Evident, ai dreptate Cosmin! Eu gandisem baltoaca asta tocmai in ideea sa pot inlocui apa saptamanal; o golesc cu furtunul caci are unde sa se scurga dat fiind relieful curtii iar 6m cubi de apa costa 6 lei la tara, ceea ce nu-i chiar un efort raportat la pretul unui pachet de tigari!;) ...tot prietenul Mihai Anton, are in curte foraj de mare adancime unde presiunea naturala a apei face toata treaba si asigura gratis apa potabila in gospodarie! Inteleg ca e cam scump un astfel de put cu diametru' mic si adancime peste 50m, dar, pe termen lung poate fi jmescherie totala!:)
Răspunde Raportează
CosminN 3 februarie 2014  
Adytule, eu raman la ideea mea. Ori am iaz (la modul real, nu baltocuta) sau paraias (asa cum am la tara, unde ani de zile mi-am facut damblaua cu rate crescand si selectand cu m-a taiat capul), ori raman la copaile mele.
Vorbim dupa primele 5 curatiri integrale ale bazinului. ;)
Răspunde Raportează
ady77petre 3 februarie 2014  
Am inteles, demoralizatorule ce-mi esti! ...o sa ma scutesc de efortul de a muta 6m cubi de pamant si fac rost de copai corespunzatoare, chiar daca nu o sa le vad scufundate cu picioarele ridicate deasupra apei! Compensez cu dus la furtun ocazional!;)
Răspunde Raportează
CosminN 3 februarie 2014  
Avand in vedere ca ligheanele sunt ieftine, poti face si groapa respectiva si sa mergi in paralel cu metoda "mea" si a ta. Dupa o anumita perioada poti trage concuziile.
Asta ca sa fiu mai "moralizator". ;)
Răspunde Raportează
2000robert 3 februarie 2014  
Te salut,cum se descurca fetele cu geru'?
Răspunde Raportează
CosminN 3 februarie 2014  
Salut! Toate fac bine cu o singura exceptie. Femela crescuta integral de sotia mea, incepuse sa oua de mult si a prins-o gerul putin cam slabita. Ea a suferit mai mult si inca are ceva probleme pe care, cu ajutor, sper sa le depaseasca.
Ale tale?
Răspunde Raportează
2000robert 4 februarie 2014  
Sunt ok de Doua Seri le bag EU in cotet seara,au simtit ca s-a Mai incalzit putin si fac figuri
Răspunde Raportează
ady77petre 2 februarie 2014  
Ce ma intriga pe mine, e ca ai mentionat la o singura poza cum sta treaba cu preferinta(nr.4) si uite asa inteleg ca locurile 3,2 si 1 sunt vacante!? ...poate tocmai de aceea mie tot "timida" i-mi place cel mai tare! Dincolo de colorit, prezinta una bucata privire inteligenta, iscoditoare care o face sa fie mai cu mot decat celelalte!;) sanatoase sa fie toate si voi, sa va bucurati de ele! PS: pe vremea cand aveam asa ceva, selectia o faceam in functie de capacitatea de zbor; in sensul asta antrenandu-le cu lansari individuale de pe platforma de mijloc a unei sonde de extractie( in acelasi tembel mod selectam si gastele)! ...pe majoritatea le recuperam din curtile vecinilor, pe unele le-am gasit si la peste 1km, dar, erau si cateva exemplare care aterizau fara gres, doar in curtea lor; acestora le acordam punctajul cel mai bun si sub nici o forma nu permiteam sa ajunga in oala!
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Locurile 1-3 sunt ocupate de cele 2 femele batrane si de Goguta (cea crescuta la mana de Brindusa).
Asta cu privirea, sa o vezi pe Goguta cand nu-i convine ceva cum se uita ea gales lucrandu-i creierasul o metoda de a te ataca.
Chestiunea cu zborul e' deosebita si d-as sta in mijlocul padurii, nu le-as mai fila nici eu doar pt. placerea de a le vedea zburand. De altfel, asa cum spuneam mai jos, am una care aproape zilnic face ture de teren. :)
Răspunde Raportează
ady77petre 2 februarie 2014  
Copii, fiti cu bagare de seama: "imi" e in orice imprejurare "imi" si in nici un chip nu poate fi "i-mi"! La ce copilarie am avut eu, e bine ca ma pot corecta singur! :)))
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
:)) Spor la cantarit!
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Fara rate, chiar si la maturitate (grei fiind) ratoii se ridica si pleaca. Este si firesc, instinctul ii mana la cautarea unei partenere.
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Cu ratoiul poti sta linistit, dupa primul an sansele sa mai plece in zbor sunt foarte, foarte scazute. Atata timp cate are alaturi 1-2 rate, mancare si apa, e' multumit.
Femelelor insa eu le tai anual cateva remige primare de la cate o aripa (tai penele cam jumatate, nu de tot) pt. ca se mai pot intampla si incidente si am unele la care tin prea mult ca sa risc sa le pierd. In general insa, dupa 1 an, pericolul de a pleca in zbor este mult diminuat.
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Penei albe ii lipseste din "compozitie" un anumit element care o face mult mai subreda. De aceea remigele (si rectricele - penele mari ale cozii) la exemplarele albe sau care au remige albe se tocesc mult mai repede si mai rau decat la exemplarele inchise la culoare. In salbaticie lesestile nu au astfel de probleme deoarece ele sunt negre, avand alb doar pe oglizile aripilor, deci nu remigele si rectricele.
Dupa naparlire femela ta alba zbura bine pt. ca penajul ei era impecabil. Acum este probabil destul de tocit, prin urmare zborul este ingreunat. In plus, odata cu inaintarea in varsta, ratele nu mai sunt asa dornice de zburat.
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Daca nu ii pica abundent si nu ramane cu portiuni golase, stai linistit.
Pt. linistea ta, ii poti face si un control corporal ca sa te asiguri ca nu are niscaiva paraziti.
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Pai taman cel tanar care era pe teritoriul lui (acesta este scos la mine) a castigat lupta. Ceilalti 2 sunt ambii din 2012 si uite ca asta din 2013 a iesit invingator.
In mod clar acum au o ierarhie insa la primavara este posibil sa se mai schimbe daca ii voi mai avea pe toti.
Cum adica ii cad fulgii? In ce sens?
Răspunde Raportează
ninuninulescu 2 februarie 2014  
Zburatoarea este foarte frumoasa, albul acela din varfurile aripilor ai sta tare bine ! :)
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Acei fulgi se numesc remige primare si desi sunt frumosi asa albi (fiind in contrast cu negrul de pe restul aripii) se tocesc foarte repede (mai ales la ratoi).
Zburatoarea, dimineata cand le dau drumul, pleaca aproape zilnic de acasa insa mereu se intoarce dupa cateva minute de vagabondaj. Se ridica in zbor si la 5-6 m inaltime.
Desi imi este teama ca intr-o buna zi o voi pierde, nu-mi vine sa-i tai cateva pene ca sa nu mai poata zbura. Imi place sa o vad in aer, libera. Dintre toate, este singura pe care nu o pot imblanzi, desi este scoata la mine iar mama ei este printre cele mai blande rate ale mele.
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Pai cei 2 sunt de fapt 3.
Ratoiul nou nu a fost intodus direct intre ratele mele ci a stat separat o perioada de timp in care s-au cunoscut prin gard. Cand i-am dat drumul a incins o lupta foarte scurta cu cel tanar (care, culmea, a iesit invingator) dupa care lucrurile s-au linistit definitiv. Intre cei 2 maturi nu a fost nici un fel de lupta. Zici ca au crescut impreuna.
Ce-i drept, inca nu au inceput ratele sa se calce bine si, prin urmare, nici in ei nu urla testosteronul.
Răspunde Raportează
tomacostel 2 februarie 2014  
A inceput olimpiada la Corbeanca??
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Pe viscolul care a fost si la cata zapada este in prezent, o mai amanam putin! :)
Răspunde Raportează
andreiion53 2 februarie 2014  
f frumoase ma icinta coloritul si statura impunatoare daca ai la vinzare te rog un pret,iar daca nu in primavara poti sa ma ajuti cu citiva boboci,o seara minunata si mult spor in toate
Răspunde Raportează
CosminN 2 februarie 2014  
Am disponibile o familie compusa din acest mascul cosminn.sunphoto.ro/F_-_Rate_lesesti_-_Warzenenten/95287931 si 4-5 femele. Toate exemplarele sunt de anul trecut iar ratoiul si 3 sau 4 femele nu au nici un grad de rudenie.
Daca esti interesat de ele, imi dai un telefon si discutam.
Ca sa fiu sincer, toate mi-au mai fost cerute dar in general cei care le doreau vroiau pt. taiat. De taiat le-am fi taiat eu insa fie le tin pe toate fie ma intereseaza sa ajunga la cineva care le vrea pt. prasila.
Răspunde Raportează
ninuninulescu 27 ianuarie 2014  
Sant super frumoase ! :) Ratoiul 2 de matca este identic cu un ratoi pe care l-a avut bunicul meu si care era extrem de bland si bun prieten cu catelul, dormeau doar impreuna :)) l-a tinut bunicul meu pana cand a murit de batranete. A avut si unul negru total .
Răspunde Raportează
CosminN 27 ianuarie 2014  
Daca va doriti si aveti posibilitatea sa tineti, imi spuneti si va trimit o familie de 2+1 (tineret 2013, cu un ratoi la fel de bland ca cel descris de d-voastra).
Asa cum am spus si la pitice, pasarile vor fi gratis si transportul achitat de noi.
Va ganditi si-mi spuneti!
Răspunde Raportează
ninuninulescu 27 ianuarie 2014  
:) Va multumesc mult de tot, dar chiar nu am spatiu, ma limitez la gainile pitice :) Intre timp am primit cadou incubatorul de la vecina mea :)) A zis ca ea nu-l mai foloseste si daca tot am intrebat de el mi l-a dat cadou... Acum astept primavara sa se incalzeasca vremea putin si apoi sa-l pun in functiune :)
Răspunde Raportează
CosminN 29 ianuarie 2014  
Cum doriti! Nu le trebuie spatiu mare dar d-voastra stiti mai bine ce si cum.
Daca aveti incubator, la primavara va trimit oua.
Daca ies si este ok, bine, daca nu, asa cum am spus, scot eu pui, ii cresc pana la o anumita varsta si apoi vi-i trimit.
Răspunde Raportează
ninuninulescu 29 ianuarie 2014  
Multumesc mult !
Am pus aseara fotografii cu spatiul meu, albumul se numeste " Curtea gainilor pitice" :)) acum puteti vedea cum arata curtea mea si casa, si cam tot ce am :)
Răspunde Raportează
CosminN 29 ianuarie 2014  
In acea curte din poze, linistit puteti creste gainuse pitice.
Răspunde Raportează
ninuninulescu 29 ianuarie 2014  
In timp ce turnau mesterii fundatia si puneau tevile gardului eu deja o si vedeam cu gaini pitice in ea cum aveam in copilarie :)) si auzeam cocoseii cum canta :) Asa ne-am intilnit de fapt, v-am gasit cautand fotografii cu gaini pitice fara pene pe picioare :)) cele incaltate nu-mi plac ! Acum incep sa cunosc si soiurile dar la inceput habar nu aveam :) Daca era mica era "gaina pitica " si atat ! :)
Răspunde Raportează
CosminN 27 ianuarie 2014  
V-am trimis un mesaj privat.
Sunati-ma si discutam ce doriti.
Răspunde Raportează
CosminN 25 ianuarie 2014  
16
Răspunde Raportează
CosminN 22 ianuarie 2014  
Este din 2012 si, intr-adevar, este mare. Nu este cel mai mare ratoi pe care l-am avut eu dar este mare.
Răspunde Raportează
2000robert 21 ianuarie 2014  
Frumos sa-ti traiasca si spor la boboci
Răspunde Raportează
ilieb 20 ianuarie 2014  
faine eu vreau sa obtin numai negre
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2014  
Succes!
Răspunde Raportează
eugen2005 20 ianuarie 2014  
salut cosmine,daca iti oua ratele strange si mie sa pun o clocitoare
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2014  
Acum mai oua doar una si voi face in asa fel incat sa se opreasca si aceea.
Din cauza caldurii de afara le apucasera pe toate cuibaritul insa le-am bagat "mintile in cap". Este inca mult prea devreme.
La primavara, cu placere iti dau.
Răspunde Raportează
eugen2005 20 ianuarie 2014  
ok,merci
Răspunde Raportează
Dragos88 19 ianuarie 2014  
Te-ai chinuit astazi la poze nu gluma :) Foarte faine au iesit, a meritat efortul. A inceput Goguta sa stea cu celelalte lesesti ?
Răspunde Raportează
CosminN 19 ianuarie 2014  
M-am chinuit si, dupa cum se vede, tot n-a iesit mare lucru. :))
Da, Goguta de fifti-fifti. Sta cu ratele dar si cu noi, se calca, oua etc.
Ce zici de noul mascul? ;)
Răspunde Raportează
Dragos88 19 ianuarie 2014  
Acum il vad. Se pare ca Ahmed nu le facea fata. E interesant, e mai "mascat" decat Ahmed si vad ca e negru cu pieptul alb, de la gat in sus e negru. N-am vazut multi ratoi lesesti dar ca asta n-am mai vazut. E tare fain. Ii tii separati deocamdata cu speranta ca pe viitor sa se inteleaga ?
Răspunde Raportează
CosminN 20 ianuarie 2014  
Din zecile de lesesti pe care le avea cel de la care provine, l-am vazut si am zis ca nu plec fara el.
Este putin mai scurt decat vagabontul celalalt insa nu se poate compara ca si volum. Despre desen ..... se vede cu ochiul liber.
Separat il tin pt. ca din pacate cand a fost prins si-a rupt o unghie. Cum aceste accidente se lasa cu sangerari abundente, am zis ca un repaus nu-i strica. Dupa ce se recupereaza, sa vezi razbel .... :))
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 13 ianuarie 2014  
Superbe, favoritele mele dintre rate!
Răspunde Raportează
CosminN 13 ianuarie 2014  
In cazul meu sunt favorite dintre toate pasarile domestice si, de fapt. pasarea preferata dintre toate.
Răspunde Raportează
kanadianul 13 ianuarie 2014  
Ale mele au inceput sa oua !
Răspunde Raportează
kornel 12 ianuarie 2014  
cel nou in curte asaltat de domnisoare:)))
Răspunde Raportează
CosminN 12 ianuarie 2014  
:))
Vagabont mare. E' foarte cuminte insa are el un cui impotriva a 2 dintre cocosi.
Răspunde Raportează
kornel 12 ianuarie 2014  
stiu cum e cu casanova astia. am si eu vreo 4 la tara...
Răspunde Raportează
kornel 12 ianuarie 2014  
frumos ratoiul...
Răspunde Raportează
CosminN 12 ianuarie 2014  
Ala mare sau cel tanar?
Răspunde Raportează
kanadianul 7 ianuarie 2014  
Foarte frumoasa ! Detin si eu o familie 4+1 . In 2014 se anunta un an plin de ratuste . Poze pe pagina mea .
Răspunde Raportează
CosminN 28 decembrie 2013  
Daca nu ma insel, anuntul l-ai vazut tu, i-ai spus lui Dragos care mi-a spus mie. Un intreg lant.
Oricum, repet, este tragi-comic sa spui ca vinzi sute de lesesti si sa nu gasesti 2 ca sa le faci 5 poze.
Răspunde Raportează
doruB 23 decembrie 2013  
frumoase
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
Superb ratoiul pentru anul urmator! Imi place foarte mult si femela din 'maro 2'. Pasari adevarate!
Răspunde Raportează
CosminN 21 decembrie 2013  
Multumesc! Mai trebuie sa caut un mascul bun.
Daca le tin pe toate femelele sunt prea multe pt. el.
Am din ale mele un mascul superb (singurul mascul din toti bobocii) insa nu m-am hotarat daca il tin sau nu.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
Mai este timp sa va ganditi pana in primavara. Eu zic sa il tineti; sunt prea frumoase si poate nu-i o problema daca se consangvinizeaza putin ca sa pastreze 'linia' respectiva!
Răspunde Raportează
CosminN 21 decembrie 2013  
Mai mult decat la orice alta specie de pasare domestica, din cele constatate de mine, consangvinizarea dauneaza ratei lesesti (chiar si daca este facuta doar o data).
Poate observatiile mele sunt gresite insa eu asta am constatat.
Chiar daca tin ratoiul scos la mine, consangvinizarea nu va fi o problema deoarece 5 dintre femele nu ii sunt inrudite absolut deloc.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
5 din cate?
Răspunde Raportează
CosminN 21 decembrie 2013  
Din 13 femele.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
Da. Atunci faceti cum considerati d-voastra mai bine. Eventual daca il schimbati pe el cu un ratoi nou!...
Răspunde Raportează
CosminN 21 decembrie 2013  
Ca la orice pasare pe care o cumpar, si la ratele lesesti sunt foarte pretentios si, pana gasesc un ratoi care sa-mi placa cu adevarat, asa ma foiesc de .....
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
Inseamna ca stiti cu adevarat ce vreti. Bafta zic!
Răspunde Raportează
CosminN 21 decembrie 2013  
O anumita talie, o anumita forma a mastii, o anumita pozitie a corpului, etc.
Multumesc, asemenea!
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 21 decembrie 2013  
La talie si pozitie ma uit si eu, dar nu stiam ca pana si masca lor poate avea mai multe forme!...
Răspunde Raportează
CosminN 22 decembrie 2013  
Desigur ca da!
Mie imi place masca mai mica, clar definita si conturata, neteda si cu caruncul mare.
Sunt unele linii la care masca este mare, intinsa pana spre gat sau chiar pe gat, nedefinita clar, cu pene mici ici si colo si cu multe "asperitati".
Inclusiv standardul la rata leseasca spune cum trebuie sa fie masca si cum nu trebuie sa fie.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 22 decembrie 2013  
Acum ma pun sa analizez exemplarul din gradina mea!
Chiar daca e poate neformat in totalitate, tanar fiind...
Răspunde Raportează
CosminN 22 decembrie 2013  
Ratoiul pe care il aveti este inca foarte tanar iar masca este in continua formare.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 22 decembrie 2013  
Da, mai este pana ajunge la maturitate!
Oricum imi place ca e cel mai indraznet dintre ele.
Răspunde Raportează
CosminN 22 decembrie 2013  
Cresteti la anu, la mana, un boboc de rata leseasca (unul singur), inca din prima zi de viata.
Daca va fi femela va fi ca un caine. Numai dupa stapan.
Daca va fi ratoi .... apoi sa vedeti meciuri de box ce trageti cu el. :))
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 22 decembrie 2013  
:-)))
Pasari demne de Cartea Recordurilor, ce mai!!
Răspunde Raportează
nicolau 16 decembrie 2013  
Am avut si eu lesesti si zburau foarte bine zeci de metrii inaltime dar numai femelele, masculii nu zburau niciodata.
Răspunde Raportează
CosminN 16 decembrie 2013  
Intr-adevar, nici mie nu-mi zboara ratoii.
Răspunde Raportează
oviliv79 15 decembrie 2013  
zboara ratele tale?..ale mele zboara la 2 m inaltime
Răspunde Raportează
CosminN 15 decembrie 2013  
Am una care se odihneste pe cotetul porumbeilor (la peste 2 m inaltime), alta se urca pe magazie si tot asa. Desigur ca zboara!
Taie-le cateva pene la o aripa altfel este posibil sa-ti plece din ele.
Răspunde Raportează
EmilVeterinar 13 noiembrie 2013  
frumoase exemplare
Răspunde Raportează
catalinmorosan 30 octombrie 2013  
frumoase
Răspunde Raportează
CosminN 21 octombrie 2013  
Multam, la fel!
Răspunde Raportează
oviliv79 21 octombrie 2013  
frumos ratoi ai luat
Răspunde Raportează
CosminN 21 octombrie 2013  
Intr-adevar este fain, calca bine, acum sa vedem la anu' ce va iesi din el.
Răspunde Raportează
doruB 23 septembrie 2013  
foarte frumoase
Răspunde Raportează
CosminN 17 septembrie 2013  
In fiecare an schimb ratoiul si-mi aduc din alta parte.
Asta chiar daca nici macar femelele nu sunt inrudite.
Pune niste poze cu ratoiul tau in noua haina.
Mie exemplarul imi place mult (inca de cand ai pus primele poze cu el tanar).
Răspunde Raportează
2000robert 17 septembrie 2013  
Sa ti traiasca si sa te bucuri de el.sunt sigur ca produsii lor vor fi de calitate maxima
Răspunde Raportează
CosminN 17 septembrie 2013  
Mersi, la fel si tie!
Sper sa iasa exemplare frumoase ca si forma si interesante ca si desen.
De expo nu va iesi nimic pt. ca nu are cum sa rezulte un desen de expo decat accidental.
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2013  
Asa cum am spus de multe ori: cea mai frumoasa specie de rate in opinia mea.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 16 septembrie 2013  
Superbe! I believe I can fly, I believe I can touch de sky:-)
Succes maxim cu ele!
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2013  
Multumesc, la fel!
Este o specie foarte rustica si nu le trebuie decat putina atentie.
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 16 septembrie 2013  
Asa este. Am avut pana la un moment dat...
Răspunde Raportează
Dragos88 16 septembrie 2013  
Deja l-ai gasit pe Ahmed ?
Cred ca pentru el e raiul pe pamant cu atatea domnisoare. Sa-ti traiasca si sa-ti dea mai multi pui decat ai avut anul asta! :)
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2013  
Vazut, placut, luat! :)
Cu domnisoarele s-a descurcat de minune, a dres-o si cu doamnele da' cand a dat Goguta cu ochii de el, a feclit-o. Cat e' de mare, ii scaparau picioarele. :))
Răspunde Raportează
Dragos88 16 septembrie 2013  
Goguta se crede om sau pisoi deci la ea se intelege. Are timp sa devina nevasta sefa :)
Vad ca el are masca foarte dezvoltata. E posibil sa aiba mai mult de un an ?
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2013  
Are aproape 2, este un ratoi matur pe deplin.
Din pacate in perioada de crestere nu a primit ce avea nevoie si asta se vede in dezvoltarea sa.
Daca ar fi fost ingrijit corespunzator, ar fi fost fenomenal.
Este lung, are o pozitie a corpului foarte buna, cap frumos.
Volum i-ar mai fi trebuit (dar acum e' tarziu) si remigele secundare mult mai lungi (ca sa fie pe deplin pe gustul meu).
Răspunde Raportează
Dragos88 16 septembrie 2013  
Pentru un neavizat ca mine masca si lungimea sunt lucrurile care ies in evidenta si care plac. Cel putin lungimea se vede de la o posta. Are o coada pana in China :)
Răspunde Raportează
CosminN 16 septembrie 2013  
:))
Gasisem la cineva anul trecut o linie in cadrul careia masculii erau realmente spectaculosi. Niste monstri.
Am luat un ratoi (m-a lasat omul sa aleg) care se dezvolta ceva de vis. Intr-o zi l-am lasit cu piciorul rupt. Nu stiu care a fost cauza. Imediat am vrut sa merg din nou la om sa cumpar altul, un frate d-al lui. Din pacate, persoana respectiva renuntase la lesesti. Daca stiam, ii cumparam atunci 10 exemplare (masculi si femele). Asa ceva n-am mai vazut niciodata.
Incredibile sub toate punctele de vedere. Doar culoarea nu era de expo in rest, bijuterii!
Răspunde Raportează
oviliv79 13 septembrie 2013  
superbe..o sa actualizez pozele saptamana viitoare..
cum deosebesti sexele la tineret ?...eu cred ca la rate aripile se dezvolta mult mai repede ca la ratoi...gresesc ?
Răspunde Raportează
CosminN 13 septembrie 2013  
Nu gresesti, asa este. Remigele se dezvolta mult mai repede la femele decat la masculi.
Cand apar remigele deja e' clar care ce sex are.
Marimea labei si grosimea fluierului ratei nu se pot compara cu cele ale ratoiului.
Apoi, per ansamblu, ratoiul este mult mai bine dezvoltat.
Răspunde Raportează
2000robert 9 septembrie 2013  
Sa-ti traiasca baltatele pe ciocolatiu,de-abia astept sa le vezi pe ale mele.
Răspunde Raportează
CosminN 9 septembrie 2013  
Multumesc, la fel! Poate, in timp, ne adunam mai multi pasionati de rate lesesti. Mi-ar placea mult sa vad in expozitii rate lesesti expuse, arbitrate etc.
Răspunde Raportează
CosminN 7 septembrie 2013  
Pe principiul "mutu' .... are treaba cu pamantu'", or fi ele mute da' si cand le apuca pandaliile nu mai stau in calea lor nici bibilici, nici curci, nici gaste, nimic din curte.
In urma cu vreo 3 ani am avut un ratoi care odata ajuns la pubertate incepuse sa bage spaima inclusiv in cainii din dotare. :))
Răspunde Raportează
mogas 3 septembrie 2013  
Superbe!
Sa va traiasca!
Răspunde Raportează
ilieb 3 septembrie 2013  
au venit copiii de la tara si mai execut pentru supa (se omoara pentru supa de rata)pe iarna nu tin ,mai mult de 4 5 rate si un ratoi
Răspunde Raportează
rebelu 27 august 2013  
F FR
Răspunde Raportează
ilieb 26 august 2013  
am vazut si eu ca nu sunt ca alte rate nu se suporta murdare fulgi care nu ii pot curata efectiv ii dau jos.acum trei zile mi-au eclozat 4 ratuste si sunt o nebunie avand in vedere ca mai am 30 adulte adolescente si tineret
Răspunde Raportează
CosminN 2 septembrie 2013  
30? Destule! Vedeti cu ratoii mai tarziu ca altfel veti ajunge sa taiati bilete pt. spectatorii de fight ca la galele K1. :))
Răspunde Raportează
mara94 16 august 2013  
foarte frumoase! sa ti traiasca!
Răspunde Raportează
CosminN 19 iulie 2013  
Eu nu am balta pt. ratele si gastele mele dar fiecare are cate un vas si schimb apa zilnic la fiecare.
Fac baie in apa curata si se mentin frumoase.
Răspunde Raportează
ady77petre 19 iulie 2013  
cel mai "jmescher" Gogu!
Răspunde Raportează
dobregeta 19 iulie 2013  
Sunt minunate aceste ratuste! Sa va traiasca!
Răspunde Raportează
CosminN 19 iulie 2013  
Am peste 100 de pasari in curte dar dintre toate (cele mai multe de rasa) aceste 2 rate lesesti baltate (surori) sunt favoritele mele.
Le-am primit cadou de la Cumania cand erau boboace si la mine vor muri cand le va veni sorocul.
Răspunde Raportează
Pavone 15 iulie 2013  
superbe >>> sa fie sanatoase ***
Răspunde Raportează
2000robert 2 iulie 2013  
Sa te bucuri de ele
Răspunde Raportează
oviliv79 25 iunie 2013  
frumoase..am si eu
Răspunde Raportează
anonim
neculaita vasile 23 mai 2013  
sunt foarte frumoase ratele.
de unde le ai?
am si eu rate lesesti.
Răspunde Raportează
CosminN 25 mai 2013  
Poza 1 - 2 boboace (eclozate 2012) "productie" proprie;
Poza 2 - (prim-plan) o femela de la Cumania;
Poza 3 - cele 2 boboace scoase la mine, 2 femele adulte de la Cumania, o femela alba si ratoiul alb din Dambovita (neinrudite).
Cam de aici le am!
Răspunde Raportează
gaini 15 mai 2013  
Am achiz si eu de curand aceste rate. Am o problema cu faptul ca sunt 2 ratoi in aceeasi curte si unul este marginalizat, chiar daca sunt 8 rate cu ei si au spatiu suficient. Ce sa fac?
Răspunde Raportează
CosminN 16 mai 2013  
Pai, aveti doar vreo 2 variante:
- renuntati la unul dintre ratoi (il donati/il vindeti/il taiati);
- formati 2 familii de 4+1, fiecare familie in tarcul ei.
Din punctul meu de vedere, la toate speciile de pasari de curte, cele mai bune rezultate in reproductie se obtin aunci cand intr-un tarc exista un singur mascul si cate femele ii permite varsta si specia.
Eu nu tin niciodata 2 ratoi lesesti decat daca ii tin separat, fiecare cu ratele lui.
Răspunde Raportează
anonim
Florentina 7 mai 2013  
Buna ziua.Revin dupa ceva timp cu 'rezultatele'.
V-am ascultat sfatul si-am cumparat doua rate.In prima zi,doar bucurie.Si,cum n-am vazut vreo intentie de zbor sau bataie,le-am lasat sa se bucure de inzestrarile mamei natura.A doua zi insa,dimineata,in zori,in curtea lor era nor de praf:baietii se bateau!pentru prima oara...Asa ca unul,victima,adica cel pe care-l credeam 'ea' a sfarsit prin a fi izolat.Liniste?!nicidecum...prin gard se amenintau...Am incercat si-am facut schimb.Tot zadarnic.In loc sa fie preocupati de fete,se gandeau doar la bataie....Si cum in lumea animalelor nu-i ca la noi,cel rau(el),a ramas in libertate si viata.Nu-l vad facandu-si 'datoria'.Iar ele fac oua(intr-o zi una,intr-alta zi cealalta).Doar ca eu n-am lasat decat un ou in cuibar.Ma gandesc sa fac doua cuibare,cat de cat separate,si sa le pun oualele insemnate(asa cum am citit mai jos),si,poate...poate...
Cam la fel e si cu zborul ratelor.Baietii n-au zburat niciodata,si n-am crezut in zborul ratelor pana n-am 'zburat' si eu prin toata gradina: doamnele decoleaza asemeni elicopterelor,asa ca au ramas fara 'elice'.El inca le are...e prea gras si greu pentru zbor...
La clocitoare n-a prea mers.Am fost dezamagita.Au iesit doar doua rate,albe si foarte obraznice.Vuvuzele adevarate.Acum,cand stiu cum arata la maturitate,sper sa am pereche...Au mai iesit si 9 boboci de gasca.Toti sanatosi.Probabi am gresit cand le-am pus,nestiind numarul de zile necesar clocirii.Gastele au iesit in a 28a zi,iar ratele in 33 prima si 34 a doua.A fost mai greu cu stopitul si intorsul,ca primii iesiti au facut prapad...
Acum nu prea mai conteaza.La anul deja stiu mai multe...

Va multumesc pentru sfaturile care m-au ajutat sa iau anumite decizii....Multumesc,si-o sa mai trec pe aici...O zi buna!
Răspunde Raportează
CosminN 7 mai 2013  
Buna ziua!
Ma bucur ca v-am putut ajuta. Oricand, cu placere.

Referitor la zbor, pisicherele astea zboara cu o placere fantastica. Astazi trebuie sa-i rapesc si eu placerea uneia dintre ele (ultima sosita in curte) pt. ca a cam inceput sa "testeze" acoperisurile (al cotetului, al magaziei, sper ca nu si p-al casei). Ratoii sunt prea grei si lenesi. Daca au macar o rata cu ei, nu se sinchisesc. Daca ramane insa unul singur veti fi surprinsa sa vedeti cum se duce si el cu toata greutatea sa.
Referitor la lupta dintre cei 2, era absolut fireasca. "Datoria" si-o va face cel care e' cu ratele cu varf si indesat. Stati linistita. Puneti 2 ladite cu fan (pot fi si apropiate ca si distanta) si cel mai probabil fiecare isi va alege una dintre ele si se vor pune pe treaba serios.
Incubatia dureaza 5 saptamani la leseasca (cea mai lunga perioada dintre toate speciile de pasari crescute pe langa casa omului) in timp ce la rata comuna si la gasca dureaza o luna.
Daca le mai puneti amestecate (la incubator sau la closca), le puneti prima data de cele de leseasca si dupa o saptamana pe cele de rata comuna sau gasca. Bine ar fi insa ca fiecare sa fie puse in incubatoare separate. E' mai usor cu intorsul oualor, stropitul etc.
Răspunde Raportează
HHHHH 30 aprilie 2013  
Va salut,daca sunteti amabil v-as cere un sfat:am o rata leseasca tanara ,care s-a pregatit de clocit a umplut cuibarul pe care si l-a ales cu puf, petrece zilnic cateva ore bune in cuibar dar continua sa faca oua,azi l-a facut pe al 20-lea si sunt toate acolo-este un numar prea mare de oua ? sau le las toate si sa vedem ce o sa se intample !Cealalta rata are un alt cuib in care are 16 oua ,dar inca nu si-a smuls puf si continua sa faca oua.Alimentatia este (consider eu) destul de bogata constand in cereale (porumb si grau)verdeata si un macinis de porumb,grau si orz in cantitati egale+un supliment de calciu si minerale .este prima experienta cu ratele mute dar mi se par foarte inteligente si pasionant de crescut.
Răspunde Raportează
CosminN 30 aprilie 2013  
Va salut si eu!
In primul rand, eu nu las niciodata ratelor mai mult de 10 oua. Stiu, sunt situatii cand unele rate au clocit 20 de oua si au scos aproape tot atati boboci. Din practica am constatat ca nr. optin este de maxim 10. Le cuprinde bine si nu se chinuie. Daca sunt foarte multe le poate chiar sparge atunci cand incearca sa le bage sub ea sau cand incearca sa le acopere cu fan si puf atunci cand iese la adapat si hranit. Deci, sfatul meu este sa luati din ele si sa le lasati undeva intre 8-10 oua. Puteti sa le insemnati si, daca vor continua sa oua, le luati mereu pe cele mai vechi si lasati pe cele mai noi astfel incat sa aiba in cuib mai multe. Sunt rate care cad la clocit intr-o zi. Ieri cuibul era plin cu oua si doar putin puf si astazi cuibul e' plin de puf iar maine rata e' deja closca.
Altele captusesc cuibul si apoi mai depun cateva oua. Abia dupa aceea cad la clocit. Fiti fara grija, vor cloci ambele. Cea cu 20 probabil ca saptamana asta va cadea closca.

Ratele lesesti (mutele) chiar sunt niste pasari desebite datorita faptului ca, desi pasari domestice, inca mai au multe trasaturi de pasari salbatice si se comporta uneori ca atare.
Răspunde Raportează
HHHHH 30 aprilie 2013  
Am uitat -dieta lor zilnica este imbunatatita si cu cativa melci din gradina (3-4)
Răspunde Raportează
HHHHH 1 mai 2013  
Va multumesc si o sa va mai deranjez cand vor iesii bobocii pentru alcatuirea unei retete de furajare (daca nu deranjez prea mult). Va urez sarbatori fericite !!!
Răspunde Raportează
kadarattila 26 aprilie 2013  
ff
Răspunde Raportează
anonim
florentina 17 aprilie 2013  
Am mari nelamuriri...Am doua rate,si cred ca sunt pereche.Adica le-am controlat cloaca.Difera.Dar sunt identice ca marime si ciuf.Si,doar cel pe care-l cred el calca...iar ea nu se impotriveste.Ambele au doar un an,si ma gandesc ca asta-i motivul de nu oua..Abia astept sa am bobocei,si le urmaresc permanent.Le-am facut cuib cu ascunzis...si raman cu asteptarea...Exista o alta modalitate de a le deosebi sexul?!sau sa le grabesc cu ouatul?!
Răspunde Raportează
CosminN 18 aprilie 2013  
La aceasta specie, dimorfismul sexual este foarte pronuntat asa incat masculul nu poate fi confundat cu femela, si asta inca de la varsta destul de fragede.
Masculul este mult mai mare decat femela, are coada mai lunga si mai lata, are picioare mai puternice cu gheare mai mai mari. Capul difera foarte tare. Masca este intinsa pe o suprafata mai mare si are anumite 'asperitati'. Carunculul este mai mare in timp ce la rata este destul de mic. "Creasta" este mult mai mare si fulgii sunt "ondulati" in timp ce la rata sunt drepti.
Foarte imporrant, daca le prindeti si nu sunt obisnuite cu omul din cauza stresului, rata va scoate un sunte care seamana bine cu un macanit destul de putenic. Ratoiul va scoate doar un sasait. El este de fapt cel "mut". Rata este mult mai "galagioasa" ea scotand diferite sunete inclusiv in perioada de cuibarit sau cand are boboci.
Spuneti ca se calca. Daca sunt 2 femele se vor calca intre ele. E' posibil chiar ca una sa preia initiativa si sa faca pe "masculul". Dupa calcat insa, si aici nu aveti cum sa nu observati, deci dupa momentul acuplarii, la ratoi ii ramane pt. cateva secunde in exterior organul copulator. Daca sunt 2 rate, dupa mimarea calcatului nu se va vedea nimic pt. ca nu are ce.
A/au inceput ouatul?
Modalitati sa le grabiti ar fi sa le dati concentrat pt. gaini outoare. Pe mine m-a pus naiba sa fac intr-un an un astfel de experiment si am "pornit" ratele cand ica erau boboace. Ouau pe rupte, niste oua mici. Au ouat in toamna primului an de viata deci cand inca eraumult prea fragede. Anul urmator, cand de fapt erau mature, n-am ales nimic de la ele si le-am taiat. Ca si reproducatori erau distruse. NU recomand asa ceva decat daca vreti multe oua si nu va intereseaza pasarile. La mine lesestile sunt animale de companie. Pot face si 5 oua pe an din care sa scoata 2 boboci, tot le iubesc si le cresc.
Daca din explicatia de mai sus tot nu va dati seama daca aveti o pereche sau aveti 2 femele, imi spuneti si va voi posta mai multe poze cu pasari pe care le am sau le-am avut, atat cu femele cat si cu masculi, si apoi sigur veti intelege ce si cum.
Răspunde Raportează
anonim
florentina 18 aprilie 2013  
La ambele masca are asperitati.Creasta ei este dreapta,a lui ondulata usor,dar la lungime la fel:4cm.Difera mult carunculul.Ea il are mare,rotund,iar el lunguiet.Nu sunt obisnuite cu omul decat in masura in care isi primesc hrana si apa(exceptand timpurile cand erau micute si alintate,ca sunt obtinute prin clocire artificiala,si eu le-am fost mama),si nici de alte pasari ca doar ele au ramas dupa un atac al unui dihor.Adica el sasaie ,ea nimic.In fine,sunt doar nerabdatoare sa o vad mama.Si daca nici in urmatoarea luna nu va face nici un ou,inseamna ca nu-i fata.Si vine o alta intrebare:il pastrez pe el pentru reproductie(si cumpar ,sau astept ''boboacele'' acum oua la incubat,sau el va fi prea mare pentru generatia urmatoare...(sunt optimista.Sper ca din 10 oua cu pui,sa-mi iasa si sa traiasca toate).Multumesc mult.
Răspunde Raportează
CosminN 18 aprilie 2013  
Dati-mi pe e-mail la ciobanesc.corb@gmail.com cateva poze cu exemplarele si va spun ce sunt.
Ratele traiesc mult si bine daca sunt tinute. In general, in gospodariile taranesti romanesti, pasarile sunt taiate dupa primul an de viata. Eu am si "batrane" si boboace. De fapt am si care probabil va muri de batranete la mine in curte.
Ratoiul il puteti folosi la reproductie cativa ani, nu-i nici un bai. Daca scoateti boboci, ceea ce va urez (10 din 10), tineti-i separat de boboci pana de fac mari. In felul asta protejati ratoii tineri de atacurile ratoiului matur iar pe ratuste de agresiunile batranului in incercarea de a le calca. Daca nu le taiati remigele, se vor apara zburand (le puteti si pierde in felul asta). Daca le taiati, atunci ratoiul le va calca "fortat" la o varsta frageda. Fiind separate, boboacele se dezvolta linistite.
Daca aveti o rata si are masca formata pe deplin, atunci ar cam fi vremea sa inceapa ouatul. E' deja tarziu si unele au cazut la clocit de ceva vreme.
Răspunde Raportează
anonim
tinu 15 aprilie 2013  
Ma scuzati ca va deranjez din nou, dar mai am o intrebare: am observat ca rata vrea sa doarma in cuibarul in care se oua, insa nu stiu daca sa o las sau nu, ca sa nu le "cloceasca" noaptea si ziua sa plece pe rau, ce m-ati sfatui sa fac?:)
Răspunde Raportează
CosminN 15 aprilie 2013  
Stai linistit, nu ma deranjezi.
Cate oua are in cuib?
Răspunde Raportează
anonim
tinu 15 aprilie 2013  
are deja 8 oua, si se oua in fiecare zi. va multumec.:)
Răspunde Raportează
CosminN 15 aprilie 2013  
Eu i-as lasa toate ouale. Poti insa sa i le iei si sa-i lasi 1-2 cuibar, apoi sa i le pui pe toate cand cade closca. Spre exemplu mie mi-a cazut una pe 6 oua. I-am mai "completat" eu dupa aceea.
Răspunde Raportează
anonim
tinu 16 aprilie 2013  
i le las acolo. azi, dupa ce am venit de la scoala, am observat ca lasase si ceva puf in cuib, dar eu nu stiu daca sa o las noaptea sa doarma acolo in cuibar sau sa o bag cu celelalte pasari. va multumesc:)
Răspunde Raportează
CosminN 16 aprilie 2013  
In curand o sa cada la clocit. Las-o sa petreaca in cuib cat doreste si cand doreste.
Răspunde Raportează
2000robert 14 aprilie 2013  
Sa-ti traiasca,sunt pasarile mele preferate
Răspunde Raportează
CosminN 15 aprilie 2013  
Si ale tale sa traiasca!
Am ami spus, daca as fi musai nevoit sa renunt la toate pasarile pe care le am, ratele lesesti ar pleca ultimile din curte.
Răspunde Raportează
anonim
tinu 31 martie 2013  
azi mi-o calcat si mie ratoiul rata. dupa cate zile depune primul ou de la imperechere?:):D
Răspunde Raportează
CosminN 6 aprilie 2013  
N-ai vazut tu insa, cu siguranta, ratoiul calca rata de mult mai mult timp.
Daca are masca formata pe deplin, ar trebui sa inceapa in orice moment. Si-a ales vr-un loc de cuib?
Răspunde Raportează
anonim
tinu 6 aprilie 2013  
nu cred, pentru ca s-o mai imperecheat si in urmatoarele 2 zile. am observat, in special dimineata, ca se duce in cuiubarele in care se oua gainile ori intra in sura si isi cauta un loc in care sa stea insa nu si-a ales un cuib stabil.... in legatura cu masca rosie, ii este formata....va multumesc.
Răspunde Raportează
anonim
tinu 8 aprilie 2013  
s-a rezolvat, azi dimineata dupa ce si-a ales un cuibar a facut un ou... abia astept sa cloceasca si sa aiba boboci, de aceea i-am lasat oul acolo...
Răspunde Raportează
CosminN 8 aprilie 2013  
Daca isi schimba locul, sa nu te sperii.
De acum inainte nu mai e' de spus decat .... spor la boboci! :)
Răspunde Raportează
anonim
tinu 10 aprilie 2013  
va multumesc, asemenea:)
Răspunde Raportează
george68 18 martie 2013  
frumoase sa-ti traiasca
Răspunde Raportează
niku91 9 martie 2013  
superbe sa va traiasca
Răspunde Raportează
anonim
tinu 5 martie 2013  
au inceput ouatul?
Răspunde Raportează
CosminN 5 martie 2013  
Oua de mult timp atat batranele cat si boboacele. Vreo 2 au si vrut sa cada la clocit dar nu le-am lasat pt. ca era prea devreme.
De acum le las in pace. Deja si-au ales cuiburile.
Răspunde Raportează
anonim
tinu 6 martie 2013  
:o a mea nici nu cred ca ii calcata:o:O:O:O. foarte frumoase...
Răspunde Raportează
nastaseiulian 23 februarie 2013  
foarte frumoase!
Răspunde Raportează
ilieb 4 februarie 2013  
destepte foc
Răspunde Raportează
ddeugen 14 ianuarie 2013  
superbe exemplare, sa va traiasca!
Răspunde Raportează
anonim
alina 10 ianuarie 2013  
am doua rate mute si nu stiu care e femela si care e mascul,care sunt aspectele care i diferentiaza?
Răspunde Raportează
CosminN 10 ianuarie 2013  
La lesesti sexele nu pot fi confundate. Specia prezinta dimorfism sexual puternic mai ales sub aspectul taliei.
Ratoiul este aproape dublu fata de rata ca si greutate.
Labele lui sunt mult mai mari, capul mult mai mare, prezinta o "creasta" cu fulgi mai mari si mai "creti" decat rata si, foarte evident, masca si caruncul mai mari.
Răspunde Raportează
tegzespaulsialexandra 1 ianuarie 2013  
te ar interesa rate mute????
Răspunde Raportează
CosminN 1 ianuarie 2013  
La albumul de vanzari-cumparari scrie clar ce ma intereseaza referitor la rate lesesti.
Răspunde Raportează
PaulFabian 29 decembrie 2012  
frumoase !
Răspunde Raportează
ilieb 4 decembrie 2012  
faine
Răspunde Raportează
miniferma 4 decembrie 2012  
frumoase!!
Răspunde Raportează
cafcatalin 3 decembrie 2012  
frumoase am si eu dar nu am pus poze cu ele
Răspunde Raportează
CosminN 27 decembrie 2012  
Sunt o gramada de specii de rate pe lumea asta dar pt. mine, rata leseasca este una dintre cele mai frumoase si interesante.
Răspunde Raportează
doruB 6 noiembrie 2012  
frumoase
Răspunde Raportează
niku91 31 octombrie 2012  
fffffffffffffffffff
Răspunde Raportează
traktor 20 octombrie 2012  
Mareee famelion! Mai, da' vaz ca ai avut posibilitatea sa faci fo cativa Mularzi sa-i indopi putin pentru un pateu gustos, o carcasa perfecta ;-) ...poate la anu'.. Mulard = Ratoi lesesc (Barbarie, Muscovy) X rata comuna (de preferat Peking da' nu-i obligatoriu).
Răspunde Raportează
anonim
*** 19 decembrie 2012  
contul traktor.sunphoto = adibanici.sunphoto = ***
Răspunde Raportează
CosminN 19 decembrie 2012  
Cu semnatura va rog, altfel e' cancan.
Răspunde Raportează
CosminN 20 octombrie 2012  
Iti dai seama ca stiu ce-i Mulardul. ;)
Cocuta, trecand peste rolul ei de pet a fost oprita dintre ratele comune tocmai pt. un astfel de experiment. Problema cu ratoiul lesesc de anu' trecut a fost ca in ruptu' capului nu a dorit sa o calce. Cel de anu' asta sper sa fie mai "nervozo". :D
Răspunde Raportează
pasarideexpozitie 16 octombrie 2012  
Foarte faine si simpatice, dar mai ales gustoase:) Din alea albastre nu ati gasit? Mi-ar fi pe plac sa gasesc o familie din acelea, daca cunoasteti.
Răspunde Raportează
CosminN 16 octombrie 2012  
Intr-adevar, si faine si simpatice pasari. Dupa carnea lor nu ma dau in vant. Eu le sacrific tinere cat inca e' carnea frageda. La maxim 3 kg ratoii ii tai, nu-i las sa creasca mai mari.
Cele albastre nu-mi plac. Stiu ca sunt cautate dar mie culoarea albastra nu prea-mi place la nici o specie de pasari de curte. Ce as vrea si eu in schimb este un exemplar maroniu, dar unul cu o culoare buna.
Luati legatura cu useru-ul Cumania. El a cumparat anul acesta cateva exemplare intre care si albastre. Va poate da datele de contact ale crescatorului.
Răspunde Raportează
kornel 15 octombrie 2012  
faine. ale mele dupa ce le-am marit iazul asta vara. nu le pot scoate din el! sa vezi la anul dupa ce pun puiet de peste in el nu le scot nici atat!:))
Răspunde Raportează
CosminN 15 octombrie 2012  
Eu, din nefericire, nu am balta insa le schimb zilnic apa in vase. Intre lesesti am si o rata comuna, batrana, care are mai mult statut de pet. Asta (Cocuta o cheama) face mizerie cat 10 lesesti. :)
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.