PRAJITURA CU CREMA DE IAURT Ma bucur ca ti-a placut cum arata prajitura, iti doresc sa o faci si cand o vei gusta cu siguranta va deveni una din preferatele tale. Ai nevoie de un blat (pandispan) pe care il prepari din 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, praf de copt. La blat poti sa lasi cateva linguri de ou batut in care sa nu adaugi faina , ci 1-2 linguri cacao, pentru a da un plus de culoare, sau poti prepara doar intr-o singura culoare baza pentru prajitura, de asemeni mai poti folosi piscoturi (in albumul de pe sunphoto am postat mai multe variante de prajitura cu crema de iaurt). CREMA DE IAURT - 400 ml iaurt - 4 linguri zahar - 1 plic praf frisca sau frisca batuta ca 150ml - 1 plic gelatina Se amesteca iaurtul cu zagarul, apoi se adaufa frisca. Intre timp se lasa gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe plic, si la sfarsit se adauga in crema de iaurt, se pune peste pandispan, piscoturi(ce doresti) si se da la rece minim 4 ore. !!! poti orna cu fructe intregi prajitura sau poti taia fructele cubulete si sa le pui in crema, nu e recomandat sa folosesti ananas, deoarece acesta are o substanta care afecteaza calitatile gelatinei, eu am folosit piersici din compot sunt excelente si abia astept sa fac prajitura si cu capsuni. VA DORESC SPOR LA TREABA SI POFTA BUNA !!!
este si foarte simplu de facut, material ca si pentru salam de biscuiti, pentru crema - nuca de cocos si crema de unt, sau margarina cu putina esenta de migdale, gustul garantat!!!
sincer la ce ”performanta” a cantarului am atins acum prefer sa admir, si sa ma gandesc ca aceste lucruri sunt bune pentru privit!!!! si de gustat mai putin.... altfel ai de dus o lupta grea cu cantarul, daca depasesti limitele prevazute de legea frumusetii!!!
da ma scuzati va rog:), daca te referi la ultimele imagini .. e vorba de... prajitura cu mere si crema de vanilie( merele se pun jumatati in tava cu partea scobita in sus- se poate umple cu gem, nuci etc, peste care presari putin zahar si scortisoara, adaugi compozitia de blat si se da la cuptor ca 45 min, dupa ce se raceste se soate din tava si peste partea cu mere se pune crema de vanilie, frisca ce te lasa imaginatia....
Gand la gand cu bucurie!:)
Ieri am vrut si eu sa fac dar mi s-a stricat robotul si un mixer separat nu am!
Asa ca o sa gust din ale tale.
Si daca nu ma vede nimeni,le mananc pe toate:))))
:)ai dreptate, "norocul" a fost perioada aceea de timp cat a trebuit sa stea prajitura la frigider si portia mea a mai scapat de linsare/secundam, ca restul...
imi place sa-i las pe cei din jur sa aprecieze ceea ce fac, implinirea e mult mai mare daca imi spun ca a fost bun sau se vede "cu ochiul liber" ca le place .....
cred ca e suficienta "cofetaria" din bucataria mea:) ....ai mei isi doresc aroape in fiecare zi sa le fac "ceva dulce", o fac cu mare drag, dar cand e vorba de "cofetar" apoi e vorba de "profesionist" nu gluma:))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.