255 poze   33940 vizite

8 CULTURISM

www.topculturism.ro/discutii/viewtopic.php?t=14212INTERVIU ACORDAT DE MINE REVISTEI "CULTURISM & FITNESS"
Îl cunosc pe Alexandru din 2004. Posesor al unei structuri foarte bune este tipul de om care tace si face.

– Ce vârstă ai?
– Am împlinit de curând 30 ani.
– Ce înăltime si greutate?
– Înăltime 1,76 m iar greutatea variază între 85 si 90 kg în extrasezon, iar pe scenă între 72 si 75 kg.
– De la ce vârstă te-ai apucat de antrenamente?
– Am început culturismul la 13 ani si la 14 ani am participat la primul concurs local (Buzău).
– Cum arată programul tău alimentar în extrasezon?
– În extrasezon, programul meu alimentar nu este foarte strict. Încerc să respect principiile de bază ale nutritiei sportive, dar îmi este destul de dificil din cauze obiective.
– Ce schimbi la el când te pregătesti de concurs?
– În faza precompetitională slăbesc initial cu dieta keto, apoi fac eforturi pentru a mări numărul de mese si de a scădea cantitatea de alimente ingerate la o masă. Folosesc un nivel proteic înalt pentru păstrarea masei musculare (50 - 60%), un nivel lipidic constant de aproximativ 15-20% si un nivel glucidic scăzut de maximum 20-30%. Procentele variază în functie de necesitătile de moment ale organismului. Nu consum lichide ca atare decât în cantităti mici (maximum 2 litri zilnic), în schimb încerc să folosesc fructele si legumele pentru un aport suplimentar de apă, fibre si microelemente. Suplimentatia este alcătuită din aminoacizi, complexe vitamino-minerale, arzătoare de grăsimi.
– Ce sfaturi poti da cititorilor revistei?
– Pentru practicantii culturismului, si nu numai, recomand să încerce să facă fată presiunilor de imagine promovate prin massmedia, să încerce să înteleagă la justa lui valoare acest sport pentru a obtine un maxim de eficientă si să îsi păstreze, în acelasi timp, intactă sănătatea. Fără o bună informare si stabilire a unor scopuri realiste, există riscul de a cădea în capcana celor ce nu doresc decât să obtină un profit prin exploatarea dorintelor noastre - pertinente de altfel – de a avea o imagine mai bună si de a fi mai sănătosi. Există oameni pregătiti, publicatii de specialitate si forumuri unde activează persoane competente si sportivi cu experientă în domeniu ce vă pot îndruma pe calea cea bună. Mentionez aici colectivul de la redactia acestei reviste precum si forumurile, de discutii si consultantă, de pe siteul topculturism.ro
– Ce planuri de viitor ai?
– Ca planuri de viitor... nu am nimic pentru anul acesta în ceea ce priveste latura competitională. În schimb, voi continua antrenamentele de culturism la fel ca si până acum, ele reprezentând, de multi ani, un mod de a fi pentru mine. În genere ofer corpului cam 2 ani de refacere după fiecare sezon competitional. După această perioadă, cred că voi opta pentru competitiile de bodybulding classic, unde consider că am mai multe sanse de a-mi pune în valoare calitătile sportive.
As vrea să multumesc firmei S.C. Lider CMC din Suceava, reprezentată prin dl Mihai Cocos care, prin contractul de sponsorizare oferit în anul 2008, mi-a oferit posibilitatea de a mă pregăti în conditii optime în acel sezon competitional. As mai adăuga aici pe dl Barbu Romulus din Buzău, care mi-a pus la dispozitie sala de antrenament pentru pregătirea dinaintea Campionatelor Nationale de culturism seniori de la Constanta din 2008, si, nu în ultimul rând, suportul survenit din partea clubului Redis Buftea. Vă multumesc si vă doresc un an plin de realizări!

Alexandru Bolborici

articol aparut in revista Culturism&Fitness nr. 196 (1/2009)
ALEXANDRU POPESCU
ALEXANDRU POPESCU

Comentarii album • 5
anonim
gigi 8 iulie 2012  
ce invidiosi sunteti foarte bine ALEXANDRU cel putin tu incerci nu ca alti doar comenteaza
Raportează
anonim
Alix 20 mai 2011  
Odihneste-te in pace si multa putere familiei! :(
Raportează
pierreforeveraloevera 30 mai 2011  
dar ce s-a intimplat?
Raportează
anonim
anonim 8 mai 2011  
DUMNEZEU SA IL IERTE :(
Raportează
anonim
ioci 12 mai 2011  
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!mare pierdere plecarea sa dintre noi...un adevarat om de caracter...
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.