255 poze   34114 vizite

40 ASOCIATIA PEREGRINUS

STATUT
Scopul

Pentru realizarea scopului declarat , asociatia isi propune realizarea urmatoarelor obiective :
crearea unui centru permanent in care sa se desfasoare activitati de promovare a protectiei pasarilor de prada si a soimaritului .
organizarea de simpozioane si evenimente in scopul sustinerii si promovarii protectiei pasarilor de prada in natura si necesitatea protejarii lor impreuna cu habitatele specifice de cuibarire .
Infiintarea unui centru de reabilitare a pasarilor de prada .
Implicarea impreuna cu forurile competente in activitati de salvare si reabilitare a pasarilor de prada bolnave , ranite , tinute illegal in captivitate .
editarea de publicatii , pliante , brosuri in sensul sensibilizarii populatiei vizavi de rolul pasarile de prada in natura si soimarit .
asociatia va milita pentru ca forurile competente sa aplice concret in teren legea privind protectia pasarilor de prada din natura .
Intilniri pentru discutii cu conducerea si membrii ai unor asociatii particulare de vinatoare , asociatii de columbofili , silvici , companii de elektrificare , avind drept scop constientizarea cu privire la situatia si rolul pasarilor de prada in natura si gasirea unor cai comune viabile de limitare a pagubelor produse in rindul pasarilor domestice.
Va efectua studii , observatii stiintifice , monitorizari , lucrari privitoare la populatiile de pasari de prada salbatice .
Contributii active la dezvoltarea stiintifica a studiului pasarilor de prada , colaborari cu alte ONG – uri avind drept obiectiv comun protectia pasarilor de prada , precum si masuri concrete in vederea repopularii zonelor unde anumite specii de pasari de prada au ajuns rare sau sint pe cale de disparitie, in conformitate cu legile statului .
Promovarea prin toate mijloacele a stravechii arte a soimaritului , si militarea pentru reintroducerea acesteia in Romania , ca o continuare a unei traditii multiseculare atestata si pe teritoriul tarii noastre de izvoarele istorice .
Implicarea in elaborarea unui proiect de lege corect si cuprinzator care sa constituie bazele unui soimarit sanatos si in armonie cu legile tarii in vigoare .
Implicarea in elaborarea unui proiect al legii soimaritului in colaborare cu forurile competente .
Achizitionarea unui nucleu de pasari de prada cu acte de la crescatorii autorizate aflate pe teritoriul altor state pentru reproducerea in captivitate in vederea obtinerii de pui pentru viitorii soimari romini , in conformitate cu legile tarii .
actiuni si demonstratii practice cu pasari de prada dresate pentru schimbarea atitudinii populatiei fata de pasarile de prada.
Participare la festivaluri medievale impreuna cu pasari de prada dresate , evocarea cu acest prilej a unor aspecte legate de aceasta arta , biologia pasarilor de prada prezentate si necesitatea protejarii lor .
Constituirea unei scoli de soimarit rominesti dupa legiferarea acestei arte de vinatoare pe teritoriul tarii , deschiderea unor mici manufacturi cu echipament specific de soimarit .
Instruirea unor echipe de soimari necesari in aeroporturile rominesti pentru evitarea catastrofelor aviatice datorate pasarilor aflate in preajma pistelor de decolare si aterizare a aeronavelor comerciale ,

La fel in cazul necesitatii alungarii pasarilor din anumite zone in care acestea nu sint binevenite.
Organizarea si sustinerea examenelor de soimar , in colaborare cu organele competente .
Vinatoare practica cu pasari de prada dresate in conformitate cu legile tarii .
Colaborarea si / sau afilierea la asociatii / organizatii de soimarit si protectia pasarilor de prada aflate pe teritoriul altor state .
Reprezentarea membrilor asociatiei si protectia intereselor acestora fata de stat si societate

LINK: asociatiaperegrinus.ro/Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.