12 poze   81 vizite
Albume
ContactPasariPentru Iepuri   Motive pentru a consuma carne de iepure

membru din 19 iulie 2019

Motive pentru a consuma carne de iepure

Carnea de iepure avand un gust dulce si usor, foarte versatila si poate fi gatita in diverse moduri.
Aliment recomandat pacientilor cu boli de inima, varstnicilor, celor care necesita un regim sarac in sodiu, oamenilor care doresc sa slabeasca, etc.
Este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba disponibile pe piata in ziua de azi.
Are un procent ridicat de proteine usor de digerat.
450 de grame de carne de iepure contine 20,8% proteine, pe locul doi situandu-se carnea de curcan cu 20,1%, podiumul fiind completat de carnea de pui cu 20%.
Carnea de vita mai grasa are 18% proteine, in timp ce carnea mai slaba de vita are doar 16,3%. Carnea de porc are cele mai putine proteine,19,9%.
Este tipul de carne comestibila cu cea mai redusa cantitate de grasime.
Carnea de iepure de casa are cele mai putine grasimi. Pe primul loc se claseaza din nou carnea de iepure cu 10,2% grasimi per 450g de carne, urmat e carnea de pui cu 11%, 14% pentru carnea de vitel, curcan cu 20,2%, miel cu 27,7% si carnea de vita de calitate superioara cu 28%.
Carnea de porc este din nou pe ultimul loc cu o cantitate de grasime de 45%, cu alte cuvinte aproape 200 de grame din 450 sunt grasime.
Contine foarte putine calorii.
Spre exemplu 450 g de carne de iepure are 795 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de carne de pui contine 810 calorii, carnea de curcan are 1190, cea de vita are mai putin decat carnea de curcan, doar 910, in timp ce carnea de oaie ajunge la 1420 de calorii.
Carnea cu cele mai multe calorii este carnea de porc, cu 2050 de calorii pentru fiecare 450g de carne.
Nu ridica nivelul de colesterol rau si, prin urmare, poate fi consumata de pacientii cardiaci.
Se recomandă să limităm consumul de carne roşie la nu mai des de două ori pe săptămână, corect preparată şi să optăm mai frecvent pentru carnea albă, în special cea de pui, peşte, curcan sau iepure.
Carnea de iepure mai are avantajul ca se gateste usor, insa trebuie sa stii cateva trucuri:

1. Carnea trebuie gatita pana atinge temperatura de 80 de grade Celsius. El poate fi facut la gratar, copt, fiert sau prajit la tigaie.

2. Acest tip de carne trebuie gatit la o temperatura destul de mica in cuptor: 106 grade Celsius. Este gata cam intr-o ora sau o ora si jumatate, in functie de cuptor. Un truc important este sa acoperi des carnea cu sos in timp ce se gateste, pentru ca este un sortiment slab, care se usuca usor.

3. Cele mai bune produse cu care poti asezona si imbunatati gustul carnii de iepure sunt: patrunjelul, rozmarinul, salvia, uleiul de masline, maslinele, vinul rosu si marinata de zahar sau miere.

4. Atunci cand vrei sa faci iepure la gratar, marineaza-l inainte sau da-l cu zeama de lamaie si ulei de masline, asezonandu-l dupa gust. Pune carnea pe foc mare la inceput, apoi las-o sa se faca la caldura medie pentru circa 40-45 de minute, cu un capac deasupra, intorcand-o din cand in cand.
Carnea de iepure este un aliment sanatos si sarac in grasimi, asa ca incearca sa o consumi macar din cand in cand.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.