30 poze   42 vizite
Albume

membru din 17 septembrie 2020

Jucători de Bălţi Standard

Jucători de Bălți cu două moţuri din turman

Origine: o rasă veche moldovenească de porumbei cu cioc scurt și două moţuri, deosebit de populară în regiunile nordice ale Moldovei, și-a luat numele din orașul Bălți din simplul motiv că a existat o mare piață de păsări în Bălți, iar această rasă a fost adesea reprezentată acolo. Originea porumbeilor este necunoscută, deși se poate prelua rădăcinile sale turcești până la stăpânirea turcească în Moldova. Porumbeii aparțin grupului de turmani zburători cu cioc scurt.
Aspect: - Bălţii sunt porumbei mici, cu cioc scurt, cu ochi mari bombați și pleoape largi, picioare de dimensiuni medii, atât cu pene, cât și fără pene.
Cap: mic, cu o frunte largă și înaltă, cu unul sau două moţuri: partea din față sub formă de rozetă, acoperind complet, ciocul din spate este sub formă de coroană, de la ureche la ureche.
Ochii: mari, proeminenți, luminați, cu o zonă neagră. Porumbeii albi au ochii negri. Pleoapele sunt largi, delicate, de culoare osului, cu inele.
Cioc: scurt, gros, larg la bază, îndoit, de culoare osului. Nările sunt dezvoltate.
Gât: de mărime medie, proporțional cu dimensiunea totală a porumbelului.
Piept: de dimensiuni medii, rotund.
Spate: lat, plat, amestecându-se lin în coadă.
Aripi: bine închise, capetele sprijinindu-se pe coadă. Coada: de mărime medie, proporțională cu mărimea porumbelului, îngustă (12-14 pene).
Culoare și model: porumbei cu o singură culoare, culori saturate - negru, roșu, galben, lămâie, cafea (cerb), alb și, de asemenea, pătat de toate culorile.
Imperfecțiuni minore:pată mică pe vârful ciocului, discordanță a ochilor, culoare umbrită, pene albe într-un porumbel monocolor, moţul anterior, prezentă penelor de șoim.
Defecte grosolane: un cap alungit, un cioc lung și negru, pleoape roșii și mici, ochi portocalii, un moţ îngust sau oblic, unghii negre, o coadă lată și aripi căzute.
Porumbeii de elită și-au pierdut calitățile de zbor, devenind o pasăre de volieră. Doicile sunt necesari pentru a incuba și hrăni puii acestor porumbei. Cele mai simple exemplare nu sunt foarte capricioase: eclozează și hrănesc bine puii. Nu şi cei foarte scurți.

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.