625 poze   3328 vizite

01 Standard Jucători de Galați

NUMELE RASEI: Jucator de Galati
TARA DE ORIGINE: Romania, orasul Galati.S-a format in jurul anilor 1800, avand ca stramos Rollerul Oriental
IMPRESIA GENERALA: Are ciocul mijlociu si coada lata. Talie mijlocie, bine proportionat, temperament vioi-specific porumbeilor de zbor si joc, tinuta usor inclinata spre coada, nemotat,motat sau dublu motat,neincaltat.

CARACTERE DE RASA

CAPUL: oval-rotunjit de marime mijlocie spre mare, fruntea lata- in prelungire cu ciocul formeaza o linie dreapta usor inclinata in jos, crestetul arcuit, nemotat, motat sau dublu motat; .Motul de pe ceafa este din "ureche in ureche", ridicat deasupra capului. Motul frontal este in forma de "rozeta".Unele exemplare prezinta o forma incipienta de mot frontal, numita "sfarleze"
OCHII: perla, sau ochi gris (marmorati), unele linii mai rar intalnite au ochii galbeni.
Pupila este de culoare neagra, cat mai mica si rotunda
Genele sunt duble, late, de culoare alba-moarta.
CIOCUL: de lungime mijlocie, proportionat cu capul, de culoare alb sidefat, gros la baza- in forma de ic, drept- cu mandibulele inchise perfect, osor inclinat in jos
GATUL: de lungime mijlocie, gros la baza, purtat vertical, usor arcuit si cu scobitura cat mai mica
PIEPTUL: este lat, bombat, scos in afara. Abdomenul usor arcuit si bogat imbracat in pene
SPATELE: larg, drept cu directie oblica spre coada
ARIPILE: lungi, late, purtate deasupra cozii sau sub coada (trenat)
COADA: lunga, lata-in repaos este de latimea a minim 2 pene, formata din 12-16 retrice
PICIOARELE: mijlocii ca lungime, de culoare rosie, neincaltate. Unghile sunt de culoare alba.
TINUTA: eleganta, pieptul usor saltat, directie oblica spre coada
PENAJUL: bogat, elastic si strans lipit de corp.
CULOAREA: varietati de culoare: albastru, negru, rosu, galben si cafeniu.
Exemplarele albe provin din toate varietatile de baltati si au ochii negri.
Exemplarele albinotice nu se prezinta la expozitii. Culoarea penajului trebuie sa fie intensa si lucioasa la cei negri ,rosii si galbeni. Varietatea albastra trebuie sa aiba nuante deschise, spre "bleu"

DESENUL: in functie de repartizarea culorii pe corp, se intalnesc:
-Unicolori
-Baltati
Cei baltati prezinta urmatorul desen:
CAPUL - poate fi colorat in nuanta culorii de baza, de la nivelul mandibulei superioare in sus, pana la nivelul omoplatilor- numit "cu calota",poate fi alb cu "sprancenute" mai groase sau mai subtiri sau poate fi colorat pana la nivelul cefei; exemplarele cu capul colorat pot avea o liniuta de culoare alba pe frunte, in acest caz numindu-se "breaz"
CEAFA - poate fi alba sau colorata in nuanta culorii de baza
PIEPTUL- de culoare alba
ARIPILE - capacite perfect cu remigele primare albe. Varietatea albastra prezinta 2 chenare negre sau ruginii, bine definite.
COADA - Colorata in nuanta culorii de baza sau alba. Varietatea de albastru are un chenar negru, terminal

Se mai disting urmatoarele varietati de desen :

CAPACITI - au capul, pieptul, burta, remigele primare si coada albe, pulpele si capacele aripilor colorate in nuanta culorii de baza. Pot fi motati sau nemotati.
Culorile de baza sunt albastru negru si rosu
CAZACI - au capul predominant de culoare neagra, motul baltat, coada baltata(cu remige albe pe mijloc) sunt " trasi"(inchisi) la piept, pulpele sunt colorate, remigele primare si o mica cravatica sunt albe. Aceasta varietate este obligatoriu motata. Culoarea de baza este negru.

FLORII - pe fondul colorat al capacelor aripilor, prezinta fulgi de culoare alba, repartizati neuniform. Acest tip de desen se intalneste mai ales la cei de culoare rosie si galbena.
DURATA SI MANIERA ZBORULUI: zborul este de lunga durata, se efectueaza la inaltime medie spre mare, porumbeii trebuie sa joace de preferat in snururi.
DEFECTE MAJORE: tinuta necorespunzatoare, falci sau barbite(pete de culoare sub cioc), ochi rosii, negri sau ciaciri, gene rosii, cioc negru, cioc lung si subtire sau prea scurt, cioc incovoiat sau intredeschis, coada ingusta sau scurta, culoare slaba sau guturuie , pene pe picioare, desen necorespunzator.
APRECIERE: Impresia generala, forma capului, ochi-gene, ciocul, structura penajului, culoare si desen

MARIMEA INELULUI: 7 mm
ANUL EDITARII: 2008
GRUPA: Porumbei de zbor si joc- Rolleri.
1166 mascul 2019
1166 mascul 2019
23042 femelă 2020
23042 femelă 2020
08781 mascul 2020
08781 mascul 2020

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.