45 poze   1596 vizite

Curcan de munte italian Ermellinato di Rovigo

Curcanul Ermellinato di Rovigo este foarte rustic și capabil să se adapteze la diferite condiții agricole. Caracterizat prin aptitudini excelente de pășunat, este potrivit pentru reproducere în zone deluroase și montane, după bovine și ovine. Este, de asemenea, un vânător de șerpi priceput și poate fi păstrat în zone stufoase, bogate în tufișuri. Femela depune 70-100 de ouă pe ciclu anual, care nu sunt în general destinate consumului, ci pentru incubație. Ouăle au o greutate de 70-80 de grame și au o culoare ușor roz. Selectată special pentru producția de carne cu o metodă extinsă, această rasă necesită spații mari (aproximativ 25 m2 / cap) bogate în vegetație și bine diversificate. Producțiile de calitate se obțin la o vârstă de sacrificare de cel puțin 22 de săptămâni (154 de zile).
Selecția a fost începută în 1958 la Stația Experimentală de Pollicultură din Rovigo pentru a îmbunătăți performanțele productive și economice ale curcanului comun prin introducerea sângelui rasei americane Narragansett și obținerea subiecților cu penaj cenușiu și tarsi maroniu roșiatic. Din grup, prin mutație, au apărut unii subiecți cu penaj ermelinat și tarsi de culoare portocalie. Selecția acestor animale a dus la formarea unei rase noi numită Tacchino Ermellinato di Rovigo. Este un curcan rustic de dimensiuni medii, precoce și cu creștere rapidă. Este un pascător excelent și este foarte potrivit pentru reproducerea în aer liber chiar și în zonele montane. Femela depune aproximativ 70-100 ouă pe ciclu (cu coaja ușor roz și cântărește 70-80 grame).
Maturitatea sexuală este atinsă la șapte luni atât la bărbați, cât și la femei. Durata incubației este de 28 de zile.
Mărime medie. Palton ermelat alb.
Masculii ating greutatea de 10-12 kg, în timp ce femelele au aproximativ 4-6 kg.
Ermelinato di Rovigo
Ermelinato di Rovigo
Ermelinato di Rovigo- curcan de munte italian
Ermelinato di Rovigo- curcan de munte italian
ermellinatodirovigo
ermellinatodirovigo
ermellinatodirovigo1
ermellinatodirovigo1

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.