131 poze   4845 vizite

2 Jucători de Bălţi Standard

Jucători de Bălţi din Turman

Jucători deBălți cu două moturi sau cu un moţ pe cioc

Origine: o rasă veche moldovenească de porumbei cu două moturi sau cu un moţ pe cioc, deosebit de populară în regiunile nordice ale Moldovei, și-a luat numele din orașul Bălți din simplul motiv că a existat o piață mare de păsări în Bălți, iar această rasă era deseori reprezentat acolo. Originea porumbeilor este necunoscută, deși se poate asuma rădăcinile sale turcești în timpul stăpânirii turcești în Moldova. Porumbeii aparțin grupului turmanilor cu zboruri cu ciocuri scurte.
Aspect: - Bălții sunt porumbei mici, cu cioc scurt, cu ochi mari bombați și pleoape largi, picioare de dimensiuni medii, atât cu pene, cât și fără pene.
Capul: mic, lat cu o frunte largă și înaltă, cu două moturi sau cu un moţ pe cioc
: partea din față sub formă de rozetă, acoperind complet ciocul, moţul anterior este sub formă de coroană, de la ureche la ureche.
Ochii: mari, proeminenți, luminați, cu o zonă neagră. Porumbeii albi au ochii negri. Pleoapele sunt largi, delicate, de culoare alb-rozalb, cu inele.
Cioc: scurt, gros, larg la bază, îndoit, de culoare alb-rozalb. Nările sunt dezvoltate.
Gât: de mărime medie, proporțional cu dimensiunea totală a porumbelului.
Piept: de dimensiuni medii, rotund.
Spate: lat, plat, amestecându-se lin în coadă.
Aripi: bine închise, capetele sprijinindu-se pe coadă. Coada: de mărime medie, proporțională cu mărimea porumbelului, îngustă (12-14 pene).
Culoare și model: porumbei cu o singură culoare, culori saturate - negru, roșu, galben, lămâie, cafea (cerb), alb și, de asemenea, pătat de toate culorile.
Defecte minore: o mică pată pe vârful ciocului, ochi ciudați, culoare decolorată, pene albe într-o porumbel de o singură culoare, prezența unor pene de șoim.
Defecte majore: capul alungit, ciocul lung și negru, pleoapele roșii și mici, ochii portocalii, partea din spate îngustă sau oblică, unghiile negre, coada care târtiţă și aripile căzute.
Porumbeii de elită și-au pierdut calitățile de zbor, devenind o pasăre de volieră . Doicile sunt necesari pentru a incuba și hrăni puii acestor porumbei. Cele mai simple exemplare nu sunt foarte capricioase, energice: ele incubează și hrănesc bine puii.

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.