374 poze   6976 vizite
Albume

membru din 17 iulie 2019

Philodendron PINK PRINCESS

0; Majoritar planta mama
0
0; Majoritar planta mama, 2 frunze noi
0
0; Majoritar planta mama
0
0; Majoritar planta mama
0
2; Crestere din baza mama
2
2; Crescut de la 0 din baza.
2
2 & 3 cel mic (in viitor - separati); Crescuti de la 0 din baza mama
2 & 3 cel mic (in viitor - separati)

Comentarii album • 12
sicorafabian 21 iunie 2020  
Cateva dungi tot au! :))
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
Si P.P.S este unul din hibrizii care nu sunt stabili - isi pierd variegatia in timp, rozul este "la moda" dar nu in firea sa naturala :)))
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
:)) a fost printre ultim achizitii.. asteptam sa vad 1-2 frunze noi :). Sa vad ce-i poate "dunga" acum :)).. o sa ma joc putin, vad ce-mi iese :))
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
P.S. nu mi se pare insa cea mai senzational tip de planta .. hmm.. vedem insa daca imi va schimba parerea
Raportează
sicorafabian 21 iunie 2020  
Intensitatea culorii este direct proporțională cu intensitatea luminoasă, dar fără soare direct.
La umbră, unele varietăți revin la verde, ca apoi sa se coloreze din nou la lumina, dar pe noile creșteri.
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
Corect, insa.. Pink Princess este un hibdrid reversibil din punct de vedere al culorilor. Majoritatea exemplarelor , cu sau fara lumina, revin complet la verde la un mom dat. (Sau cresc complet roz- ceea ce nu ofera multe sanse de supravietuire plantei). Ptr acesta, nu lumina este determinanta, ci taierile.. cel putin asta am aflat despre el.. Dar da, ptr majoritatea plantutelor, variegatia este influentata f mult de lumina.
Raportează
sicorafabian 21 iunie 2020  
Varietatile colorate nu duc lipsa de clorofila, ci este estompat verdele de antociani, fotosensibili, de aceea si "degenerarea" la intuneric.
Nu inteleg cum influienteaza taierile culoarea . . .
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
Despre antociani nu am prins f multe inca, dar ei ar da pigmentul roz ptr plante/fructe si este in stransa leg cu temperatura, lumina, si, cel mai important, PHul solului ? - sper sa nu gresesc.. Acum, este posibil, ca acesta sa se piarda in cresterea plantei, pe parcurs, tinand cont ca nu este "felul natural" al plantei? Am urmarit cum crescatori cu experienta in Pink Princess sugerau tot taieri in mom in care variegatia se pierde sau devine complet Roz.
In cazul de Roz complet - banuiesc ca variegatia initiala este, de fapt, alba, de unde si teoria ca ar fi destul de riscant ptr planta ( albul ar fi lipsa clorofila in frunza, complentata cu antociani, care ofera pigmentul roz- ar fi o explicatie logica, dar nu stiu sigur daca si corecta :) ) . Voi cauta mai multe info, oricum.. si ramane de vazut ce imi ofera si practica :)
Raportează
sicorafabian 21 iunie 2020  
In ceea ce priveste culoarea alba la plante, voi mai cauta si eu, aventualcateva frotiuri . . .
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
In momentul/daca isi pierde culoarea (revenind, de exemplu, la verde complet - asa cum multe din aceasta varietate au tendinta), prin taiere - reducerea plantei pana la punctul in care avea variegatie echilibrata/roz puternic- se activeaza nodul care inca avea parte de aceasta, repornind crestere (cu noroc), cu variegatie revenita (un fel de a spune "re-activarea culorii roz, de la punctul in care a inceput sa se piarda).
Ptr mine aceasta ar fi prima experienta cu acest tip de hibrid, informatiile avandu-le, momentan, din citit si nu din practica :). Insa pot spune ca lastarii din taieri pot influenta f mult variegatia noilor plante. Bineinteles, genetica isi va spune cuvantul, iar noii pui nu sunt intotdeauna stabili in culoare.. din pacate este o tactica folosita insa destul de des la "case mai mari", ptr productia in masa de exemplare extraordinare, dar care, in timp, revin la culoarea initiala- verde ..
Raportează
sicorafabian 21 iunie 2020  
Adica o variatie mugurala, sau eliminarea variatiei mugurale degenerate . . .
Cam asta inteleg eu! :))
Raportează
A1mas 21 iunie 2020  
Multumesc, am invatat ceva :)) . Da :))
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.